A Samsung kevesebb táblagépet adott el idén, de az iPad eladásai még jobban visszaestek

2024.05.07| Android Police

Az Apple és a Samsung csökkenő táblagép-eladásai ellenére a cégek továbbra is domináns pozícióban vannak a piacon.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Elmúltak azok az idők, amikor a táblagépek csupán az okostelefon nagyobb verziójaként szolgáltak, és nem kínáltak más említésre méltó előnyöket. A piac legjobb Android táblagépei megfelelő tartozékok hozzáadásával potenciálisan helyettesíthetik laptopját. Az Apple és a Samsung hosszú évek óta uralja a táblagépek piacát, és várhatóan az elkövetkező években is uralmuk marad. Ha valaha is azon töprengett, hány táblagépet adtak el ez a két márka és más versenyzők 2024 első negyedévében, egy új jelentés rávilágít az eladási adataikra.

Az IDC jelentése szerint az Apple megőrizte pozícióját a legnagyobb táblagép-eladóként 2024 első negyedévében, ezt követi a Samsung, a Huawei és a Lenovo. Ebben a negyedévben 30,8 millió táblagépet szállítottak a piacra, ami kétéves csökkenés után 0,5%-os éves növekedést mutat.

Míg a táblagépek szállítása szerény növekedést mutatott, az eladási adatok azt mutatják, hogy az Apple és a Samsung piaci dinamikája megváltozott. A Samsung például 6,7 millió darabot szállított ki 2024 első negyedévében, ami 21,7%-os piaci részesedést ért el. Ez enyhe csökkenés a 2023 azonos negyedévében elért 7,1 millió darabos eladáshoz és 23,2%-os piaci részesedéshez képest.

A Samsung és az Apple kevesebb táblagépet ad el, de továbbra is uralják a piacot

A Samsung 2024 első negyedévi eredményjelentése szerint a márka 51 milliárd dollárt keresett, és ennek nagy része a Galaxy S24 elképesztő eladásainak köszönhető. Ami a táblagépek szegmensét illeti, a Samsung 2023 utolsó negyedévében dobta piacra a Galaxy Tab A9, Galaxy Tab A9+, Galaxy Tab S9 FE és Galaxy Tab S9 FE+, valamint 2024 első negyedévében a Galaxy Tab S6 Lite (2024) modelleket. A Tab S10 táblagép megjelenése szintén 2025 elején várható.

A Samsung kevesebb táblagépet adott el idén, de az iPad eladásai még jobban visszaestek

Táblagépeladási adatok 2024 első negyedévében; Forrás: IDC

Az Apple táblagép-eladási adatai is zsugorodnak. Az IDC jelentése szerint az Apple 9,9 millió táblagépet szállított a piacra 2024 első negyedévében, ami 8,1 százalékkal kevesebb, mint a 2023 első negyedévében 10,8 millió darab. Az Apple piaci részesedése szintén 32 százalék, ami több mint három százalékos csökkenést jelent 35,2 százalékról 2023 első negyedévében.

Míg az Apple és a Samsung a táblagépeladások visszaesését tapasztalja, más márkák jelentős előrelépéseket tesznek. A Huawei például folyamatosan nőtt piaci részesedésében: 2024 első negyedévében 2,9 millió darabot szállított ki 2023 azonos negyedévében mért 2 millióhoz képest. A Lenovo és a Xiaomi táblagép-eladásai is fellendültek, ami jelzi elkötelezettségüket. nagyobb piaci részesedés megszerzésére.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei