Harmony OS-t minden Huawei-re!

2020.09.14| GSM Arena

A Huawei fontos frissítéseket jelentett be az EMUI 11 és a HarmonyOS 2.0 esetében.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az EMUI 11–et számos biztonsági újítással, használat során folyamatosan tanuló intelligens szoftverrel, valamint megújult szolgáltatásokkal frissítették, fejlesztésénél az ergonómia volt a legfontosabb szempont. A vállalat bejelentette, hogy a HarmonyOS nyílt forráskódú lesz, a fejlesztők érdemi hozzáférést kapnak a Huawei saját – jővő évtől már okostelefonokon is elérhető – operációs rendszeréhez.

A cég az idei Huawei Developer Conference-en bemutatta a saját fejleszétsű operációs rendszerének legújabb verzióját, az EMUI 11-et. Az új felület a megújult dizájn mellett számos biztonsági és adatvédelmi, valamint fejlett eszközök közötti kommunikációt elősegítő funkciókat kapott.

Az új Always-On-Display (AOD) lehetővé teszi a teljes személyre szabást. A Piet Mondrian festő képei ihlette új AOD színvilágának fő elemei a vörös, a sárga és a kék, de a felhasználók szabadon választhatnak a szivárvány minden színéből. Egyéniség határok nélkül, akár aznapi ruhánkhoz is alakíthatjuk kijelzőnk színeit, ehhez elég mindössze lefotózni a ruhát, az intelligens algoritmusok elvégzik helyettünk a kalibrálást.

A Multi-Screen Collaboration lényege, hogy a felhasználók egy mozdulattal válthatnak eszközeik között és folytathatják a munkát vagy nézhetnek tovább videókat. A fejlesztéseknek köszönhetően a Multi-Screen Collaboration most akár három aktív ablakot is támogat. Ez különösen hatékonyan használható például az online órákon való részvétel közben: az első ablakot a közvetítés megtekintésére, a másodikat jegyzetelésre, míg a harmadikat chatelésre használva.

A Multi-Screen Collaboration folyamatos kapcsolatot tesz lehetővé a számítógépek és a táblagépek között. A kapcsolat létrejötte után a tablet külső webkameraként vagy a számítógép második képernyőjeként is működhet, míg a PC megoszthatja csatlakozóit a táblagéppel. A számítógépre mentett dokumentumok közvetlenül szerkeszthetők a táblagépen.

Az EMUI 11 új, minden eddiginél fejlettebb adatvédelmi funkciókkal is rendelkezik, kiemelten a GDPR területén. Képek átvitele során a felhasználók könnyedén megtisztíthatják a fájlt minden érzékeny személyes adattól, például a helytől, az időtől és a használt eszköz részleteitől, mielőtt elküldenék azt. A titkosított jegyzeteket, valamint személyes megjegyzéseket is biztonságban tarthatják azáltal, hogy azokat PIN-kóddal vagy biometrikus zárral rögzítik.

A vállalat a HDC-n bejelentette az EMUI 11 béta programját. A legújabb operációs rendszer a P40, a P40 Pro, a P40 Pro+, a Mate30, a Mate30 5G, a Mate30 Pro, a Mate30 Pro 5G, a Porsche Design Mate30 RS, a MatePad Pro és a MatePad Pro 5G készülékeken fut majd.

A HarmonyOS hivatalosan is nyílt forráskódú lesz, a fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverfejlesztői csomagokhoz (SDK) és az integrált fejlesztői eszközökhöz (IDE). Az OpenHarmony nevű projekt fokozatosan indul majd el, elsőként az év végén, Kínában. Richard Yu, Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője bejelentette, hogy mostantól a HarmonyOS operációs rendszer nyitottá vált a 128KB-128MB IoT (Dolgok Internete) eszközökre is, többek között okostévékre, hordozható okoseszközökre és autókra. A vállalat jövő áprilisban tovább bővíti azt a 128MB-4GB eszközökre, egy év múlva pedig a 4GB feletti eszközökre is.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.