Ezekért a funkciókért várhatjuk az Android 6-ot

2015.09.11| Phone Arena

Idén õsszel érkezik az Android 6.0 Marsmallow rendszer, amely több új funkciót is hoz. Lássuk, miket várhatunk az új OS-sel!

Idén õsszel érkezik az Android 6.0 Marsmallow rendszer, amely több új funkciót is hoz. Lássuk, miket várhatunk az új OS-sel! Tavaly az Android 5.0 Lollipop legnagyobb újítása a nulláról újraírt kezelõfelület volt, a Material Design megjelenése. Ezúttal azonban az új funkciókra helyezték a hangsúlyt a fejlesztõk.

Az egyik legfontosabb újdonság az Android Pay rendszerszintû megjelenése. A Google saját fizetési rendszere a válasz az Apple Pay és a Samsung Pay fizetési megoldásokra. Utóbbiakkal szemben nagy elõnye, hogy nem márka-, hanem rendszerfüggõ.

Google Now on Tap: a Google virtuális asszisztense figyeli és megtanulja a tulajdonos viselkedését és szokásait, így nem is olyan hosszú idõ múlva már abszolút helytálló és jó információkat ad azelõtt, hogy arra gondolt volna a telefon gazdája. A Google Now továbbfejlesztett változata azonban még ennél is jobb, mivel az aktuálisan a képernyõn látható körülményekre vonatkozó információkat is mutatni tudja. Például ha éppen zenét hallgatunk a netrõl, a Now bemutatja a zenészt.

Egyéni alkalmazás engedélyek. Ki ne szerette volna már évekkel ezelõtt egy-egy appnak külön engedélyezni vagy épp letiltani dolgokat, akár a mobilnet használatát. Jelenleg ugyanis telepítéskor minden program megkéri az engedélyeket és nagyjából ennyi. Az Android 6.0-val már minden jogosultságot egyesével kezelni lehet.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A szabványosított ujjlenyomat-olvasók támogatása annyit tesz, hogy immár rendszerszinten kapják meg ezek a hardverek a natív támogatást. Jelenleg még ugyanis minden telefongyártónak saját maga kellett kifejlesszen erre technológiát. Az Android Marshmallow-val ez már sokkal könnyebb és egyben biztonságosabb lesz, így nyújt védelmet a felhasználóknak.

Az Android 6.0-val együtt érkezik a Google új, energiatakarékos módja, a Doze. A funkció felismeri, mikor pihen a készülék, ilyenkor pedig a háttérszolgáltatásokat szinte teljesen leállítja. A keresõóriás elárulta, a Doze-t leginkább a tabletek miatt fejlesztették ki, amelyek használatukból adódóan sûrûbben mennek deep sleep üzemmódba, így még több energiát takaríthatnak meg. A Google szerint a Doze segítségével a Nexus 9 készenléti ideje megduplázható.

A hatodik nagy siker lehet majd az egyszerûsített hangerõszabályzó, így egyedileg beállítható lesz a hangerõ az alkalmazásokhoz, a zenékhez, riasztásokhoz.A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei