Trump bannolta a Xiaomit is

2021.01.16| Android Authority
Címkék:

Trump

,

ban

,

Xiaomi


A Xiaomi válaszol az amerikai feketelistára, tagadja a kínai katonai kapcsolatot.

Eredeti cikk: 2020. január 14.: A Reuters információi szerint az Egyesült Államok Trump-adminisztrációja ma kilenc kínai vállalatot vett fel a feketelistára. E kilenc vállalat egyike a Xiaomi kínai okostelefon gyártó.

Hogy világos legyen, ez nem ugyanaz a lista, amelyhez Trump 2019-ben hozzáadta a Huawei nevét. Ez a lista kifejezetten a kínai hadsereghez kapcsolódik. Nyilvánvalóan a Trump-adminisztráció úgy gondolja, hogy a Xiaomi kapcsolatai a katonasággal elég szorosak ahhoz, hogy potenciális veszélyt jelenthessen az Egyesült Államok számára.

Ez a lista azokat a cégeket sorolja fel, amelyek feltételezhetően közvetlenül kötődnek a kínai kormányhoz és egyben megtiltja az amerikai székhelyű cégeknek, hogy velük dolgozzanak.

Trump bannolta a Xiaomit is

A feketelista egyáltalán nem újdonság, 1999 óta létezik. Mindazonáltal egészen addig nem volt semmi hatalma, amíg Trump nem adott ki egy olyan végrehajtási parancsot, amely megtiltotta az amerikai befektetőknek a feketelistán szereplő cégekkel együtt történő befektetést. Ahogy a Xiaomi neve bekerült a feketelistába, a dolgok csak nehezebbé váltak.

Frissítés: 2020. január: Egy nappal azután, hogy felvették az amerikai feketelistára a kínai katonasággal feltételezett kapcsolatokkal rendelkező cégek számára, a Xiaomi hivatalosan válaszolt, tagadva az ilyen kapcsolatokat. A vállalat a következő nyilatkozatot adta ki az Android Authority felé:

"A társaság betartotta a törvényeket és azoknak megfelelően működött, ahol üzleti tevékenységét folytatta. A vállalat megismétli, hogy polgári és kereskedelmi célú termékeket és szolgáltatásokat nyújt. A vállalat megerősíti, hogy nem a kínai hadsereg a tulajdonosa, nem áll ellenőrzése alatt vagy kapcsolatban vele és nem az NDAA szerint meghatározott „Kommunista Kínai Katonai Vállalat”. A társaság megfelelő lépéseket tesz a társaság és a részvényesek érdekeinek védelme érdekében.

A vállalat áttekinti ennek lehetséges következményeit, hogy jobban megértse a Csoportra gyakorolt hatását. A társaság további bejelentéseket tesz, amikor szükséges."

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei