Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

2018.10.16| Phone Arena

Ötszörös zoom, ultragyors töltés, 7nm-es chip és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó.

A Huawei Mate 20 Pro talán a legjobban várt modell az év második felében, nézzük meg, mit ajánl a kínai gyártó annyiért, amennyiért a Samsung Galaxy Note 9-et vagy az Apple iPhone XS Max-ot lehet megvenni. A Mate 20 és a Pro egyaránt a már védjegyzett színátmenetes, üveg borítású burkolattal érkeztek, ám utóbbi egy kis csavarral. A Huawei különleges, Hyper Optic nevű mintával látta el az újdonság hátulját, így jóval kevésbé csúszik még tok nélkül is. A kisebb modellre továbbra is célszerű tokot szerezni. Színek közül a Midnight Blue, az Emerald Green és a Twilight választható.

A Mate 20 Pro OLED panelje ugyanúgy hajlított, mint a Samsung csúcsmodelljei. Ezt az esztétikai előnyt ellensúlyozza a hatalmas, széles szenzorsziget, amely többek között a 3D érzékelőt is rejti az arcfelismeréshez. A Huawei emellett kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval is ellátta a Prot, míg a Mate 20 vízcsepp alakú notch mellé hagyományos, hátlapi szkennert kapott csak.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

A Mate 20 Pro méretes, 6.3 colos, 1440p felbontású, 19.5:9 képarányú OLED kijelzővel rendelkezik, míg a kisebb testvére 6.53 col képátlóval, FHD+ felbontással, 18.7:9 aránnyal és ehhez LCD megjelenítő jár. Ez utóbbihoz egy extra fehér RGBW mátrix tartozik, míg jobb fényerőt biztosít a konkurens panelekhez képest, akár a 820nit is elérhető!

Mindkét Mate 20-ban a világ első 7nm-es chipsete dolgozik, Cat.21 LTE hálózati támogatással, szintén elsőként. Ez nem más mint a Kirin 980 processzor, amely a Geekbenchen 3390 és 10.318 pontot ért el, jóval a Snapdragon 845 SoC felett teljesítve. A Mate 20 Pro esetében 6 vagy 8 gigabájt RAM érhető el 128 gigabájt belső tárhely mellett, ez utóbbi a cég speciális nanoSD-jével tovább bővíthető. Ezzel szemben a Mate 20 4 vagy 6 gigabájt RAM-ot tud csak felmutat a 128 gigabájt tárhely mellé, a bővíthetőség ugyanúgy nanoSD-vel oldható meg.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

A Huawei tripla kamerarendszerét fejlesztette tovább, így a 40 megapixeles szenzor mellé egy 8 megapixeles, széles látószögű lencse került, míg a harmadik optika maradt 20 megapixel felbontású teleobjektív. Extraként az optikai zoom háromszorosról ötszörösre nőtt, így ebben is világelső a Mate 20 Pro. A fő kamera f/1.8 fényértékű és a FusionMind technológiával felvértezett, ez segít javítani az alacsony fényerejű felvételek minőségét. Az összes érzékelőtől származó adatokat akár ultra makró fotózáshoz is fel lehet használni, mindössze 2.5 centiméterről kiváló képet készíthetők. A fotózásban a Kirin 980 által is támogatott mesterséges intelligencia is segít.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

A Huawei Mate 20 ezzel szemben egy 20+16+8 megapixeles összeállítást kínál, kétszeres optikai zoommal. A 24 megapixeles előlapi kamera ugyanaz mindkét telefonban.

Mivel az előd Mate 10 Pro-hoz képest a Mate 20 Pro már harminc százalékkal több pixelt kezel a nagyobb felbontású kijelző miatt, alapvető volt az akkumulátor kapacitásának növelése. 4000 mAh jellemzi a Mate 20-at FHD+ felbontással, a Mate 20 Pro-ba pedig 4200 mAh-s akkumulátort álmodtak meg. A Pro támogatja az ultragyors, 40W-os töltést, míg a Mate 20 22W-os töltővel érkezik. A 40 wattos töltő fél óra alatt hetven százalékra tudja tölteni a teljesen lemerült Mate 20 Pro-t, egy óra alatt pedig eléri a száz százalékot.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

Ez pedig még nem minden, mindkét készülék támogatja a vezeték nélküli töltést, akár 15W-tal. Ez annyit tesz, hogy más modellek vezetékes töltésének gyorsaságával tudnak a Mate 20-ak tölteni wireless padon. A legdöbbenetesebb funkció azonban az, hogy a Mate 20 Pro power bankként működhet, ha Qi szabványos telefont teszünk rá.

Hivatalosan is itt a Mate 20 és a Pro

A Huawei Mate 20 és Pro természetesen Android 9 Pie rendszerrel érkezik gyárilag, annak minden előnyével együtt, úgymint jobb akkumulátor statisztika és menedzsment, notch támogatás, gesztusvezérlés akár a kiterjesztett valóságban, illetve az egykezes navigálás. A burkolat a Mate 20 Pro esetében IP68, míg a Mate 20-nál IP53 cseppálló támogatást élvez, adott az USB C port, ám a jack eltűnt. A Huawei Mate 20 Pro 999 eurós, nagyjából 330.000 forintos áron kezd Európában, két hét múlva a boltokba kerül. Ehhez képest sokkal olcsóbb lesz a szerényebb tudású Mate 20 a maga 230.000 forintos árával.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei