Apple iPad Air 2: a világ legvékonyabb tablete

2014.10.17| Phone Arena

Az Apple tegnap bemutatta három újdonságát, az egyik közülük az Apple iPad Air 2, ami az iPad mini 3-hoz képest valóban jelentős megújuláson esett át és egyben a világ jelenleg legvékonyabb táblagépe.

Az Apple tegnap bemutatta három újdonságát, az egyik közülük az Apple iPad Air 2, ami az iPad mini 3-hoz képest valóban jelentős megújuláson esett át és egyben a világ jelenleg legvékonyabb táblagépe. Az újdonság mindössze 6.1 mm vékony ugyanis, így tizennyolc százalékkal vékonyabb mint a 7.5 mm-es Apple iPad Air. Az Air 2 9.7 colos megjelenítője marad a már ismert méretű, ám megújult mégis: a többrétegű LCD, a védőüveg és az érintő rész egybeépített, így vékonyabb és könnyebb lett a kijelző mint volt.

Az iPad Air 2-ben a legújabb fejlesztés, az Apple A8X chip dolgozik 64 bites architektúrával és 3 milliárd tranzisztorral (összehasonlításként: az iPhone 6 és 6 Plusban 2 milliárd, az A7-es chipsetben 1 milliárd található). Az A8X így negyven százalékkal gyorsabb mint az előd iPad Air A7-es CPU-ja. A fejlesztések során a GPU is megújult, így két és félszer gyorsabb lett. Természetesen az új tabletben is megtalálható a home gombba épített Touch ID ujjlenyomat-olvasó, ami támogatja az Apple Pay fizetési rendszert.

Az Air 2 kamera tekintetében is újat nyújt a jövendő tulajdoonsoknak, ugyanis a legfrissebb iSight szenzort kapják, ezúttal 8 megapixeles maximális felbontással, a lencse f/2.4 rekesszel ellátott. Videót maximum 1080p felbontásban lehet rögzíteni, az előlapi FaceTime kamera 1.2 megapixeles, videochathez 720p felbontást biztosít. Adatátviteli gyorsaságot a Wi-Fi 802.11ac és a MIMO támogatás biztosít, ezzel akár 866Mbps letöltési sebesség is elérhető a gyári adatok szerint. A tablet nem kevesebb mint húsz 4G hálózati csatornát támogat, köztük a 150Mbps-t is. A beépített akkumulátor kapacitása ezúttal sem ismert, ám a szokásos, 10 órás folyamatos használatot ígéri az Apple.

Az Apple iPad Air 2 október 24-től megvásárolható, bár már most is előrendelhető, 489-809 eurós áron, tárhelytől és adatkapcsolati lehetőségektől függően.Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei