A Xiaomi beperli az USÁ-t

2021.02.01| Xiaomi

PERES ELJÁRÁS: A Xiaomi Corporation (továbbiakban “Vállalat”, leányvállalataival együtt “Vállalatcsoport”) az alábbi bejelentést teszi.

A Xiaomi hivatkozik a 2021. január 15-i megtett bejelentésére. A Vállalat – válaszul az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának 2021. január 14-én kiadott közleményére, amely a Vállalatot az 1999. pénzügyi évre vonatkozó honvédelmi engedélyezési törvény 1237. szakasza (NDAA) alapján összeállított minősített szervezetek listájára helyezte – 2021. január 15-én bejelentette, hogy megteszi a megfelelő jogi lépéseket a Vállalat és részvényesei érdekeinek védelmében.

A Vállalat 2021. január 29-én (keleti parti időzóna szerint) eljárást kezdeményezett az Egyesült Államok District of Columbia kerületi bíróságán az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumával és Pénzügyminisztériumával szemben.

A Vállalat álláspontja szerint, a döntés, amellyel az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma és Pénzügyminisztérium, az NDAA alapján, a Vállalatot a „Kínai Kommunista Hadsereg Vállalataként” határozta meg, nem felel meg a tényeknek és megfosztotta a Vállalatot a törvényes jogorvoslat lehetőségétől.

A Xiaomi beperli az USÁ-t

Annak érdekében, hogy felhasználóinak, partnereinek, munkavállalóinak és részvényeseinek érdekeit megvédje, a Vállalat arra kérte a bíróságot, hogy nyilvánítsa a döntést törvénytelennek és rendelje el a visszavonását.

A Vállalat megfelelő időben, további bejelentések formájában, a jövőben is tájékoztatni fogja részvényeseit és lehetséges befektetőit az ügy alakulásáról, az eljárás további fejleményeiről. A részvényesek és a leendő befektetők számára a Vállalat azt javasolja, hogy körültekintően járjanak el a Vállalat értékpapírjait illető banki ügyletek során.

A Xiaomi Corporation Igazgatótanácsa nevében:

Lei Jun Elnök

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei