Samsung Galaxy S21 Ultra 5G teszt

Tovább a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G készülékre

Samsung_Galaxy_S21_Ultra_5G

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 7.45

Tudás: 7.43

Minőség: 7.42

Értékelés: 7.43 | Szavazatok: 86

Szavazzon Ön is!

A Samsung Galaxy S21 Ultra magasra tette minden téren a lécet, de a nagy innovációkat elfelejthetjük, inkább csak javítottak az elődön.

Bevezető

Nem nagy meglepetés, hogy az előd, az S20 Ultra volt, ami a 120 Hz-s képfrissítési rátájával hivatott kiemelkedni, ám, a magas képfrissítés és a magas felbontás kilőtték egymást, ami sokaknak nem tetszhetett. A kamerák a fókuszálási problémákat leszámítva nem voltak rosszak, de volt hova fejlődni, ez pedig az akkumulátorra is igaz, hisz az nagy volt, de az üzemidő elég gyér. Néha terjed az a hír, hogy a Galaxy S és Note szériát egybe szeretné vonni a gyártó, aminek egy jele lehet akár az S21 Ultra S Pen képes kijelzője is, de ez nem teljesen biztos.

Doboz, külső

A Samsung Galaxy S21 Ultra doboza látványos, viszont elég lehangoló a vékonysága, miután ránéz a vásárló a számlára. Miután a Samsung Twitteren vicceskedett az Apple töltőt elhagyó döntésén, meghozták a koreai gyártónál is ugyanazt a döntést és letörölték Twitterről a posztokat.

IMG_20210221_174025

A döntés valódi oka a környezetvédelem vagy a spórolás. Előbbinél nem a dobozhoz járó kevesebb papír a meghatározó, hanem a kisebb, nagyjából fele akkora dobozok mérete, így fele annyiból megoldható ugyanannyi telefon szállítása. Ha valaki hiányolná a töltőt, akkor nagyjából 5-10 ezer forintos áron vásárolhat külön 25 wattos gyorstöltőt, ami nem fog anyagi csőd szélére vinni olyan embereket, akik megvásárolják ezt a drága masinát, bár ettől még rosszul mutat.

Ha már arról volt szó, hogy mi nincs a dobozban, érdemes arról is írni, hogy mit nem hagytak ki. Természetesen a telefon még megtalálható a dobozban, ezen kívül egy mindkét végén USB-C-s kábelt és egy SIM-tűt kapunk. Előbbi egyben meghatározza azt is, milyen típusú töltővel tudjuk kihasználni a gyári kiegészítőt.

IMG_20210221_174055

Maga a telefon rendkívül szép, nagyon szívesen kitapétáznám ilyen telefonokkal a Telefonguru szerkesztőségét, persze akkor, ha marad egy, amit használhatok sajátnak.

Az előlap és a hátlap üveg, egész pontosan Gorilla Glass Victus. A hátlap mattra lett csiszolva, így nem csúszik, az ujjlenyomatokat pedig alig-alig gyűjti. A keret alumínium, szóval prémium az eszköz. A kamera sziget, pontosabban kontinens nem kicsi, viszont látszatra nem olyan vészesen nagy, hiszen a kamerasziget kapcsolódik a kerethez, ez adja többek között az egyedi megjelenését az S21 szériának. A telefonon nem található Jack csatlakozó és S Pen-nyílás sem, utóbbi fontosságáról pedig lejjebb olvashatsz.

IMG_20210221_174246

A színeket nem szoktam nagy dobra verni, úgyis az előlapot nézem. A Samsung Galaxy S21 Ultra csak semlegesebb, elegánsabb színekben kapható, azaz barna, fekete, fehér és szürke, míg az olcsóbb variánsok - amikről szintén nemsokára érkezik teszt - sokkal ikonikusabb színekben, például levendula lilában, rózsaszínben, pirosban is, amiből az vehető ki, hogy az Ultrát a Samsung az üzletembereknek szánja, a hölgyek pedig kapják/vegyék csak az olcsóbbat.

Szerintem ez a 21. században abszolút nem szép dolog, ám ha azt nézzük, hogy rengetegen tokban hordják a telefont, akkor teljesen mindegy a készülék színe. Ha már a színeknél tartunk, érdemes megemlíteni, hogy hazánkban csak a fekete és szürke színvariáns kapható.

Hardver

A Samsung Galaxy S21 Ultrában Európa-szerte az Exynos chipset pörög, ezért nem érdemes a Snapdragon 888-as setupról beszélni, de ha mégis az jobban érdekel, kattints erre a cikkre, ahol összehasonlítást elemeztünk ki. BTW az amerikai Samsung modellekre elvileg jár 1 év gari itthon is.

Screenshot_20210219-195651_Settings

Az S21 Ultra processzora természetesen nyolcmagos, Cortex-X1, Cortex-A55 és Cortex-A78 magokat tartalmaz, melyek órajele 2,9 GHz, 4×2,2 GHz és 3×2,8 GHz. Az 5 nanométeres technológiával készült Exynos 2100 processzor teljesítménye természetesen nagyon nagy, az előd processzorhoz, az Exynos 990-hez képest pedig az energiaigénye kisebb, a teljesítménye ennek ellenére is nagyobb, a telefonnak aránylag hosszabb az üzemideje.

A háttértár UFS 3.1 típusú, ennek köszönhetően az írási és olvasási sebesség is nagyon gyors. Három különféle tárhely konfiguráció áll rendelkezésre, a legkisebb 128 GB tárhellyel és 12 GB RAM-mal kecsegtet, míg szintén 12 GB RAM társaságában kérhető az S21 Ultra 256 GB tárhellyel, vagy 16 GB RAM-mal 512 GB tárhely.

Természetesen ez mind szép és jó, de engem elszomorít, hogy több RAM van a telefonban, mint a gépemben, ha pedig ez nem lenne elég, érzésre gyorsabb is. Ez természetesen nyomós ok lehet rá, hogy elő lehet egy megfelelő kijelzőn (pl.: Samsung okostévé) vezeték nélkül is hívni a Samsung DEX-et, a gyártó számítógépes felületét. Az S21 Ultrában helyet kapó grafikus gyorsító a Mali-G78 MP14. Természetesen 5G és Wi-Fi 6 támogatottság rendelkezésre áll.

Szoftver

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Samsung Galaxy S21 Ultrán a legfrissebb Android főverzió fut, az Android 11, természetesen a Samsung módosított rajta, így az Android 11 alapokra épülő One UI 3.1 fut rajta. A gyártó ígéretei szerint három főverzió frissítés is érkezik majd a mobilra. Volt egy cikkünk az Android 10 és 11 különbségeiről, azt a linkre kattintva olvashatjátok el. 

Screenshot_20210221-104457_Settings

A legfőbb különbségek megjelenés terén történtek, az értesítési sáv eléggé megváltozott, a rendszerben pedig több helyen is javítottak az olvashatóságon. Sokak várták a Messengerből régebbről ismert chatfej-buborék natív, rendszerszintű működését, de őszintén szólva most be sem kapcsoltam, mert megbízhatatlanul működött.

A képernyőfotózás és videózás szintúgy natívan beépült a rendszerbe, amiből számomra annyi előny született, hogy bekapcsolható, hogy az értesítési sáv alapból ne jelenjen meg, ám sajnos ezt nem fedeztem fel elsőre.

Screenshot_20210221-211153_One UI Home

Az Android 11-gyel jött az értesítési előzmények mód, amit nem lehet nagyon gyorsan megnyitni, a beállításokba kell bemenni, ha valami nagyon fontos értesítést húztál ki, kiderítheted, mi volt az, de ha nem tudod mit húztál ki, nem tudod, hogy fontos volt. Ami ebben pláne csudajó, hogy ha nem figyelsz és nem kapcsolod be, nem működik.A hangerőszabályozó kicsit máshogy néz már ki, a hangot kiadó eszközt pedig könnyedén váltogathatjuk. Ha netán arra vetemedne valaki, hogy a Windowsos gépével összekötné a telefont, megteheti, így file-kat gyorsabban átmenthet telefonról gépre.

Az S21 Ultra kijelzője alá bekerült a Wacom réteg, így a megfelelő telefonos tollakkal, például az S Pen-nel kompatibilis a készülék. A Samsung kiadott egy új, ceruzaszerű, aránylag nagy S Pen-t az S21 Ultrához, melyből a pro verzió Bluetooth támogatottságot kapott. A tollat nem lehet a telefonba bedugni, ám a gyártó árul olyan tokot, aminek van egy zsebe a tollhoz.

Kamera

Ha most úgy gondolnám, hogy hív egy James Bond film, annyit írnék ide, hogy jó a kamera, tessék, íme a fotók, de az idén megjelenő James Bond film előtt van még bőven időm befejezni az összes többit, mert eredetileg a 007-es ügynök telefonja egy 2020-as Nokia lett volna, de a HMD a telefonos jeleneteket újraforgattatja az adott mobil utódjával Daniel Craig kezében. Mindenesetre nem filmes tech-érdekességekről szól a cikk, így inkább részletezem a kamerát.

20210206_171419

A főkamera egy 108 megapixel felbontású, f/1,8 rekeszértékű, 24mm-es fókusztávolságú, optikailag stabilizált, PDAF lézeres autofókuszú Samsung 108MP ISOCELL HM3 1/1.33" szenzort kapott, melynek pixelenkénti mérete 0,8 mikrométer, egyben ez a gyártó legfrissebb csúcs érzékelője a piacon.

Szerintem nem meglepő, hogy a képek részletgazdagok és élesek, a színek pedig még mindig nem a valóságot tükrözi, kicsit túl van szaturálva, de személy szerint nekem bejön a Samsungos túlszaturált színvilág. Ha bárkinek fontos a típusa, megemlíthetem, hogy a Samsung HM3 jelzésre hallgat a szenzor, ami az S20 és Note 20 szériából ismert HM1-nél jobb fotókat készít sötétben, az autofókusz precízebb, a HDR pedig fejlődött.

A fotókat alapesetben Nona-pixel 9-ből egy pixelösszevonással készíti a készülék, de ha arra lenne szükség, teljes felbontású képeket is készíthetünk vele, ami az utolsó 4% Google Drive tárhelyemnek nem nagy barátja, és korlátozott fényviszonyok között nem is olyan jó, mint a pixel-összevont képek, de azért erre is van lehetőség.

20210207_123325

Természetesen a Samsung Galaxy S21 Ultra főszenzora sötétben is nagyon szép képeket készít, a valósnál ugyan kicsit sárgásabbak a színek, viszont a minőségre nem lehet panasz, évekkel ezelőtt álmodni se mertem volna arról, hogy éjszaka zajmentes képek készíthetőek.

Az Android 11 teszt miatt közvetlenül az S21 széria tagjai előtt szerkesztőségünkben volt az S20 Ultra is, aminek a fókuszálási képessége nem volt teljesen rendben, sokszor elúszott a fókusz, vagy meg sem találta, de az S21 Ultrában orvosolták a problémát.  A HM3 szenzor zajmentes módja a kép fényerejét nagyjából 50%-kal meg tudja emelni, ha pedig alapból jók a fények, akkor a pixelösszevonással készült képeket is 108 MP-essé lehet varázsolni.

20210214_115519_001

A nagyfelbontású főszenzornak köszönhetően készíthetőek 8K-ban videók 24 fps-sel, de szerintem a 4K 60fps sokkal vonzóbb videókonfiguráció. Már jópár éve elérhető a szuperlassított mód, ami 960 képkockát rögzít másodpercenként, ám a felbontás mellette 720P-s, amit legjobb értesüléseim szerint a Youtube már nem sorol HD-nak.

Természetesen az optikai képstabilizációnak köszönhetően rendelkezésre áll a szuperstabil videó mód, ami nevéből adódóan rendkívül jól stabilizálja a videót. Ha arra lenne szükség, bekapcsolható az elektronikus képstabilizáció, ami kiegészítésnek remek az optikai mellé.

20210214_121658

Zoomoláshoz a telefon több kamerát használ, de újdonság, hogy már százszoros zoomnál is érezhetően stabilizál a készülék, bár érzésre nekem szoftveresnek tűnt. Nagy nagyításnál jól jön, hogy nem mosódik el a kép, de sokszor megakad egy-egy részleten és onnan nagy ugrással kerül odébb a kamera képe, így nehéz középre elhelyezni a témát.

Nem mondható gyakorinak, hogy egy telefon két telefotó kamerával rendelkezik, de erre is van precedens a Samsung Galaxy S21 Ultra képében. Az egyik telefotó szenzor egy háromszoros gyújtótávolságú egység, mely felbontása 10 megapixel. Nem érintett meg mélyen a tudat, de mindenesetre fontos megjegyezni, hogy f/2,4 rekeszértékkel rendelkezik a 70mm-es fókusztávolságú szenzor, amit dual pixel PDAF autofókusz segít.

Természetesen nagyon jó, hogy veszteség nélkül nagyíthatunk bele a tárgyakba valamilyen szinten, főleg úgy, hogy a végeredmény, amit kapunk, az is igazán jó. A színek természetesen egyeznek a főszenzoréval és a részletgazdagsággal sem kell lejjebb menni.

20210216_163237

A fókuszálás rendkívül gyors, amikor homogén környezeten aránylag közelről szerettem volna valamit lefotózni, rendszerint jobban eltalálta a tárgyat, mintha a főszenzorral közelebbről készítettem volna a képet. Videó készíthető ezzel a szenzorral is, ami az optikai képstabilizációnak köszönhetően nagyon stabil, de a szuperstabil videó mód nem áll rendelkezésre. Természetesen sötétben is készíthetünk fotókat a kétszeres telefotó szenzorral, az eredmény zajosabb lesz, ám még mindig többnyire használható és többé-kevésbé részletgazdag. A dual-pixel autofókusz itt is elérhető.

A telefotó szenzorok második darabja egy szintén 10 megapixeles egység, melynek gyújtótávolsága tízszeres. Természetesen ezt nehéz lenne megvalósítani, ha a többi kamerával egy síkban helyezkedne el, ezért plusz tükör segítségével egy periszkópos kamerát használhatunk, melybe nagyobb résen juthat be a fény, a rekeszértéke f/4,9. Nem meglepő, hogy a Dual-Pixel PDAF elérhető, ami a gyors és precíz fókuszálásért felel.

Ez nappali fényviszonyok között elégnek bizonyul, részletgazdag képek készülhetnek, ám még az ennyire magas rekeszérték sem elég sötétben. Mivel videókat húszszoros nagyítással is készíthetünk, nem meglepő, hogy tízszeres zoommal is működik. Szerencsére ez az érzékelő is optikailag stabilizált, de a szuperstabil videó lehetőségéről le kell mondanunk, ha pedig mégis nagyon stabil videókat szeretnél készíteni, javasoljuk egy tripod vagy egy állvány használatát.

20210216_163439

A kamerakontinensen (amúgy akkor a hátlap az óceán) látható egy ötödik szenzor, ami a lézeres autofókuszért felel, és meg kell hagyni, elég jól teszi a dolgát.

Már említettük a zoomolási képességeket, de szerintem még egy bekezdést simán megér, hiszen igazán elképesztő, mire képes. Míg egy barátom az iPhone 11-ével nagyon közel ment egy lelógó jégdarabhoz, hogy lefotózza, nekem az S21 Ultrával gyakorlatilag csak stabil kezekre volt szükségem és nagyjából egy méteres távolságból készítettem egy olyan fotót, amiről nehéz lenne megmondani, hogy azt nem közvetlen közelről lőttem.

Egészen sokat szórakoztam azzal, hogy megpróbáljak könyvet vagy élelmiszerek apróbetüs #mittartalmaz-át olvasgatni egészen messziről (5 méter kb). Apró szöveget nem sikerült élesen lefotóznom, de durva belegondolni, hogy míg a kefír hátán az összetevőket szabad szemmel is nehezen tudom elolvasni, nem nehezített sokat a dolgon az S21 Ultra sem.

20210216_163423

Egy csobánkai kirándulás során észrevettük egy híresebb, villanyautókkal foglalkozó Youtuber házát, (a korrektség kedvéért nem írok nevet, de ebből aki ismeri kitalálja kiről van szó) ami a völgy túloldalán volt és nagyjából nyolcvanszoros zoom mellett láthatóvá vált a videóiban is látható köralakú lámpa.

Az S21 Ultra rendelkezik még egy 12 megapixeles széleslátószögű kamerával, ami makro fotózásra is alkalmas többnyire. Mint az összes többi szenzor, ez is meg lett támogatva Dual Pixel autofókusszal. A 13 milliméteres fókusztávolságból kiindulva nagyjából másfél centis (tudom, kicsit rövidebb) távolságból is készíthető jó kép. A Samsungnál van opció a széleslátószögű fotók halszem-effektjének eltüntetésére, de szerintem nincs rá nagy szükség, nem dől össze a világ attól, ha elgörbül a tér. Optikai képstabilizációval nem rendelkezik eme érzékelő, de a szuperstabil videó mód rendelkezésre áll.

A kamera szoftvere egészen sok finomságot rejt. Többek között már 15 másodpercből szűri ki az értelmes képeket az okosfelvétel mód, aminek én nem látom sok értelmét, de mindenesetre érdekes, hogy ott tart a technológia, hogy a telefon is el tudja dönteni a fotókról, hogy jók-e. Egyik kolléga a teszt írása után megjegyezte, hogy akinek nem csak a telefonok és a természet a fotózásra alkalmas társa, hanem gyerek, kutya, macska vagy bármi egyéb, annak lényegesen megkönnyíti a dolgát az okosfelvétel, hiszen nem kell sok fotót lőni, hogy a kétharmada törlésre kerüljön. Már az előd modellben is elérhető volt, fontos funkció a sztereó hangrögzítés, melynek során a mikrofonnal is lehet "zoomolni".

A HDR színekkel ellátott képek készítését automatizálhatjuk, a mozgó témákon a fókusz követheti a tárgyat, állíthatjuk a szelfi színtónusát, azaz hogy természetes vagy világos színárnyalattal örökítsük meg arcunkat.

Ha kedvünk tartja firkálhatunk a levegőbe az AR-irkafirka móddal, ahol megtalálható a Samsung memoji koppintása, de az annyira röhejes funkció, hogy aki használná, annak a telefon árából adódóan inkább nem adnám kezébe a telefont.

Portré mód, profi fotó és videó mód természetesen a menü része, nem újdonság, ám sokkal érdekesebb a rendezői mód, ahol olyan videó készíthető, ahol egyszerre látszik a fejünk, valamint válogathatunk három hátlapi kamera képe közül. Az éjszakai mód automatikusan bekapcsol, szóval ha sötétben készítenénk képeket, nincs feltétlen szükség arra, hogy előkeressük a módválasztóból. További “különlegesség” a Bixby Vision, ami például meg tud információkat állapítani különféle borokról a címkéjük alapján, kvázi ez egy saját márkás Google Lens app.  

Kijelző

A 6,8 colos, Gorilla Glass Victussal borított kijelző igazán kitűnő. A technológiája Dynamic AMOLED 2X, ami elméletileg kétszer jobb az átlagnál, ami a 4K, azaz 1440×3200 pixeles felbontásnak és az adaptív, 10 és 120 Hz között bármilyen frekvenciával történő képfrissítési rátának köszönhetően teljesen érthető.

IMG_20210221_174429

A képfrissítés az előbbi félmondatnál többet is érdemel, hiszen két opció közül választhatsz, vagy 60 Hz-s képfrissítése lesz mindig a kijelzőnek, vagy a tartalomtól függően módosul. Ha a telefont megérinted, egyből 120 Hz-re kapcsol, majd pár másodperc mozdulatlanság után 60 Hz-re ugrik. Ez igaz a közösségi médiás appoknál, a böngészőknél és a legtöbb ezekhez hasonló helyen. A kamera, a google maps, az AOD mindig 60Hz-s frekvencián frissül, amik közül utóbbi még energiatakarékosabb lenne, ha 10 Hz-n történne a képfrissítés.

A megjelenítő színkezelése HDR10+, szóval a színek nagyon harmonikusak, jó nézni őket, ám még mindig túlszaturálásban szenved, ezen szerencsére a beállításokban lehet módosítani az egyéni igényeknek megfelelően.

Screenshot_20210221-211336_AlwaysOnDisplay

Rendelkezésre áll az adaptív szemvédő mód, ami a környezeti viszonyokhoz igazítja a kékfényszűrőt, továbbá a már megszokott sötét mód és AOD is elérhető. A fényerő meglehetősen erős, talán a mobilok legerősebbikebbe, 1500 nit.

A 6,8 col méretnek köszönhetően akár filmet is lehet nézni a készüléken, ám egykezes használathoz nem tökéletes ez a méret, hiszen nehéz magabiztosan fogni a telefont úgy, hogy a fogó kéz valamelyik ujja még a telefont kezeli is. A képarány 20:9.

A megjelenítő szélei íveltek, így logikus, hogy rendelkezésre áll az edge panel, de ahhoz képest, hogy bármikor használhattam volna, soha nem volt rá szükségem, pedig bármikor megnyithattam volna két kattintással kedvenc alkalmazásaimat, vagy felhívhattam volna valakit.

Screenshot_20210221-104442_Settings

A megjelenítő kompatibilis az S Pen-nel, de nincs a telefonban rés neki, funkcionalitásban pedig egyezik a Galaxy Note széria tollával, ha érdekel, mit tud pontosan, olvasd el a Samsung Galaxy Note 20 Ultra tesztünket.

A kijelző ad helyet a 40 megapixeles, 2D-s arcfelismerésre szolgáló szelfi kamerának, aminek természetesen csúcsmobilokhoz híven remek képe van. Érdekes, hogy a frontoldali érzékelő teljesen ugyan az, mint ami az S20-ban vala. A képek 10 megapixeles felbontással készülnek, rövid matek után kiszámolható, hogy 4pixelt von össze a Quad Bayer szűrő. A szenzor rekeszértéke f/2.2, a fókusztávolsága pedig 25 milliméter. Nyilván egy csúcskategóriás telefontól elvárjuk, hogy autofókuszos legyen, szóval nem meglepő, de ha valaki szeret szelfizni, valószínűleg örül ennek.

Screenshot_20210221-104417_Messenger

A kijelző alá került még az S20 szériáénál nagyobb ultraszónikus ujjlenyomat-olvasó, ami így sokkal precízebb és gyorsabb, mint az elődé. Nem mellesleg  kétszer akkora lett méretben.

A beszédhangszóró is ide került, sztereó hangzásra képes, a minősége pedig nyilván nem audiótechnikai csoda, de teljes mértékben rendben van, nincs rossz hangja. Ha állítva hallgatod a tartalmat, a beszédhangszóró fog a bal csatorna hangjaiért felelni, míg fektetve mindegyik a maga irányának megfelelő csatorna hangját sugározza.

A hangok kellően hangosak, az énekhangokat nagyon szépen kiadja a készülék, a magasak nagyon szépek, a mély is elég volt számomra, de mások nem értettek velem egyet, szerintük több basszus jobb lett volna.

Akkumulátor

Az 5000 mAh kapacitású telepre nem lehet azt mondani, hogy kicsi, de a hatalmas, tűéles kijelzővel, aminek magas a képfrissítési rátája, nehéz 6-7 óránál hosszabb kijelzőidőt elérni, ám ha visszaveszünk a kijelző élességéből, már növelhető a két töltés között eltöltött idő az előbb említett 6-7 óra helyett 7,5-8,5 óra körüli képernyőidőt is kisajtolhatunk némi odafigyeléssel a telefonból.

Számomra nem a csúcstelefonokhoz kevés üzemidő rontotta az élményt, hanem az, hogy a dobozban nem kapunk töltő adaptert, így a maximális 25 wattos teljesítmény helyett 18 wattal tölthettem csak a készüléket, így pedig körülbelül két órát vett igénybe 15-ről 100 százalékra tölteni a telepet, de ha megvenném a 25W-os töltőadaptert, a GSM Arena mérései szerint fél óra alatt 54%-ra tölthető a mobil, a teljes töltés pedig 1 óra 11 percet vesz igénybe.

Screenshot_20210221-211412_Settings

Elég meglepő és nem megmosolyogtató az információ, hogy a töltés teljesítménye az S20 Ultrához képest visszaesett, hiszen azt akár 45W-os teljesítménnyel tölthettük. A Galaxy S21 Ultra tölthető vezeték nélkül is akár 15 wattos teljesítménnyel, de az S21 Ultra fordított vezetékmentes töltésre is képes, azaz 4,5 wattal bármit tud tölteni, ami képes QI töltésre. A beállításokban kikapcsolható a gyorstöltés és a szupergyyors töltés, amivel kímélhetjük az akkumulátor élettartamát, de eszembe nem jutna kikapcsolni akkor sem, ha a saját telefonomról lenne szó.

Összegzés

Ha netán csak az összegzést olvasnád el, és kapásból letekertél ide, akkor úgy tudom leginkább megfelelően összefoglalni, mit rejt a Samsung Galaxy S21 Ultra, hogy mindenből a legjobbat nyújtja specifikus téren, de a hatalmas kijelző nem feltétlenül előnyös, valamint az akkumulátor használattól függően elképzelhető, hogy nem fog világelső értékekkel kecsegtetni.

Ugyan rendkívül jól használható telefonról van szó kitűnő tulajdonságokkal, de a borsos áráért el is vártuk. A Samsung Galaxy S21 Ultra ára 480 ezer forint hazánkban a cikk írásakor.

A Samsung Galaxy S21 Ultra nem különbözik sokkal az S20 Ultrától, ami ott nem volt jó, azt itt kijavították, valamint minden kicsit frissült. Ebből fakadóan S20 szériás telefonról nem éri meg váltani, viszont ha három éves csúcstelefonod van és már nagyobb problémák jönnek elő, nagyon jó jó döntés lehet az S21 Ultra, amit akár jegyzetfüzetként is használhatsz egy S Pen-nel, de esetleg a számítógépet is lecserélheti.

Előnyök

Hátrányok

Erős fényerő, nagy felbontás és képfrissítés

Nem bővíthető a tárhely

Gyors ujjlenyomat-olvasó

Nem jár a készülék mellé töltőfej és fülhallgató

Gyors, gördülékeny rendszer

Visszafejlődés gyorstöltés terén az elődhöz képest

Írta: Herskovits Gábor