Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

2021.01.26| SamMobile

A Samsung Galaxy Watch 4, illetve Watch Active 3 okosóra egy, a diabéteszesek számára rendkívül fontos szenzort kaphat.

A Samsung nem egy vagy kettő, hanem három új okosórával bővíti ki kínálatát a Galaxy Watch 3 után, amelyek állítólag már fejlesztés alatt állnak, melyeket a következő Unpacked rendezvényen mutatnak be. A három megjelenő smartwatch egyike egy új egészséggel kapcsolatos technológiát prezentálhat.

A hordható kiegészítő állítólag olyan érzékelővel lesz felszerelve, amely képes behatolás nélkül leolvasni a felhasználó vércukorszintjét, ami rendkívül hasznos lenne azok számára, akiknek cukorbetegségét diagnosztizáltak.

A források nem biztosak a közelgő Samsung okosórák nevei kapcsán, ennek egyik oka, hogy még a gyártó sem döntött. A hírek szerint az új egészségügyi érzékelővel büszkélkedő modell Galaxy Watch 4 vagy Galaxy Watch Active 3 néven kerülhet a piacra, de a másik két modell részletei nem ismertek.

Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 3 EKG funkcióval

 

Általánosságban elmondható, hogy a Galaxy Watch és a Watch Active sorozatok közel azonosak, kivéve, hogy az utóbbi fizikai, forgatható kerettel/koronával rendelkezik, míg az előbbi érintőképernyős, virtuális koronával felszerelt.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az ipari források nem tudták egyelőre leleplezni a Samsung közelgő okosórájának pontos technikai részleteit, de a múltbeli eseményekből ítélve a Galaxy Watch 4/Galaxy Watch Active 3 vércukor-érzékelője a Raman-spektroszkópiaként ismert technikát használhatja.

További friss Telefongurus hírek erre olvashatók.

Pontosan egy éve volt, amikor a Samsung Electronics a Samsung Advanced Technology Institute (SAIT) és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) együttműködésével egy nem invazív módszert mutatott be a glükóz szint ellenőrzésére, amely Raman spektroszkópiát használ.

Laikus magyarázattal a Raman-spektroszkópián alapuló szenzor lézereket használ kémiai összetételek azonosítására. A gyakorlatban ennek a technológiának lehetővé kell tennie a vércukorszint pontos leolvasását anélkül, hogy a beteg ujjbegyét meg kellene szúrnia.

Ez csak 2021 eleje, még sok hónapra vagyunk a következő Unpacked eseménytől, ami azt jelenti, hogy hosszú idő van hátra a pletykákra. Mindenesetre ami az új vércukorszint-érzékelőt illeti, szükség lehet hosszabb - az EKG-val megegyező - jóváhagyási folyamatokra, így csak az idő fogja megmondani, hogy eljut-e a fogyasztói piacra ebben az évben.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA héten érkezik az iOS 16.0.3!

A héten érkezik az iOS 16.0.3!

2022.10.04
| PhoneArena
Van még mit javítani az új iOS rendszerben, mutatjunk, hogy milyen hibák lesznek javítva az új frissítésben.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Képeken az iPhone 14 Pro Max!

Képeken az iPhone 14 Pro Max!

2022.08.26
| Phone Arena
Az Apple megerősítette a Far Out eseményt szeptember 7-i dátummal, ahol bejelenti az iPhone 14 sorozatot, az Apple Watch Series 8-at és két másik óramodellt, valamint az új AirPodokat.
Exkluzív: Ezek a Samsung Galaxy telefonok 2023 előtt Android 13-at kapnak!

Exkluzív: Ezek a Samsung Galaxy telefonok 2023 előtt Android 13-at kapnak!

2022.09.24
| SamMobile
A Samsung keményen dolgozik azon, hogy felkészítse a One UI 5.0-t néhány Galaxy készülékhez, és a kockázatot vállalni hajlandó tagok az elmúlt hetekben hozzáfértek a béta firmware-hez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei