Ezért lehet az iPhone 15 az utóbbi évek legkelendőbb iPhone-ja

2023.06.09| Tech Radar

iPhone-felhasználók milliói számára közeleg a frissítés ideje az ősszel érkező új széria érkezésével.

Annak ellenére, hogy a legutóbbi pletykák szerint az Apple iPhone 16-os termékcsaládja jelentősebb frissítéseket hoz majd, mint a közelgő iPhone 15-ös széria, az utóbbi még mindig szerencsés kiadásnak bizonyulhat a vállalat számára, köszönhetően a hamarosan elavuló iPhone-ok számának.

Dan Ives elemző szerint "nagyjából 250 millió iPhone-t nem frissítettek több mint négy éve, ami az Apple-t egy jelentős telepített bázis frissítési ciklusra állítja be a 15 éves jubileumi kiadás felé haladva".

Az iPhone 15 és testvéreinek bemutatása komoly bizonyulhat az Apple számára, magyarázta Ives a CNBC-nek, hozzátéve, hogy az Apple Services bevételeinek növekedése "masszívan erős pozícióba" helyezi a vállalatot 2024-re.

Ezért lehet az iPhone 15 az utóbbi évek legkelendőbb iPhone-ja

Nehéz ellenőrizni Ives állítását a frissítetlen iPhone-ok számával kapcsolatban anélkül, hogy a hivatalos szolgáltatói nyilvántartásokban kutakodnánk, de még 2019-ben Toni Saccanoghi kutató készített egy tanulmányt, amely szerint az átlagos iPhone-frissítési idő három évről négy évre nőtt. És nem nehéz megérteni, hogy miért.

Az Apple jellemzően a megjelenésük után legalább öt évig támogatja az iPhone-okat a főbb szoftverfrissítésekkel - a 2017-ben megjelent iPhone X lesz az iOS 17 legfiatalabb áldozata -, ami azt jelenti, hogy a fogyasztók boldogan mozoghatnak a világban egy négy-öt éves iPhone-nal anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy a funkcionalitás és a biztonság terén lemaradnak.

Mi több, ahogy az iPhone-ok az évek során egyre fejlettebbé váltak, az új modellkiadások közötti technológiai szakadék is csökkent - különösen az elmúlt néhány évben. Az avatatlan szem számára például alig van különbség az iPhone 12 és az iPhone 14 között, és a fogyasztók nyilvánvalóan nem éreztek késztetést arra, hogy a legújabb iPhone-t birtokolják, ha a meglévő modelljük továbbra is jól működik.

Ezért lehet az iPhone 15 az utóbbi évek legkelendőbb iPhone-ja

Négy év elteltével azonban az iPhone-ok már kissé elavultnak tűnhetnek. Az Apple 2019-es iPhone-ja, az iPhone 11 még mindig egy nagyszerű telefon, amelyet 2025-ig támogatnak majd, de az iPhone 15 már lényegesen könnyebb, fényesebb és gyorsabb gép lesz, mint négyéves testvére - és akkor még nem beszéltünk az iPhone 15 Pro és a sokat pletykált iPhone 15 Ultra verziókról.

Sőt, még ha kísértésbe is esel, hogy frissítsd régi iPhone-odat egy hamarosan olcsóbb Pro modellre, például az iPhone 14 Pro-ra, mi azt javasoljuk, hogy várj az alap iPhone 15-re, amely gyaníthatóan hasonló funkciókkal és kisebb árcédulával érkezik majd.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei