Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

2021.01.26| SamMobile

A Samsung Galaxy Watch 4, illetve Watch Active 3 okosóra egy, a diabéteszesek számára rendkívül fontos szenzort kaphat.

A Samsung nem egy vagy kettő, hanem három új okosórával bővíti ki kínálatát a Galaxy Watch 3 után, amelyek állítólag már fejlesztés alatt állnak, melyeket a következő Unpacked rendezvényen mutatnak be. A három megjelenő smartwatch egyike egy új egészséggel kapcsolatos technológiát prezentálhat.

A hordható kiegészítő állítólag olyan érzékelővel lesz felszerelve, amely képes behatolás nélkül leolvasni a felhasználó vércukorszintjét, ami rendkívül hasznos lenne azok számára, akiknek cukorbetegségét diagnosztizáltak.

A források nem biztosak a közelgő Samsung okosórák nevei kapcsán, ennek egyik oka, hogy még a gyártó sem döntött. A hírek szerint az új egészségügyi érzékelővel büszkélkedő modell Galaxy Watch 4 vagy Galaxy Watch Active 3 néven kerülhet a piacra, de a másik két modell részletei nem ismertek.

Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 3 EKG funkcióval

 

Általánosságban elmondható, hogy a Galaxy Watch és a Watch Active sorozatok közel azonosak, kivéve, hogy az utóbbi fizikai, forgatható kerettel/koronával rendelkezik, míg az előbbi érintőképernyős, virtuális koronával felszerelt.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az ipari források nem tudták egyelőre leleplezni a Samsung közelgő okosórájának pontos technikai részleteit, de a múltbeli eseményekből ítélve a Galaxy Watch 4/Galaxy Watch Active 3 vércukor-érzékelője a Raman-spektroszkópiaként ismert technikát használhatja.

További friss Telefongurus hírek erre olvashatók.

Pontosan egy éve volt, amikor a Samsung Electronics a Samsung Advanced Technology Institute (SAIT) és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) együttműködésével egy nem invazív módszert mutatott be a glükóz szint ellenőrzésére, amely Raman spektroszkópiát használ.

Laikus magyarázattal a Raman-spektroszkópián alapuló szenzor lézereket használ kémiai összetételek azonosítására. A gyakorlatban ennek a technológiának lehetővé kell tennie a vércukorszint pontos leolvasását anélkül, hogy a beteg ujjbegyét meg kellene szúrnia.

Ez csak 2021 eleje, még sok hónapra vagyunk a következő Unpacked eseménytől, ami azt jelenti, hogy hosszú idő van hátra a pletykákra. Mindenesetre ami az új vércukorszint-érzékelőt illeti, szükség lehet hosszabb - az EKG-val megegyező - jóváhagyási folyamatokra, így csak az idő fogja megmondani, hogy eljut-e a fogyasztói piacra ebben az évben.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei