Mindent visz a Mate 30 Pro, csak épp Google appot nem hoz

2019.09.19| Phone Arena

Hivatalosan is debütált a Huawei Mate 30 Pro elképesztő tudású kamerával, 5G-vel, ám Google appok nélkül.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Hosszú idő és számtalan pletyka után végre majdnem mindent megtudtunk, amit akartunk. A Huawei Mate 30 Pro a cég Mate 30 szériájának legerősebb tagja, egyben a tavalyi zászlóshajó Mate 20 Pro-t váltja. A csúcsmodell ellenfele az Apple iPhone 11 Pro, valamint a Samsung Galaxy Note 10+.

A Mate 30 a saját fejlesztésű Horizon Display-t hozta el, 6.5 col képátlóval, 88 fokban hajlított kijelzővel két oldalon, épphogy helyet hagyva a fizikai billentyűknek. A különleges megoldás miatt hangerőgombok nincsenek, ezek a kijelző szélén való dupla koppintásra aktiválódnak és használhatók, melyhez elég az ujjunkat fel- vagy lehúzni.

Az új OLED panel támogatja a 60Hz frissítést, valamint a Sound-on-Display technológiát, erre szükség is van, hiszen nincs előlapi hangszórója, a híváskori hangot meg kellett oldani valahogy. Némi hátrány hogy emiatt nincs sztereó hangszóró összeállítás. A Huawei csökkentette a panel felbontását 3210×1440 pixelről 2400×1176 pixelre, ez azonban kizárólag az akkumulátor üzemidő növelése miatt történt.

Mindent visz a Mate 30 Pro, csak épp Google appot nem hoz

A telep 4500 mAh kapacitású, ahogy arról már írtunk korábban, 40W SuperCharge vezetékes és 27W SuperWirelessCharge támogatást élvez, emellett reverz töltésre is képes, tehát power bankként tud más készüléket tölteni, extraként háromszor gyorsabban képes erre a tavalyi modellhez képest. Az új FreeBuds 3 fülhallgatók is egyszerűen feltölthetők, ehhez elég a Mate 30 Pro hátlapjára helyezni az egységeket.

Ami a belső értékeket illeti, a Mate 30 Pro 8 gigabájt RAM-mal és 256 gigabájt tárhellyel ellátott, ez utóbbi a gyártó saját fejlesztésű nanoSD kártyájával bővíthető. A Kirin 990 a piacon az első 5G-s chipset, amely nyolc különböző 5G csatornát is ismer, míg példáukl a Note 10+ mindössze hármat.

A tavalyi év Mate 20 Pro modellje többek között a 3D arcfelismerő miatt is népszerű volt, ez fejlesztette tovább a gyártó. Ez utóbbihoz szükséges szenzor az előlapi notchban bújik el, működik bármilyen szögből. Bár az arcfelismerő kedvelt technológia, sokan mégis jobban megbíznak az ujjlenyomatos azonosításban. Az Apple nem biztosítja ezt a lehetőséget a legújabb iPhone-okban, valamint az új Pixel 4 családban sem várható ez a funkció, azonban a Huawei a Mate 30 Pro-ban elérhetővé tette az optikai ujjlenyomat-olvasót, amely a kijelzőbe építve rejtőzik és gyorsabb mint valaha.

A notchban találjuk a már említett 32 megapixeles előlapi kamerát fHD+ felbontással, videórögzítésre, portré módra, panoráma módra, okos szűrőre, timelapse-re és hangra aktiválható szelfi készítésre egyaránt használható. Ugyanitt leledzik a Gesture Sensor, amely számos air gesture-t támogat, legyen szó scrollozásról vagy képernyőkép készítéséről. A szenzor követi a szemet és automatikusan megfelelő irányba fordítja a képet, a Huawei ezt Smart Rotate-nak nevezte.

A Mate 30 hátlapján egy hatalmas, kör alakú betétben rejtőzik a fotózáshoz szükséges apparátus. A fő modul egy 40 megapixeles, f/1.6-os érzékelő optikai képstabilizátorral, ehhez tartozik egy Time-of-Flight érzékelő, valamint egy 8 megapixeles, f/2.4-es teleobjektív, háromszoros zoommal és ötszörös hibrid zoommal felszerelve. A csomagot egy újabb, 40 megapixeles szuperszéles látószögű lencse egészíti ki f/1.8 fényértékkel és Super Sensing Cine Camera technológiával.

A kamerák 4K felbontású videók felvételére is képesek akár 60fps értékkel, a Super Slow Motion videók 960fps-t tudnak 1080p felbontással. A legdurvább azonban a teljesen őrült és nonszensz 7680 ultra-slow-motion mód, ez 720p felbontásra limitált. A kamerás funkciók között megjelent a live bokeh, a super night scene mód, amely a már ismert éjszakai módra épül.

Mindent visz a Mate 30 Pro, csak épp Google appot nem hoz

Nincsenek Google appok. A Mate 30 Pro gyárilag Android 10-zel érkezik, azon az EMUI 10 felület fut, azonban ahogy azt már sejteni lehetett, a telefonok gyárilag nem férnek hozzá a Google Play szolgáltatásaihoz. A gyártó jelenleg dolgozik a probléma megoldásán.

A Mate 30 Pro Emerald Green, Space Silver, Cosmic Purple és Black színekben dobják piacra, a Forest Green, valamint az Orange változatok vegán bőr hátlapot kaptak a többi üveg hátlapjától eltérően. A 4G-s Mate 30 Pro 1099 eurót kóstál, az 5G-sért 1199 eurót kérnek el, azt azonban egyelőre nem tudni, pontosan mikor dobja a Huawei piacra a csúcsmodellt. A készülékek magyarországi elérhetőségéről egyelőre nincs információ.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei