Több országba érkezik a jobb Galaxy S11

2019.12.11| Android Authority

A dél-koreai gyártó hosszú évek óta kétféle chipsettel szereli fel mobiljait régiónként.

A Qualcomm Snapdragon SoC-ok általában a középkategóriás modellekbe, illetve az amerikai piacra készülnek, míg a saját fejlesztésű, elvileg előbbivel egyenértékű Exynos processzorokat pedig az európai piacra szánja. Jó hír, hogy a friss, a koreai The Electől származó pletykák szerint több ország kaphatja meg a Galaxy S szériában a Snapdragonnel felszerelt verziót.

Üröm az örömben, hogy a forrás egyelőre az anyaországot, Koreát jelölte meg biztosra országként, amely szintén Snapdragon 865-ös Galaxy S11-eket kap Észak-Amerika, Kína és Japán után, de még rosszabb, hogy Európa biztosan kivétel lesz. Az egyelőre nem világos, hogy a Közel-Kelet, illetve Afrika továbbra is Exynos alapú mobilokat kap-e, de nagy az esély rá, ezek a régiók ugyanis az európai piaccal megegyező telefonokat kapnak.

Belső forrásokra hivatkozva a döntést a Snapdragon 865 és az Exynos 990 közötti méretes teljesítménybeli különbség hozta meg, ugyanis már az Exynos lapkakészlettel felszerelt Galaxy S10 is elmaradt párjától grafikai és többmagos teljesítményben, valamint tartós terhelésben egyaránt. A Samsung Exynos processzora egyedül az egymagos munkában volt jobb a Qualcomm processzoránál. A hír egyébként alig egy hónappal azután érkezett, hogy a Samsung bejelentette, leállítja az Austinban, Texasban működő CPU részlegét.

 

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.