Minden az iPhone 13-ról

2021.09.16| GsmArena
Címkék:

Apple iPhone 13


Azonos külsővel, kisebb-nagyobb belső változtatásokkal érkezett meg az iPhone 13.

Az új iPhone 13 már ismerős dizájnnal, de számos frissítéssel érkezett. A Super Retina XDR panelek átlói változatlanok maradtak, így ismét egy 6,1 hüvelykes kijelzőt kaptunk, azonban 28%-kal világosabb, így eléri az akár 800 nit maximális kültéri fényerőt is. Az új képernyő támogatja a Dolby Vision, a HDR10 és a HLG szabványokat is. Továbbra se kapta meg a 120 Hz-es frissítési frekvenciát, így a szokásos 60 Hz-es kijelző maradt.

Az iPhone 13 a vadonatúj Apple A15 chipet használja, amely jelenleg a leggyorsabb lapkakészlet, ami a piacon van. Az új Apple 15 chipnek köszönhetően olyan funkciókkal rendelkezik a készülék, mint a hang- és képfelismerés, dupla annyi gyorsírtótár, új videó kódolók és dekódolók.

Ami a kamerákat illeti, az iPhone 13 hátoldalán két kamerát helyeztek el, melyek közül a főegység 12 MP-es és ehhez csatlakozik egy 12 MP-es ultraszéles egység is. Az előlapon egy 12 MP-es TrueDepth szelfikamera kapott helyet.

Elődjeihez képest nagyobb akkumulátort kapott, azonban az Apple nem osztott meg pontos adatokat erről, de azt tudjuk, hogy akár 1,5 órával tovább fogja bírni, mint az előző generáció. A nagyobb akku, nagyobb súlyt is jelent, 174 grammal nőtt a készülék tömege, illetve 0,24 mm-rel vastagabb is lett.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az energiahatékonyság érdekben, amikor nincs szükség nagyobb sebességre, a telefon automatikusan az LTE hálózatra vált az 5G helyett. A legkisebb memória kapacitás 128 GB lett, ezen túl elérhető lesz 256 GB-os és 512 GB-os kiadásban is. Öt szín közül lehet majd választani, melyek mind alumínium borítást kaptak.

Szeptember 17-től lehet előrendelni, azonban csak szeptember 24-től kezdik el az iPhone-ok szállítását.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.