Samsung Galaxy Note 3, ez aztán mindent visz!

2013.09.05| Phone Arena

A nagyobbik dél-koreai gyártó tegnap leleplezte végre a Samsung Galaxy Note 3 phabletet, amelyre olyan sokan vártak.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A nagyobbik dél-koreai gyártó tegnap leleplezte végre a Samsung Galaxy Note 3 phabletet, amelyre olyan sokan vártak. A készülék egyértelmûen a phablet kategóriába tartozik a maga 5.7 colos képátlójával, valamint full HD felbontásával. A megjelenítõ egyébként maradt a rajongók által igen kedvelt Super AMOLED, ahogy minden Galaxy csúcsmodell esetén. A Samsung Galaxy Note 3 esetében is kétféle verzió kerül piacra, az egyik a nyolcmagos, 1.9 gigahertzes Exynos processzorral, míg a másik a négymagos, 2.3 gigahertzes Qualcomm Snapdragon CPU-val ellátott lesz. Ami egyezik, hogy mindkettõ 3 gigabájt (!) RAM-mal felszerelt lesz, a rendszer Android 4.3 Jelly Bean, rajta a Samsung saját fejlesztésû Nature UX kezelõfelülete fut, a telefon belsõ tárhelye 32 vagy 64 gigabájt lehet, maximum 64 gigabájtos microSD kártyát fogad majd el a Note 3 bõvítés gyanánt. Ami a fizikai méreteket illet, nem meglepõ, de méretes darab lett a Note 3, bár alig nõtt a Note 2-höz képest, holott a képernyõ megint nõtt. Ez 151.2 × 79.2 × 8.3 mm-t jelent, tehát vékonyabb burkolatot és összesen pedig 168 gramm tömeget, könnyebb lett.

A kijelzõhöz tartozik az S Pen új funkciója, ez a Smart Freedom, mely nem jelent mást mint az új S Pen egyetlen gombjának megnyomására ötféle lehetõség ugrik fel, ezek az Action Memo, a Scrapbook, a Screen Write, az S Finder, valamint a Pen Window funkciók. Továbbfejlesztésre került a többablakos nézet is, így még egyszerûbb váltani két ablak/futó program között. Említést érdemel mindenképp a Note 3-hoz tartozó új S View Cover, mely nem csak hatalmas ablakot biztosít még csukott állapotban is, így a tok kinyitása nélkül kezelhetõk a bejövõ értesítések, de az S Pen is használható.

A Samsung Galaxy Note 3 hátlapi kamerája 13 megapixel felbontású fotók készítésére alkalmas, akárcsak a Samsung Galaxy S4, ehhez tartozik egy CRI (color-rendering index) LED vaku és a Smart Stabilization funkció. Szintén típusfüggõ lesz a 4K Ultra HD videók rögzítési lehetõsége – mi úgy véljük, a Snapdragon lesz az –, a másik lehetõség az 1080p@60fps felvétel. Hang szempontjából a Note 3 is hozza az LG G2-ben debütált Ultra High Quality Audio, tehát a 192KHz, 24 bit támogatást, avagy a hifi minõségû hangzást.

A Snapdragon processzorral ellátott Note 3 támogatja az LTE hálózatokat, valamint adott a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, a GPS/Glonass, az NFC, a Bluetooth 4.0, az IR LED a távirányításhoz, valamint az MHL 2.0 port a vezeték nélküli csatlakoztatáshoz. A Note 3 életben maradásáról napi szinten egy 3200 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ezzel a Samsung negyven százalékkal növelte az elõzõ modellhez képest az erõforrás kapacitását. A Samsung Galaxy Note 3 szeptember 25-tõl elérhetõ lesz több mint 140 országban, októbertõl pedig világszerte feketében, fehérben és pinkben.A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei