Még egy kínai céget tiltana az USA

2020.04.12| Phone Arena
Címkék:

USA

,

tiltás

,

CTExcel

,

Huawei

,

ban


Az Egyesült Államok biztonsági ügynökségei azt akarják, hogy még egy kínai céget kitiltsanak az államokból.

Az USA kormánya szerint minden kínai vállalat gyanús. A Huaweit és a ZTE-t, amelyek telefonokat és hálózati eszközöket gyártanak, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti. Ennek oka, hogy mindkét cég kapcsolatban áll a kommunista kínai kormánnyal és az államok félelme az, hogy ezek a vállalatok hátsó ajtót rejtenek el termékeikben, amelyek titokban információkat gyűjtenek és elküldik Pekingbe. Mindkét vállalat a mai napig ezt tagadja és soha nem találtak hátsó ajtót egyetlen Huawei vagy ZTE termékben sem.

Az Egyesült Államok tavaly májusban biztonsági okokból felvette a Huaweit a Kereskedelmi Minisztérium kereskedelmi tiltólistájára, így „biztonsági okok miatt” megakadályozta, hogy a vállalat hozzáférjen az Egyesült Államok ellátási láncához. Ennek eredményeként a Huawei nem kapja meg a Google Mobile Services licencét, emiatt a tiltás után kiadott telefonjaira nem telepíthető a Google alkalmazásait és a GMS-t.  Ez ugyan nem számít Kínában, ahol a Google legtöbb alkalmazása egyébként is tiltott, de befolyásolja a Huawei globális eladásait.

A CTExcelt – melyet a China Telecom üzemeltet – az USA biztonsági ügynökségei tiltólistára tennék. A Bloomberg jelentése szerint az amerikai biztonsági ügynökségek azt akarják, hogy az FCC tiltsa meg a China Telecom működését az államokban. A vezeték nélküli szolgáltató Kínában a második legnagyobb 336 millió előfizetővel, az Egyesült Államokban biztonságos hálózatot kínál a vállalatok számára a nagyon érzékeny adatok továbbításához, CTExcel név alatt.

Ez utóbbi székhelye a virginiai Herndonban található, irodái vannak New York-ban, Los Angelesben és az ország más városaiban. A havi előfizetési csomagjai 19 dollártól kezdődnek és ingyenes SIM-kártya is jár hozzájuk. A csomagtól függően az előfizetők bizonyos mennyiségű 4G LTE-adatot kapnak; amint ezt az adatkorlátot meghaladják, a fiók továbbra is hozzáfér a mobilnethez, ám erősen csökkentett adatátviteli sebességgel már.

A CTExcel előfizetői dupla telefonszámot kapnak (egy kínait és egy amerikait). A weboldal azt állítja, hogy ezek a fiókok "korlátlan ingyenes nemzetközi hívást kínálnak a Kínai Népköztársaságba (ideértve Hong Kongot, Tajvant és Makaót), Kanadába, Mexikóba, Indiába, Szingapúrba, Japánba, Koreába, Thaiföldre, Malajziába, Indonéziába, Vietnamba, Ausztráliába, Új-Zélandra, Angliába, Franciaországba, Németországba, Pakisztánba, Bangladesbe, Laoszra egyaránt.

Egy jelentésben a biztonsági ügynökségek azt állították, hogy a kínai kormány "végső tulajdonjoggal és ellenőrzéssel" rendelkezik a szolgáltató felett, az Egyesült Államok szerint ez "lehetőséget kínál a kínai kormány által támogatott gazdasági kémkedés fokozására". A China Telecom az Egyesült Államok ügynökségeinek gyanúját azzal támogatta, hogy helytelen információkat adott meg arról, hogy hol tárolja nyilvántartásait. Az ügynökségeket pedig azért aggasztják az adatok, mert a China Telecom 18 ponton csatlakozik az internethez, és "a kínai kormány által támogatott szereplőknek adottak a lehetőségek az USA adat- és kommunikációs forgalmának megzavarására és téves irányítására".

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A bejelentés mögött álló ügynökségek közé tartoznak az Igazságügyi, Belbiztonsági, Védelmi, Állami, Kereskedelmi és az Egyesült Államok kereskedelmi képviselői. Együtt írták, hogy "ez az ajánlás tükrözi a nemzetbiztonsági és rendészeti rendkívüli, elfogadhatatlan kockázatokat", amelyek akkor következnek be, ha a China Telecomnak engedik folytatni amerikai üzleti tevékenységét.

Természetesen a kínaiak nem örülnek. A Reuters szerint a kínai külügyminisztérium szóvivője, Zhao Lijian elmondta, hogy az Egyesült Államoknak meg kell állítania a kereskedelmi ügyek politizálását. A szóvivő azt mondta: "Arra sürgetjük az Egyesült Államokat, hogy tartsák tiszteletben a piacgazdaság elveit, hagyják abba a nemzetbiztonság általánosításának és a gazdasági kérdések politizálásának téves gyakorlatait, és vessenek véget a kínai vállalatok indokolatlan elnyomásának."

Ahogy az várható volt, a China Telecom tagadta az állításokat. A China Telecom Ge Yu nevű képviselője kijelentette: "A társaság mindig is rendkívül együttműködő és átlátható volt a hivatalokkal. Sok esetben túlmentünk azon, amit kértüek, hogy bemutassuk üzleti tevékenységünket és ügyfeleink kiszolgálását a legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfelelően. "

2007-ben kapott a China Telecom engedélyt üzleti tevékenység folytatására az amerikai piacon. Tavaly a China Mobile az FCC engedélyét kérte az Egyesült Államok ügyfeleit és a nemzetközi vezeték nélküli felhasználókat összekötő vezeték nélküli szolgáltatás viszonteladójaként. Nem meglepő, hogy az FCC elnöke, Ajit Pai ellenezte a kérelmet.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.