A Huawei terjeszkedik, világszerte elhozza a HarmonyOS-t!

2024.04.24| The Register
Címkék:

HarmonyOS


A Huawei azt tervezi, hogy világszerte kiterjeszti natív HarmonyOS okostelefon-platformját, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok által vezetett szankciók hatálya alá tartoznak, amelyek megfosztották a kulcsfontosságú technológiákhoz való hozzáféréstől.

A kínai technológiai vállalat 2019-ben kiadta saját telefonplatformját, ugyanabban az évben, amikor az amerikai szankciók megakadályozták, hogy a Huawei további hozzáférést kapjon a Google Android-szoftveréhez.

A közelmúltban a vállalat azt tapasztalta, hogy a Mate 60 Pro okostelefon a legkelendőbb készülék lett Kína hatalmas fogyasztói piacán, kiszorítva az olyan riválisokat, mint például az Apple iPhone-ja. Van benne egy újabb készülék, a Pura 70 is, ami nagyobb veszélyt jelenthet az Apple eladásaira az országban.

A Huawei most a nemzetközi terjeszkedést tűzte ki célul, és 2024-et a natív HarmonyOS alkalmazás-ökoszisztéma kiépítésével kívánja tölteni, beleértve a legnépszerűbb okostelefon-alkalmazások platformjára hozását. Ennek a folyamatnak része az alkalmazások HarmonyOS rendszerre történő portolása, valamint más alkalmazásfejlesztők ösztönzése a platform kódolására.

"A kínai piacon a Huawei okostelefon-felhasználók idejük 99 százalékát körülbelül 5000 alkalmazással töltik. Ezért úgy döntöttünk, hogy 2024-ben ezeket az alkalmazásokat a HarmonyOS rendszerre való portolással töltjük, hogy valóban egységesítsük az operációs rendszert és az alkalmazás-ökoszisztémát. más alkalmazásokat is át kell vinni a HarmonyOS rendszerre” – mondta Xu. A Huawei soros elnöke szerint ezek közül több mint 4000 alkalmazás átadása már folyamatban van, és a cég "kommunikál a fejlesztőkkel" a megmaradt körülbelül 1000 alkalmazásról.

A Huawei terjeszkedik, világszerte elhozza a HarmonyOS-t!

"Ha ez az első 5000 Android-alkalmazás – és több ezer más alkalmazás – elkészült és fut a HarmonyOS rendszeren, valódi konkurencia lesz, a harmadik mobil operációs rendszer a világ számára" – mondta Xu. Ez a szám a jövőben akár 1 millió alkalmazást is elérhet – állította.

A Counterpoint Research szerint a HarmonyOS nagy növekedést ért el az általa hajtott 5G okostelefonok, például a Mate 60 Pro bevezetésének köszönhetően. A platform 2023 negyedik negyedévében a globális piaci részesedés 4 százalékát tette ki, Kínában pedig meghaladta a 16 százalékot, amivel a Counterpoint szerint ez a harmadik legnagyobb mobil operációs rendszer a készülékeladások alapján az Android és az iOS mögött.

Az, hogy Kínán kívül lesz-e nagy piaca a HarmonyOS-eszközöknek, vita tárgyát képezi: az Egyesült Államok és az európai kormányok ismétlődő szankciói és negatív hírverése miatt a márka mind az üzleti világban, mind a fogyasztói területeken egy hegyet hagyott hátra.

A kapcsolódó hírek szerint a hétvégén Gina Raimondo amerikai kereskedelmi miniszter úgy vélte , hogy alábecsülte a Huawei 5G okostelefon-termékek, például a Mate 60 Pro szállításában elért eredményeit, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok szankciókat hozott a vállalat ellen. A készüléket egy 7 nm-es Arm processzor hajtja, amelyet a Huawei házon belül fejlesztett ki, és a kínai chipgyártó SMIC gyártja.

A CBS hálózat 60 Minutes programjáról szólva Raimondo visszautasította a Huawei technológiai áttörésre vonatkozó állításait, és kijelentette, hogy a képességek közötti szakadék közte és az amerikai vállalatok között azt mutatja, hogy a Fehér Ház Kínára vonatkozó exportellenőrzése működik.

Ennek köze lehet a Mate 60 Pro piacra dobásához, amely egybeesett Raimondo tavalyi kínai látogatásával, ami miatt a közösségi médiában kigúnyolták. 

"Évekkel le van maradva attól, ami az Egyesült Államokban van" - mondta Raimondo a hétvégi interjúban. "Nekünk vannak a legkifinomultabb félvezetők a világon. Kínának nincs. Kínát túlszárnyaltuk."

Vajon az Egyesült Államok meddig maradhat Kína előtt, amikor Peking forrásokat pumpál az ország félvezetőiparába? A hónap elején a jelentések azt jelezték, hogy a Huawei saját chipgyártó berendezését tervezi kifejleszteni, miután korlátozták a fejlett litográfiai készlet Kínában történő értékesítését az ASML-től.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei