Android N: ezeket a funkciókat még titkolják

2016.03.16| Life Hacker
Címkék:

Android N

,

Android 7.0


Úgy tűnik, sokkal okosabb is lehet akár az Android 7.0 N mint azt a múlt héten sejteni lehetett.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Múlt héten bemutattuk, miket is tudhat majd az Android N, legalábbis hogy milyen új, eddig nem ismert opciók kerültek be az OS-be az Android N Developer Preview-jába. Az apróságokat, amikre eddig nem derült fény, a Lifehacker fedezte fel és osztotta meg. Az egyik nagyon hasznos, már látott apróság a dupla kattintás a most recent gombra (menü opciók), amely előhozza a főképernyőről az utoljára az aktív alkalmazást.

Újdonság a megújult fájlkezelő, amely okosabb lesz mint az Android 6.0 elég fapados lehetősége. Az Android N-ben ha egyszer blokkolunk egy telefonszámot, az úgy is marad akkor is, ha reseteljük a készüléket vagy ha egy másikat veszünk, extraként még az onnan érkező hangposta üzeneteket is törli a rendszer. Fontos apróság a Ne Zavarj funkcióban, hogy automatikusan kikapcsolja magát, amint az ébresztőt inaktiváltuk. Azok, akik eddig irigyek voltak az iOS Night Shift lehetőségéért, megnyugodhatnak, az Android N is elhozza az éjszakai módot, így kíméli a szemünket. A Night Mode bekapcsolható lesz automatikusan idő és akár hely szerint is, valamint a felhasználók a színhőmérsékletet is állíthatják.

A vészhelyzet esetén megadott kontaktok nevei és számai a főképernyőn tarthatók lesznek a születési dátumunkkal, vércsoportunkkal, ismert allergiáinkkal, szedett gyógyszereinkkel és egyéb, baleset esetén fontos információkkal. Ezzel egyetlen gond van, hogy így bárki hozzáférhet ezekhez az adatokhoz és a tárcsázóhoz, amely komoly biztonsági rés lehet a későbbiekben.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.