Ezért lehet az iPhone 15 az utóbbi évek legkelendőbb iPhone-ja

2023.06.09| Tech Radar

iPhone-felhasználók milliói számára közeleg a frissítés ideje az ősszel érkező új széria érkezésével.

Annak ellenére, hogy a legutóbbi pletykák szerint az Apple iPhone 16-os termékcsaládja jelentősebb frissítéseket hoz majd, mint a közelgő iPhone 15-ös széria, az utóbbi még mindig szerencsés kiadásnak bizonyulhat a vállalat számára, köszönhetően a hamarosan elavuló iPhone-ok számának.

Dan Ives elemző szerint "nagyjából 250 millió iPhone-t nem frissítettek több mint négy éve, ami az Apple-t egy jelentős telepített bázis frissítési ciklusra állítja be a 15 éves jubileumi kiadás felé haladva".

Az iPhone 15 és testvéreinek bemutatása komoly bizonyulhat az Apple számára, magyarázta Ives a CNBC-nek, hozzátéve, hogy az Apple Services bevételeinek növekedése "masszívan erős pozícióba" helyezi a vállalatot 2024-re.

Ezért lehet az iPhone 15 az utóbbi évek legkelendőbb iPhone-ja

Nehéz ellenőrizni Ives állítását a frissítetlen iPhone-ok számával kapcsolatban anélkül, hogy a hivatalos szolgáltatói nyilvántartásokban kutakodnánk, de még 2019-ben Toni Saccanoghi kutató készített egy tanulmányt, amely szerint az átlagos iPhone-frissítési idő három évről négy évre nőtt. És nem nehéz megérteni, hogy miért.

Az Apple jellemzően a megjelenésük után legalább öt évig támogatja az iPhone-okat a főbb szoftverfrissítésekkel - a 2017-ben megjelent iPhone X lesz az iOS 17 legfiatalabb áldozata -, ami azt jelenti, hogy a fogyasztók boldogan mozoghatnak a világban egy négy-öt éves iPhone-nal anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy a funkcionalitás és a biztonság terén lemaradnak.

Mi több, ahogy az iPhone-ok az évek során egyre fejlettebbé váltak, az új modellkiadások közötti technológiai szakadék is csökkent - különösen az elmúlt néhány évben. Az avatatlan szem számára például alig van különbség az iPhone 12 és az iPhone 14 között, és a fogyasztók nyilvánvalóan nem éreztek késztetést arra, hogy a legújabb iPhone-t birtokolják, ha a meglévő modelljük továbbra is jól működik.

Ezért lehet az iPhone 15 az utóbbi évek legkelendőbb iPhone-ja

Négy év elteltével azonban az iPhone-ok már kissé elavultnak tűnhetnek. Az Apple 2019-es iPhone-ja, az iPhone 11 még mindig egy nagyszerű telefon, amelyet 2025-ig támogatnak majd, de az iPhone 15 már lényegesen könnyebb, fényesebb és gyorsabb gép lesz, mint négyéves testvére - és akkor még nem beszéltünk az iPhone 15 Pro és a sokat pletykált iPhone 15 Ultra verziókról.

Sőt, még ha kísértésbe is esel, hogy frissítsd régi iPhone-odat egy hamarosan olcsóbb Pro modellre, például az iPhone 14 Pro-ra, mi azt javasoljuk, hogy várj az alap iPhone 15-re, amely gyaníthatóan hasonló funkciókkal és kisebb árcédulával érkezik majd.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokVége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei