Nem lesz bőr tok az Apple iPhone 15 szériához

2023.08.23| 9to5 Mac

A 9to5Mac forrásai egy valószínűtlenül hangzó állítást erősítenek meg: nem lesznek hivatalos Apple bőr tokok az idei iPhone 15 felhozatalhoz.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Nem világos, hogy mi lehet ennek az oka, bár a legvalószínűbb magyarázat az lenne, hogy a vállalat idén egy új prémium tokanyag bevezetését tervezi, amely a bőr helyét hivatott átvenni. 

Duan Rui, aki a kínai közösségi médiaplatformokon keresi az Apple-lel kapcsolatos kiszivárogtatásokat, ma tweetelte a felvetést.

“Úgy hallottam, hogy az Apple nem fog bőr tokot kiadni az iPhone 15 szériához.”

A tweet nem adott magyarázatot, és nem részletezte az állítást. Saját forrásainknál utánanézve azonban ők is ugyanezt hallották. A ShrimpApplePro is egyetértett ezzel.

Ránézésre ez egy rendkívül furcsa lépés lenne az Apple részéről. A vállalatnak szép bevételi forrása van a bőr iPhone tokokból, és a formavilág évről évre történő apró változásai miatt a tulajdonosok általában kénytelenek minden egyes év modelljéhez újat vásárolni. Ezek emellett magas árrésű termékek az Apple számára. Az iPhone 14 bőr tokok ára például 59 és 129 dollár között mozog.

Lehet, hogy a döntésnek környezetvédelmi oka van, a bőrnek viszonylag nagy a szénlábnyoma. Ettől függetlenül nem tűnik valószínűnek, hogy az Apple egyszerűen visszautasítaná a prémium tokokért kapott pénzünket.

A valószínűbb magyarázat - feltéve, hogy forrásaink helytállóak -, hogy az Apple a bőr helyettesítését tervezi egy másik prémium anyaggal. Ahogy az AZO Materials megjegyzi, a csúcskategóriás autómárkák egyre gyakrabban kínálnak alternatívákat a bőr helyett az ülések és a kárpitok esetében.

Nem lesz bőr tok az Apple iPhone 15 szériához

A Land Rover vezetőnek számít a nem bőrből készült anyagok és a fenntarthatóság terén. Az Evoque és Velar modelljeikben a Kvadrat gyapjú-poliészter keverékét használják. Hasonlóképpen, a Mercedes 2003 óta használja az Articot - egy szintetikus vinil alapú bőranyagot - autóiban. Az anyagot az évek során úgy finomították, hogy a tulajdonosok nehezen tudnák megkülönböztetni a bőrt az Articótól.

A Volvo követi a példát, és csak bőrmentes belső tereket kínál majd; a Nordicót, egy nem bőrből készült textilt használnak, amely újrahasznosított műanyag (PET) palackokból, svédországi és finnországi fenntartható erdőkből származó fadarabokból, valamint a borászatból újrahasznosított dugókból készül.

Testvérmárkájuk, a Polestar a saját fejlesztésű, vízalapú PVC anyagot, a WeaveTech-et fogja használni. Még a Ferrari is kínál bőr alternatívát Mycro Prestige néven, míg a Tesla teljesen kivonult a bőrből.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10
| Android Authority
Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.
Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

2023.03.22
| 9to5 Mac
A legfrissebb jelentések alapján az iPhone 15 végre tényleg lemond a Lightning csatlakozóról az USB-C javára.
Mikor lesz letölthető az iOS 17?

Mikor lesz letölthető az iOS 17?

2023.06.05
| https://9to5mac.com/2023/06/04/ios-17-release-date-2/
Az Apple mobil operációs rendszerének következő nagy verzióját, az iOS 17-et hétfőn, azaz ma jelentik be az Apple WWDC prezentációjának részeként. De mikorra várható, hogy kézbe vehetjük az iOS 17-et?
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei