Halló, hall engem? Fém Samsungom van!

2014.11.13| Phone Arena

A nagyobbik dél-koreai gyártó fém modelljeivel probléma adódott, ahogy az várható is volt, hiszen semmilyen extra trükköt nem vetettek be a térerõ elvesztés problémájának megoldása érdekében.

A nagyobbik dél-koreai gyártó fém modelljeivel probléma adódott, ahogy az várható is volt, hiszen semmilyen extra trükköt nem vetettek be a térerõ elvesztés problémájának megoldása érdekében. A Samsung Galaxy A3 és a Samsung Galaxy A5 modellek egyaránt prémium kategóriásak anyaghasználatban, ez pedig fém burkolatban nyilvánul meg. Sajnálatos módon ez azt is jelenti egyben, hogy a térerõvel lehetnek gondok, akárcsak sok évvel ezelõtt a HTC Legend esetében is volt. Az egyértelmû, hogy a gyártónak egyelõre nincs nagy tapasztalata a fém telefonokkal, ráadásul a gyártás is lassú az egyedi technológia miatt, így csak Ázsiában jelenik meg egyelõre a piacokon mindkét említett okostelefon.

Halló, hall engem? Fém Samsungom van!

A friss tesztek szerint a Galaxy A3 és a Galaxy A5 is térerõ problémával küzd, akárcsak anno az Apple iPhone 4, amely elõször kapott az iPhone szériában a mûanyag burkolat után fém és üveg kombinációt. Alapvetõen jó ötlet lenne a fém burkolat a vétel miatt, ám azt már az iPhone-nál sem vették figyelembe, hogy az emberi kéz, ami fogja a telefont használat közben, egyszerûen csökkenti a jelerõsséget, akár a teljes térerõvesztésig. A belsõ hírek szerint az elvárt minõséget egyik készülék sem hozza.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Halló, hall engem? Fém Samsungom van!

Az alábbi képet érdemes megnézni, a tesztet egy SIM kártyával végezték mindegyik mobilnál, ugyanazon a helyen. A -82 dBm jelerõsség a Samsung Galaxy S5-nél tökéletes, ezzel szemben a -92 és a -93 dBm már gyenge térerõt jelez. Ha újabb 10 dBm-et esne az erõsség, úgy gyakorlatilag már nem tudna a hálózatra csatlakozni egyik készülék sem.A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei