A Huawei terjeszkedik, világszerte elhozza a HarmonyOS-t!

2024.04.24| The Register
Címkék:

HarmonyOS


A Huawei azt tervezi, hogy világszerte kiterjeszti natív HarmonyOS okostelefon-platformját, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok által vezetett szankciók hatálya alá tartoznak, amelyek megfosztották a kulcsfontosságú technológiákhoz való hozzáféréstől.

A kínai technológiai vállalat 2019-ben kiadta saját telefonplatformját, ugyanabban az évben, amikor az amerikai szankciók megakadályozták, hogy a Huawei további hozzáférést kapjon a Google Android-szoftveréhez.

A közelmúltban a vállalat azt tapasztalta, hogy a Mate 60 Pro okostelefon a legkelendőbb készülék lett Kína hatalmas fogyasztói piacán, kiszorítva az olyan riválisokat, mint például az Apple iPhone-ja. Van benne egy újabb készülék, a Pura 70 is, ami nagyobb veszélyt jelenthet az Apple eladásaira az országban.

A Huawei most a nemzetközi terjeszkedést tűzte ki célul, és 2024-et a natív HarmonyOS alkalmazás-ökoszisztéma kiépítésével kívánja tölteni, beleértve a legnépszerűbb okostelefon-alkalmazások platformjára hozását. Ennek a folyamatnak része az alkalmazások HarmonyOS rendszerre történő portolása, valamint más alkalmazásfejlesztők ösztönzése a platform kódolására.

"A kínai piacon a Huawei okostelefon-felhasználók idejük 99 százalékát körülbelül 5000 alkalmazással töltik. Ezért úgy döntöttünk, hogy 2024-ben ezeket az alkalmazásokat a HarmonyOS rendszerre való portolással töltjük, hogy valóban egységesítsük az operációs rendszert és az alkalmazás-ökoszisztémát. más alkalmazásokat is át kell vinni a HarmonyOS rendszerre” – mondta Xu. A Huawei soros elnöke szerint ezek közül több mint 4000 alkalmazás átadása már folyamatban van, és a cég "kommunikál a fejlesztőkkel" a megmaradt körülbelül 1000 alkalmazásról.

A Huawei terjeszkedik, világszerte elhozza a HarmonyOS-t!

"Ha ez az első 5000 Android-alkalmazás – és több ezer más alkalmazás – elkészült és fut a HarmonyOS rendszeren, valódi konkurencia lesz, a harmadik mobil operációs rendszer a világ számára" – mondta Xu. Ez a szám a jövőben akár 1 millió alkalmazást is elérhet – állította.

A Counterpoint Research szerint a HarmonyOS nagy növekedést ért el az általa hajtott 5G okostelefonok, például a Mate 60 Pro bevezetésének köszönhetően. A platform 2023 negyedik negyedévében a globális piaci részesedés 4 százalékát tette ki, Kínában pedig meghaladta a 16 százalékot, amivel a Counterpoint szerint ez a harmadik legnagyobb mobil operációs rendszer a készülékeladások alapján az Android és az iOS mögött.

Az, hogy Kínán kívül lesz-e nagy piaca a HarmonyOS-eszközöknek, vita tárgyát képezi: az Egyesült Államok és az európai kormányok ismétlődő szankciói és negatív hírverése miatt a márka mind az üzleti világban, mind a fogyasztói területeken egy hegyet hagyott hátra.

A kapcsolódó hírek szerint a hétvégén Gina Raimondo amerikai kereskedelmi miniszter úgy vélte , hogy alábecsülte a Huawei 5G okostelefon-termékek, például a Mate 60 Pro szállításában elért eredményeit, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok szankciókat hozott a vállalat ellen. A készüléket egy 7 nm-es Arm processzor hajtja, amelyet a Huawei házon belül fejlesztett ki, és a kínai chipgyártó SMIC gyártja.

A CBS hálózat 60 Minutes programjáról szólva Raimondo visszautasította a Huawei technológiai áttörésre vonatkozó állításait, és kijelentette, hogy a képességek közötti szakadék közte és az amerikai vállalatok között azt mutatja, hogy a Fehér Ház Kínára vonatkozó exportellenőrzése működik.

Ennek köze lehet a Mate 60 Pro piacra dobásához, amely egybeesett Raimondo tavalyi kínai látogatásával, ami miatt a közösségi médiában kigúnyolták. 

"Évekkel le van maradva attól, ami az Egyesült Államokban van" - mondta Raimondo a hétvégi interjúban. "Nekünk vannak a legkifinomultabb félvezetők a világon. Kínának nincs. Kínát túlszárnyaltuk."

Vajon az Egyesült Államok meddig maradhat Kína előtt, amikor Peking forrásokat pumpál az ország félvezetőiparába? A hónap elején a jelentések azt jelezték, hogy a Huawei saját chipgyártó berendezését tervezi kifejleszteni, miután korlátozták a fejlett litográfiai készlet Kínában történő értékesítését az ASML-től.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei