10 amerikai tinédzserből 9-nek iPhone-ja van

2022.10.13| Phone Arena

Megvan az oka annak, hogy sokan úgy érzik, hogy minden ismerősnek iPhone-ja van.

Az Apple készülékei folyamatosan uralják az okostelefonok piacát, különösen az Egyesült Államokban – ez köztudott. Ami azonban még meglepőbb, az az iPhone elterjedtsége a fiatalok körében. Egy friss felmérés szerint Amerikában a tinédzserek 87%-ának van iPhone-ja. Ez több mint kétszerese a 10 évvel ezelőtti részesedésnek. Ezt az információt először a MacRumors hozta nyilvánosságra egy külön cikkben. A hír két érdekes részletet is kiemel.

Először is, a tizenévesek 88%-a szerint iPhone lesz a következő okostelefonja. Ez a szám komoly márkahűséget jelez, amelyet kevés vállalat élvez. A felmérés azt sugallja, hogy kapcsolat van az Apple termékei iránti elkötelezettség és a vállalat szolgáltatásai között.

10 amerikai tinédzserből 9-nek iPhone-ja van

Egyszer képzeld el, milyen érzés a tinédzserek azon 13%-ának egyike lenni, akiknek nincs iPhone-ja. Hány csoportos csevegésben nem vehet részt, mert nincs ingyenes hozzáférése az iMessage-hez? Mondanunk sem kell, hogy az Apple ökoszisztémája szilárdan tartja a markát a fiatal fogyasztók mindennapi életében.

Továbbá érdekes lesz látni, hogy azok a tinédzserek, akik iPhone-on nőttek fel, folytatják-e ezt később életük során. Lehet, hogy az amerikai fogyasztók következő generációja dogmatikusan lojális lesz az Apple-hez.

Másodszor, a tizenéves iPhone-ok számának hatalmas növekedése annak a hátterében történt, hogy az Apple ugyanebben az időszakban majdnem megduplázta okostelefonjai árát (az inflációt nem számolva). 10 évvel ezelőtt egy átlagos iPhone nem került 1000 dollárba.

10 amerikai tinédzserből 9-nek iPhone-ja van

Nos, ezek a vadul drága eszközök egy olyan társadalmi csoportban vannak jelen, amelyeknek általában nincs bevétele. Igaz, nem minden tinédzser rendelkezik a legújabb iPhone 14 Pro Max készülékkel, de a tendencia még mindig azt mutatja, hogy az Apple mekkora befolyással rendelkezik.

Érdekes lesz látni, hogy a következő néhány évben ezek a trendek érvényesülnek-e a szélesebb piacon. Az Apple, jóban-rosszban, a legtöbb amerikai mindennapi életének nagy részévé vált. Úgy tűnik, most már nincs visszaút.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei