10 amerikai tinédzserből 9-nek iPhone-ja van

2022.10.13| Phone Arena

Megvan az oka annak, hogy sokan úgy érzik, hogy minden ismerősnek iPhone-ja van.

Az Apple készülékei folyamatosan uralják az okostelefonok piacát, különösen az Egyesült Államokban – ez köztudott. Ami azonban még meglepőbb, az az iPhone elterjedtsége a fiatalok körében. Egy friss felmérés szerint Amerikában a tinédzserek 87%-ának van iPhone-ja. Ez több mint kétszerese a 10 évvel ezelőtti részesedésnek. Ezt az információt először a MacRumors hozta nyilvánosságra egy külön cikkben. A hír két érdekes részletet is kiemel.

Először is, a tizenévesek 88%-a szerint iPhone lesz a következő okostelefonja. Ez a szám komoly márkahűséget jelez, amelyet kevés vállalat élvez. A felmérés azt sugallja, hogy kapcsolat van az Apple termékei iránti elkötelezettség és a vállalat szolgáltatásai között.

Egyszer képzeld el, milyen érzés a tinédzserek azon 13%-ának egyike lenni, akiknek nincs iPhone-ja. Hány csoportos csevegésben nem vehet részt, mert nincs ingyenes hozzáférése az iMessage-hez? Mondanunk sem kell, hogy az Apple ökoszisztémája szilárdan tartja a markát a fiatal fogyasztók mindennapi életében.

Továbbá érdekes lesz látni, hogy azok a tinédzserek, akik iPhone-on nőttek fel, folytatják-e ezt később életük során. Lehet, hogy az amerikai fogyasztók következő generációja dogmatikusan lojális lesz az Apple-hez.

Másodszor, a tizenéves iPhone-ok számának hatalmas növekedése annak a hátterében történt, hogy az Apple ugyanebben az időszakban majdnem megduplázta okostelefonjai árát (az inflációt nem számolva). 10 évvel ezelőtt egy átlagos iPhone nem került 1000 dollárba.

Nos, ezek a vadul drága eszközök egy olyan társadalmi csoportban vannak jelen, amelyeknek általában nincs bevétele. Igaz, nem minden tinédzser rendelkezik a legújabb iPhone 14 Pro Max készülékkel, de a tendencia még mindig azt mutatja, hogy az Apple mekkora befolyással rendelkezik.

Érdekes lesz látni, hogy a következő néhány évben ezek a trendek érvényesülnek-e a szélesebb piacon. Az Apple, jóban-rosszban, a legtöbb amerikai mindennapi életének nagy részévé vált. Úgy tűnik, most már nincs visszaút.

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.