Android N: ezek az új funkciók!

2016.03.11| Phone Arena
Címkék:

Android N

,

Android 7.0


Ma végre kiderült, mit várhatunk olyan nagyon még az idén az Android N frissítéssel.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Kicsit vicces az Android N-rõl olvasni új hírt, hiszen még az elõd Android 6.0 Marshmallow is majdnem egyszámjegyû a százalékos listán, a mai napig nagyon kevés készülékre tölthetõ le. Lássuk tehát, hogy mi a helyzet a most kiadott Android N fejlesztõi verziójával kapcsolatban, amely fél évvel az elõzõ OS hivatalos debütálása után került napvilágra. Ha minden, most látott funkciót tényleg belepakol a Google az új rendszerbe, az minden idõk egyik legnagyobb erejû update-je lehet. Lássuk mik az újítások!

  • Valódi többablakos multitasking álló vagy fekvõ üzemmódban, egyetlen kattintásra.
  • Az értesítéseket az Android 7.0 már nem idõrendben, hanem kötegben mutatja meg, tehát az egy alkalmazásból érkezõ értesítésekbõl mindig csak egy látható egyszerre. A csoportos értesítések természetesen könnyen átláthatók egy ujjhúzással.
  • Szintén egyszerûbb lesz az értesítésekre azonnal, magában a lehúzható redõnyben válaszolni a quick reply opcióval, ilyet már az iOS-ben láthattunk.
  • Pillanatok alatt át lehet váltani az Android N-ben már az aktuálisan a háttérben futott programok listájához, ehhez még a kijelzõhöz sem kell érni, hiszen elég lesz egy dupla kattintás a „menü”/overview gombra és rögtön elõhozza.

  • Még több lehetõség kerül a gyors-beállítások toggle ikonjaihoz, úgymint óra, akkumulátor, stb. plusz ezek szerkeszthetõk és igény szerinti sorrendbe is állíthatók. Még egy hasznos apróság!
  • Éjszakai mód! Évek óta várunk arra, hogy végre a telefon – fõleg a Material Design megjelenése óta hihetetlen világos menürendszerét – estére, amikor kevesebb a fény, könnyedén a szemünk számára is barátságosabbá tudjuk változtatni, ergo nagyon vártuk az éjszakai módot.
  • Adat csökkentõ mód is kerülhet az Android N-be, amely segítségével lecsökkenthetõ az alkalmazások által használt mobilnet mennyiség. Ez fõként akkor jön jól, ha közeleg az adott hónapra elõfizetett limit vagy pedig ha eleve kevés mobilnetünk van, hiszen lecsökkenti a stream bitrátáját, a képminõségeket, és a háttérben futó internet használatot is.
  • Szintén újdonság lehet a továbbfejlesztett fájl böngészõ, így már nem csak az egyszerû másol-beilleszt funkciókat biztosítaná az OS, hanem még több lehetõséget adhatna.

Android N: ezek az új funkciók!

  • Az Android N lehetõvé teszi majd várhatóan a kijelzõ igény szerinti kalibrálását – emlékeztek még a régi szép idõkre, amikor körömmel bénáztunk és karcoltuk a rezisztív kijelzõket? Ott kellett mindig kalibrálni –, választható lesz meleg vagy hideg, esetleg mozi és képnézegetéshez ideális színhõmérséklet beállítás.
  • Extra energiahatékonyság. Így jellemezhetjük legikább a Marshmallow rendszerben debütált Doze módot, amely nem tesz mást mint kíméli az akkumulátort akkor, amikor a kijelzõ, így a telefon is inaktív állapotban van, a háttérben futó szinte minden folyamatot leállít, mindössze a fontosnak ítélt értesítések jöhetnek át a rendszeren. Az Android N-ben ezt továbbfejlesztik és Project Svelte néven dolgoznak rajta, gyakorlatilag a memória felhasználást optimalizálják. A kevesebb RAM igény miatt gördülékenyebb lenne a kevesebb memóriával felvértezett készülékek használata.
  • A továbbfejlesztett Java 8 támogatás nem mond sokaknak semmit, ám mégis sokat segít a fejlesztõknek. Sajnos ez kizárólag Android N-tõl felfelé lesz elérhetõ.
  • Végül, de nem utolsósorban megemlítenénk a kijelzõ-méret módosítási, egyben nagyítási lehetõséget, ez a gyengébben látók számára igen hasznos lesz, bár kissé macerás módon, de régóta elõhozható volt egyébként is a nagyító mód. Egyetlen kritérium, hogy minimum 320 dp szélesség választható, ez egyébként pont a Nexus 4 kijelzõjével egyezik.


A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei