A legújabb modell az iPhone 13

2021.10.23| (x)
Címkék:

Apple iPhone 13


Egy Apple modell korszaka lezárult és helyette most itt az iPhone 13, Pro, Pro Max és Mini változata is.

Az előző szériának nem volt nagy sikere a magas ár miatt, és itt is hagy némi kivetnivalót az árkategóriájuk. A legolcsóbb iPhone 13 modell 294.990 Ft, míg a legdrágább változata 680.990 Ft. Itt is jelentős különbségek vannak egy szérián belül, mind külsőre, mind pedig tudásban. Ezek közül most lássuk melyek az iPhone 13 tulajdonságai.

A kijelző képátljó mindössze 6,1 hüvelyk. Külső burkolata Ceramic Shield bevonattal van ellátva, mely erősebb bármilyen okostelefon üvegnél. Ötféle színben van ilyen bevonattal rendelkező iPhone 13, lehet rózsaszín, kék, éjfekete, csillagfény és Product Red. Strapabíró, lapos kerettel rendelkezik. Teljesen víz-, por- és karcálló a külső borítása.

OLED kijelzője strapabíró tulajdonsággal rendelkezik. 460 ppi képsűrűség, 800 nites maximális fényerő, Super Retina XDR, Dolby Vision és HDR10 jellemzi. Az XDR kijelző szuperfényes, szuperéles és szuperszínes. Felbontása 2532×1170. A kamerarendszer az eddigi legnagyobb fejlesztésen ment keresztül. Csúcskategóriás szériától ez alap elvárás. Az új ultraszéles látószögű kamerával a fotók sötétebb részei is részletgazdagabbak. 47%-kal több fényt enged be, így képes jobb fotókat és videókat csinálni. Az új szenzormozgatásos optikai képstabilizálással a képek akkor sem mozdulnak el, ha mi igen. Olyannyira nagyszerű, hogy még az iPhone 13 miniben is elfér.

A kamera a legnagyobb erőssége ennek a modellnek. 2 hátlapi és 1 előlapi kamerával rendelkezik. Főkamerái egy 12 megapixeles széles- és egy 12 megapixeles ultraszéles érzékelőből állnak. A másodlagos kamera felbontása szintén 12 megapixel. Éjszakai módban a kamera automatikusan a gyenge fényviszonyokhoz igazítja a beállításokat, így a felvételek világosabbak, élesebbek és színtelítettebek lesznek. A portré mód a hátteret elhomályosítja és a főszereplőt helyezi a fókusz középpontjába. Hatféle kreatív megvilágítási effektet próbálhatunk ki egyszerű ujjmozdulattal.

A Smart HDR4 a befogott képen már 4 különböző személyt is képes felismerni. Mindegyikhez külön hangolja a kontrasztot, a megvilágítást és a bőrtónust is. A közepes vagy gyenge fényviszonyoknál aktiválódó Deep Fusion technológia előhozza az alig kivehető textúrákat, mintázatot és részleteket.

Az ultraszéles látószögű kamera közvetlen közelről is nagy látóteret biztosít. A képekből automatikusan létrehozott diabemutatók a fotókönyvtárban találhatók. Különféle szerkesztési lehetőségek segítségével egyedi képhangulatot, de akár saját zenét is tudunk választani aláfestésként. A Fotografikus stílusokkal egyedibbé tehetjük a fotókat. A stílusok szelektíven módosítják a kép különböző részeit, viszont a bőrtónust nem. Az élénk stílussal élettelibbé és ragyogóbbá varázsolhatjuk képeinket.

Ennél a szériánál előtérbe helyezik az előlapi kamerát, így új értelmet nyer a selfie-zés fogalma. A TrueDepth kamerarendszer ugyan azt nyújtja elöl, mint hátul (Filmszerű mód, Fotografikus stílusok, Dolby Vision HDR felvétel, Portré mód, Szelfik éjszakai módban, Smart HDR 4, Deep Fusion). Az A15 Bionic chip és a True Depth kamera egyszerre támogatja a Face ID-t ez a legbiztonságosabb arcazonosító.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Filmszerű mód folyamatosan fókuszban tartja és gyönyörű mélységélesség-effekttel veszi körül a szereplőket, sőt érzékeli, ha egy új főszereplő készül bejönni a képbe, ilyenkor automatikusan rá fókuszál. Hihetetlenül könnyedén vehetünk fel mozihatású videókat. De nem csak ezt tudja, a videó befejezése után másra is átrakhatjuk a fókuszt. Ezt még a profi filmes kamerák sem tudják. Dolby Vision HDR-ben vehetjük fel ezeket a videókat.

A processzor magok száma 6, valamint Apple A15 Bionic processzorral rendelkezik. Az érzékelői között szerepel még például a gyorsulásmérő, barométer és a giroszkóp. Az iPhone 13 kapcsolódás szempontjából támogatja a wi-fit, bluetooth-ot, NFC-t, GPS-t és a vezeték nélküli töltést. Sztereó hangszóróval rendelkezik.

Kétszeres tárhelye van a korábbi modellhez képest ez azt jelenti, hogy 128GB tárhely a legkisebb választható. Villámgyors chippel, valamint hosszabb akkumulátor idővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az akkumulátora 2,5 órával hosszabb üzemidővel rendelkezik.

A legolcsóbb iPhone 13 mindössze 334.990 Ft-ba kerül a legtöbb helyen. Természetesen az ár a tárhely nagyságtól függ, ami lehet még 256GB (374.990 Ft) vagy 512GB (462.990 Ft). Nem tartozik az olcsó vagy a középkategóriás okostelefonok közé, viszont mindazt képviseli, amit a korábbi modellek még nem tudtak. Ez az iPhone 13 az idei év egyik csúcstelefonja az iPhone 13 Pro, Pro Max és Mini mellett.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.