Megérkezett a Huawei Watch 3 és a Watch 3 Pro

2021.06.03| GSM Arena

A kínai cég tegnap bejelentette a Harmony OS mellett többek között két új okosóráját is az új rendszerrel.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Négy év telt el azóta, hogy a Huawei utoljára adott ki csúcskategóriás okosórát - a GT sorozat képességei ugyanis korlátozottak. De most végre itt van és ez az egyik első HarmonyOS 2.0 eszköz. Két modell létezik - a Huawei Watch 3 és a Watch 3 Pro - ez utóbbi más külsővel és prémiumabb anyagokkal rendelkezik, valamint jobb az üzemideje is.

Kezdjük az alapmodellel!

Huawei Watch 3

Ez az óra 3D forgó koronával rendelkezik, amely a jobb felső gombot helyettesíti. A Huawei azt állítja, hogy ez lehetővé teszi a felhasználói felületen történő navigációt, a korona időjárásálló - nedves és kesztyűs kézzel is működik, ellentétben az érintőképernyőkkel.

További prioritás volt, hogy a kijelző körüli keretet minél jobban lecsökkentsék. Az 1,43 hüvelykes AMOLED panel egy kicsit nagyobb, mint a cég korábbi óráin. Nagyon világos, eléri az 1000 nit fényerőt, a pixelsűrűség 326 ppi.

A kijelzőt megerősített üveg védi, az óra teste kiváló minőségű acélból, a hátlap pedig kerámiából készül. Az óra 5 ATM-ig vízálló, a test átmérője 46,2 mm, vastagsága 12,15 mm, szíj nélkül 54 g tömegű. A Huawei több különböző összeállítást készített az órából: Active (szilikon szíjjal), Classic (bőrszíj), Elite (fém szíj) és Classic (milánói szíj).

A Huawei Watch 3 hátulján található csomag tartalmazza a pulzusszám- és a vér-oxigén (SpO2) érzékelőket, valamint egy bőr hőmérséklet szenzort is. Ezek éjjel-nappal működnek, az óra 24/7 stressz- és alváskövetéssel is rendelkezik.

 

A Huawei Watch 3 önmagában is használható. Rendelkezik eSIM-mel, amely 4G adatkapcsolatot biztosít, ez képes kezelni a hívásokat, de a Huawei Musicból Bluetooth fülesre is képes zenét lejátszani. Érdekes módon a videohívás is támogatást élvez, bár kamera nélkül elég egyoldalú a dolog, cserébe beépített hangszóróval is rendelkezik az óra.

A Huawei büszke arra, hogy elhozta az AppGallery-t az órához. Ez azt jelenti, hogy a HarmonyOS alkalmazásokat közvetlenül az órára is le lehet tölteni. A vállalat már több, Kínán kívüli fejlesztővel is együttműködött, akik szoftverüket az új platformra hozzák. A Huawei nem említette a chipsetet, de azt elárulta, hogy az óra 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel rendelkezik.

Mivel rengeteg alkalmazás elérhető lesz, a felhasználói felület egyedi megoldást kapott. A felhasználó könnyen kereshet és nagyíthat, ami a leggyorsabb módja annak, hogy megtalálja a szükséges alkalmazást, mint egy lista görgetése.

A Huawei Watch 3 üzemideje normál módban 3 nap 4G engedélyezéssel, ez nagyon jó egy okosóra számára. Engedélyezhető az ultra-tartós módot, amellyel 14 napig is kibírhatja az óra egyetlen feltöltéssel, miközben fontos funkciókról sem kell lemondani, például az SpO2 figyelésről, 14 edzésmódról, Bluetooth hívásról vagy az animált óraszámlapokról. A töltés vezeték nélküli módon történik.

Az edzésmódokról szólva az óra több mint 100 módot támogat, köztük 17 professzionális móddal (kültéri és beltéri). Van esésérzékelés, amely az eSIM kapcsolattal SOS segélykérő üzenetet küldhet ki. A helymeghatározás támogatja a GPS, a GLONASS, a Galileo, a Beidou és a QZSS funkciókat. A Huawei Watch 3 előrendelései már elkezdődtek 335 € áron, az értékesítés június 11-én kezdődik.

Huawei Watch 3 Pro

A Huawei Watch 3 Pro klasszikusabb megjelenést kölcsönöz, így a kijelző körül hangsúlyos a keret. Mint említettem, az anyagok és az üzemidő különbözteti meg a 3-ast a Pro-tól, valamint egy extra funkció.

Az óratest titánból készül, a hátlap kerámia, a kijelzőt zafírüveg védi. Ez a modell nagyobb, mérete 48×48,6×14 mm, súlya 63 g (szíj nélkül). Az akkumulátor üzemideje 5 nap 4G adatkapcsolattal, ultrahosszú módban pedig 21 nap is lehet.

Ez az egyik első olyan okosóra, amely kétsávos GPS-vevővel rendelkezik (band 1 és 5), ezek sokkal pontosabb és stabilabb helyzetet nyújtanak még sűrű városi környezetben is. Testvéréhez hasonlóan már előrendelhető Kínában a Huawei Watch 3 Pro, az értékesítés június 11-én kezdődik. A prémium titán és zafír anyagok miatt a Pro magasabb áron szerezhető be, ez átszámítva 425 eurót jelent.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

2021.01.26
| SamMobile
A Samsung Galaxy Watch 4, illetve Watch Active 3 okosóra egy, a diabéteszesek számára rendkívül fontos szenzort kaphat.
Ennyibe kerül az olcsó Redmi Note 12 széria itthon

Ennyibe kerül az olcsó Redmi Note 12 széria itthon

2023.03.30
| Xiaomi
A Redmi Note 12 sorozat a csúcskategóriára jellemző funkciókat hozott a felső-közép kategóriába agresszíven lent tartott árakkal.
Meglepetés: itt a Huawei Watch 4 sorozat

Meglepetés: itt a Huawei Watch 4 sorozat

2023.05.10
| Huawei Central
A Huawei Watch 4 sorozat 1,5 hüvelykes LTPO zafír képernyővel, titánium tokkal, bolygó témákkal és még sok mással mutatkozott be.
Samsung Galaxy Watch 4: vércukorszint érzékelő nélkül

Samsung Galaxy Watch 4: vércukorszint érzékelő nélkül

2021.05.12
| SamMobile
A Samsung Galaxy Watch 4 és az Active 4 modellből nagy eséllyel hiányozni fog a vércukorszint-érzékelő.