Oppo

Tízszeres optikai zoomot hoz az Oppo

2019.01.21

Az Oppo február végén mutatja be idei legnagyobb dobását, az optikai zoomot tízszeresen.

Egy kisebb sajtótájékoztatót tartott a kínai Oppo múlt héten, ahol bemutatta, mire is számíthatunk egy bő hónap múlva. Egyrészt érkezik a tízszeres optikai zoommal ellátott kamera összeállítás, három szenzorral, valamint egy nagyobb ujjlenyomat-olvasó is. Konkrét demo telefon vagy bemutató majd a Mobile World Congressen lesz csak.

A tízszeres zoomot úgy érték el a fejlesztők, hogy az ötszörös optikai zoom szenzorához széles látószögű lencsét párosítottak, így interpolálják a tízszeres nagyítást. Itt található egy harmadik modul a normál fotókhoz, de ez nem befolyásolja az új technológiát. Az Oppo szóvivője szerint a modulok gyújtótávolsága 15.9-159 mm. Eddig a legsokoldalúbb megoldás a Huawei Mate 20 Pro tripla kamerája volt 16-80 mm gyújtótávolsággal.

Az Oppo új modulja dual OIS képstabilizátorral is rendelkezik a fő kamera, valamint a teleobjektív számára egyaránt. Az összeállítást több mint 100 kutatás-fejlesztési szabadalommal gyártották és 28 ezer alkalommal tesztelték.

Az Oppo emellett bejelentette, hogy a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasója hasonló lesz ahhoz, amit Lin Bin prezentált a Xiaominál, az érzékelő mérete azonban jóval nagyobb, egészen pontosan tizenötször nagyobb lesz mint a jelenlegi Oppo E17-ben és egyszerre akár két ujjat is tud érzékelni.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei