Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

2018.10.16| Phone Arena

Ötszörös zoom, ultragyors töltés, 7nm-es chip és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó.

A Huawei Mate 20 Pro talán a legjobban várt modell az év második felében, nézzük meg, mit ajánl a kínai gyártó annyiért, amennyiért a Samsung Galaxy Note 9-et vagy az Apple iPhone XS Max-ot lehet megvenni. A Mate 20 és a Pro egyaránt a már védjegyzett színátmenetes, üveg borítású burkolattal érkeztek, ám utóbbi egy kis csavarral. A Huawei különleges, Hyper Optic nevű mintával látta el az újdonság hátulját, így jóval kevésbé csúszik még tok nélkül is. A kisebb modellre továbbra is célszerű tokot szerezni. Színek közül a Midnight Blue, az Emerald Green és a Twilight választható.

A Mate 20 Pro OLED panelje ugyanúgy hajlított, mint a Samsung csúcsmodelljei. Ezt az esztétikai előnyt ellensúlyozza a hatalmas, széles szenzorsziget, amely többek között a 3D érzékelőt is rejti az arcfelismeréshez. A Huawei emellett kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval is ellátta a Prot, míg a Mate 20 vízcsepp alakú notch mellé hagyományos, hátlapi szkennert kapott csak.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

A Mate 20 Pro méretes, 6.3 colos, 1440p felbontású, 19.5:9 képarányú OLED kijelzővel rendelkezik, míg a kisebb testvére 6.53 col képátlóval, FHD+ felbontással, 18.7:9 aránnyal és ehhez LCD megjelenítő jár. Ez utóbbihoz egy extra fehér RGBW mátrix tartozik, míg jobb fényerőt biztosít a konkurens panelekhez képest, akár a 820nit is elérhető!

Mindkét Mate 20-ban a világ első 7nm-es chipsete dolgozik, Cat.21 LTE hálózati támogatással, szintén elsőként. Ez nem más mint a Kirin 980 processzor, amely a Geekbenchen 3390 és 10.318 pontot ért el, jóval a Snapdragon 845 SoC felett teljesítve. A Mate 20 Pro esetében 6 vagy 8 gigabájt RAM érhető el 128 gigabájt belső tárhely mellett, ez utóbbi a cég speciális nanoSD-jével tovább bővíthető. Ezzel szemben a Mate 20 4 vagy 6 gigabájt RAM-ot tud csak felmutat a 128 gigabájt tárhely mellé, a bővíthetőség ugyanúgy nanoSD-vel oldható meg.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

A Huawei tripla kamerarendszerét fejlesztette tovább, így a 40 megapixeles szenzor mellé egy 8 megapixeles, széles látószögű lencse került, míg a harmadik optika maradt 20 megapixel felbontású teleobjektív. Extraként az optikai zoom háromszorosról ötszörösre nőtt, így ebben is világelső a Mate 20 Pro. A fő kamera f/1.8 fényértékű és a FusionMind technológiával felvértezett, ez segít javítani az alacsony fényerejű felvételek minőségét. Az összes érzékelőtől származó adatokat akár ultra makró fotózáshoz is fel lehet használni, mindössze 2.5 centiméterről kiváló képet készíthetők. A fotózásban a Kirin 980 által is támogatott mesterséges intelligencia is segít.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

A Huawei Mate 20 ezzel szemben egy 20+16+8 megapixeles összeállítást kínál, kétszeres optikai zoommal. A 24 megapixeles előlapi kamera ugyanaz mindkét telefonban.

Mivel az előd Mate 10 Pro-hoz képest a Mate 20 Pro már harminc százalékkal több pixelt kezel a nagyobb felbontású kijelző miatt, alapvető volt az akkumulátor kapacitásának növelése. 4000 mAh jellemzi a Mate 20-at FHD+ felbontással, a Mate 20 Pro-ba pedig 4200 mAh-s akkumulátort álmodtak meg. A Pro támogatja az ultragyors, 40W-os töltést, míg a Mate 20 22W-os töltővel érkezik. A 40 wattos töltő fél óra alatt hetven százalékra tudja tölteni a teljesen lemerült Mate 20 Pro-t, egy óra alatt pedig eléri a száz százalékot.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

Ez pedig még nem minden, mindkét készülék támogatja a vezeték nélküli töltést, akár 15W-tal. Ez annyit tesz, hogy más modellek vezetékes töltésének gyorsaságával tudnak a Mate 20-ak tölteni wireless padon. A legdöbbenetesebb funkció azonban az, hogy a Mate 20 Pro power bankként működhet, ha Qi szabványos telefont teszünk rá.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

A Huawei Mate 20 és Pro természetesen Android 9 Pie rendszerrel érkezik gyárilag, annak minden előnyével együtt, úgymint jobb akkumulátor statisztika és menedzsment, notch támogatás, gesztusvezérlés akár a kiterjesztett valóságban, illetve az egykezes navigálás. A burkolat a Mate 20 Pro esetében IP68, míg a Mate 20-nál IP53 cseppálló támogatást élvez, adott az USB C port, ám a jack eltűnt. A Huawei Mate 20 Pro 999 eurós, nagyjából 330.000 forintos áron kezd Európában, két hét múlva a boltokba kerül. Ehhez képest sokkal olcsóbb lesz a szerényebb tudású Mate 20 a maga 230.000 forintos árával.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei