Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

2021.01.26| SamMobile

A Samsung Galaxy Watch 4, illetve Watch Active 3 okosóra egy, a diabéteszesek számára rendkívül fontos szenzort kaphat.

A Samsung nem egy vagy kettő, hanem három új okosórával bővíti ki kínálatát a Galaxy Watch 3 után, amelyek állítólag már fejlesztés alatt állnak, melyeket a következő Unpacked rendezvényen mutatnak be. A három megjelenő smartwatch egyike egy új egészséggel kapcsolatos technológiát prezentálhat.

A hordható kiegészítő állítólag olyan érzékelővel lesz felszerelve, amely képes behatolás nélkül leolvasni a felhasználó vércukorszintjét, ami rendkívül hasznos lenne azok számára, akiknek cukorbetegségét diagnosztizáltak.

A források nem biztosak a közelgő Samsung okosórák nevei kapcsán, ennek egyik oka, hogy még a gyártó sem döntött. A hírek szerint az új egészségügyi érzékelővel büszkélkedő modell Galaxy Watch 4 vagy Galaxy Watch Active 3 néven kerülhet a piacra, de a másik két modell részletei nem ismertek.

Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 3 EKG funkcióval

 

Általánosságban elmondható, hogy a Galaxy Watch és a Watch Active sorozatok közel azonosak, kivéve, hogy az utóbbi fizikai, forgatható kerettel/koronával rendelkezik, míg az előbbi érintőképernyős, virtuális koronával felszerelt.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az ipari források nem tudták egyelőre leleplezni a Samsung közelgő okosórájának pontos technikai részleteit, de a múltbeli eseményekből ítélve a Galaxy Watch 4/Galaxy Watch Active 3 vércukor-érzékelője a Raman-spektroszkópiaként ismert technikát használhatja.

További friss Telefongurus hírek erre olvashatók.

Pontosan egy éve volt, amikor a Samsung Electronics a Samsung Advanced Technology Institute (SAIT) és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) együttműködésével egy nem invazív módszert mutatott be a glükóz szint ellenőrzésére, amely Raman spektroszkópiát használ.

Laikus magyarázattal a Raman-spektroszkópián alapuló szenzor lézereket használ kémiai összetételek azonosítására. A gyakorlatban ennek a technológiának lehetővé kell tennie a vércukorszint pontos leolvasását anélkül, hogy a beteg ujjbegyét meg kellene szúrnia.

Ez csak 2021 eleje, még sok hónapra vagyunk a következő Unpacked eseménytől, ami azt jelenti, hogy hosszú idő van hátra a pletykákra. Mindenesetre ami az új vércukorszint-érzékelőt illeti, szükség lehet hosszabb - az EKG-val megegyező - jóváhagyási folyamatokra, így csak az idő fogja megmondani, hogy eljut-e a fogyasztói piacra ebben az évben.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei