Halló, hall engem? Fém Samsungom van!

2014.11.13| Phone Arena

A nagyobbik dél-koreai gyártó fém modelljeivel probléma adódott, ahogy az várható is volt, hiszen semmilyen extra trükköt nem vetettek be a térerõ elvesztés problémájának megoldása érdekében.

A nagyobbik dél-koreai gyártó fém modelljeivel probléma adódott, ahogy az várható is volt, hiszen semmilyen extra trükköt nem vetettek be a térerõ elvesztés problémájának megoldása érdekében. A Samsung Galaxy A3 és a Samsung Galaxy A5 modellek egyaránt prémium kategóriásak anyaghasználatban, ez pedig fém burkolatban nyilvánul meg. Sajnálatos módon ez azt is jelenti egyben, hogy a térerõvel lehetnek gondok, akárcsak sok évvel ezelõtt a HTC Legend esetében is volt. Az egyértelmû, hogy a gyártónak egyelõre nincs nagy tapasztalata a fém telefonokkal, ráadásul a gyártás is lassú az egyedi technológia miatt, így csak Ázsiában jelenik meg egyelõre a piacokon mindkét említett okostelefon.

A friss tesztek szerint a Galaxy A3 és a Galaxy A5 is térerõ problémával küzd, akárcsak anno az Apple iPhone 4, amely elõször kapott az iPhone szériában a mûanyag burkolat után fém és üveg kombinációt. Alapvetõen jó ötlet lenne a fém burkolat a vétel miatt, ám azt már az iPhone-nál sem vették figyelembe, hogy az emberi kéz, ami fogja a telefont használat közben, egyszerûen csökkenti a jelerõsséget, akár a teljes térerõvesztésig. A belsõ hírek szerint az elvárt minõséget egyik készülék sem hozza.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az alábbi képet érdemes megnézni, a tesztet egy SIM kártyával végezték mindegyik mobilnál, ugyanazon a helyen. A -82 dBm jelerõsség a Samsung Galaxy S5-nél tökéletes, ezzel szemben a -92 és a -93 dBm már gyenge térerõt jelez. Ha újabb 10 dBm-et esne az erõsség, úgy gyakorlatilag már nem tudna a hálózatra csatlakozni egyik készülék sem.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.