Android N: ezek az új funkciók!

2016.03.11| Phone Arena
Címkék:

Android N

,

Android 7.0


Ma végre kiderült, mit várhatunk olyan nagyon még az idén az Android N frissítéssel.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Kicsit vicces az Android N-rõl olvasni új hírt, hiszen még az elõd Android 6.0 Marshmallow is majdnem egyszámjegyû a százalékos listán, a mai napig nagyon kevés készülékre tölthetõ le. Lássuk tehát, hogy mi a helyzet a most kiadott Android N fejlesztõi verziójával kapcsolatban, amely fél évvel az elõzõ OS hivatalos debütálása után került napvilágra. Ha minden, most látott funkciót tényleg belepakol a Google az új rendszerbe, az minden idõk egyik legnagyobb erejû update-je lehet. Lássuk mik az újítások!

 • Valódi többablakos multitasking álló vagy fekvõ üzemmódban, egyetlen kattintásra.
 • Az értesítéseket az Android 7.0 már nem idõrendben, hanem kötegben mutatja meg, tehát az egy alkalmazásból érkezõ értesítésekbõl mindig csak egy látható egyszerre. A csoportos értesítések természetesen könnyen átláthatók egy ujjhúzással.
 • Szintén egyszerûbb lesz az értesítésekre azonnal, magában a lehúzható redõnyben válaszolni a quick reply opcióval, ilyet már az iOS-ben láthattunk.
 • Pillanatok alatt át lehet váltani az Android N-ben már az aktuálisan a háttérben futott programok listájához, ehhez még a kijelzõhöz sem kell érni, hiszen elég lesz egy dupla kattintás a „menü”/overview gombra és rögtön elõhozza.

 • Még több lehetõség kerül a gyors-beállítások toggle ikonjaihoz, úgymint óra, akkumulátor, stb. plusz ezek szerkeszthetõk és igény szerinti sorrendbe is állíthatók. Még egy hasznos apróság!
 • Éjszakai mód! Évek óta várunk arra, hogy végre a telefon – fõleg a Material Design megjelenése óta hihetetlen világos menürendszerét – estére, amikor kevesebb a fény, könnyedén a szemünk számára is barátságosabbá tudjuk változtatni, ergo nagyon vártuk az éjszakai módot.
 • Adat csökkentõ mód is kerülhet az Android N-be, amely segítségével lecsökkenthetõ az alkalmazások által használt mobilnet mennyiség. Ez fõként akkor jön jól, ha közeleg az adott hónapra elõfizetett limit vagy pedig ha eleve kevés mobilnetünk van, hiszen lecsökkenti a stream bitrátáját, a képminõségeket, és a háttérben futó internet használatot is.
 • Szintén újdonság lehet a továbbfejlesztett fájl böngészõ, így már nem csak az egyszerû másol-beilleszt funkciókat biztosítaná az OS, hanem még több lehetõséget adhatna.

Android N: ezek az új funkciók!

 • Az Android N lehetõvé teszi majd várhatóan a kijelzõ igény szerinti kalibrálását – emlékeztek még a régi szép idõkre, amikor körömmel bénáztunk és karcoltuk a rezisztív kijelzõket? Ott kellett mindig kalibrálni –, választható lesz meleg vagy hideg, esetleg mozi és képnézegetéshez ideális színhõmérséklet beállítás.
 • Extra energiahatékonyság. Így jellemezhetjük legikább a Marshmallow rendszerben debütált Doze módot, amely nem tesz mást mint kíméli az akkumulátort akkor, amikor a kijelzõ, így a telefon is inaktív állapotban van, a háttérben futó szinte minden folyamatot leállít, mindössze a fontosnak ítélt értesítések jöhetnek át a rendszeren. Az Android N-ben ezt továbbfejlesztik és Project Svelte néven dolgoznak rajta, gyakorlatilag a memória felhasználást optimalizálják. A kevesebb RAM igény miatt gördülékenyebb lenne a kevesebb memóriával felvértezett készülékek használata.
 • A továbbfejlesztett Java 8 támogatás nem mond sokaknak semmit, ám mégis sokat segít a fejlesztõknek. Sajnos ez kizárólag Android N-tõl felfelé lesz elérhetõ.
 • Végül, de nem utolsósorban megemlítenénk a kijelzõ-méret módosítási, egyben nagyítási lehetõséget, ez a gyengébben látók számára igen hasznos lesz, bár kissé macerás módon, de régóta elõhozható volt egyébként is a nagyító mód. Egyetlen kritérium, hogy minimum 320 dp szélesség választható, ez egyébként pont a Nexus 4 kijelzõjével egyezik.


A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei