Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

2022.09.09| GSM Arena

Az Apple Watch Ultra 49 mm-es tokkal, nagyobb akkumulátorral és brutális árral debütált.

Az Apple első bejelentése a Far Out eseményről az új Watch Series 8, a Watch SE és a nagyon várt Apple Watch Pro Ultra volt.

Apple Watch Ultra

Kezdjük az új Apple Watch Ultrával, amelyet még a pletykákból Pro néven ismertünk. Nagy dobás lett mind méretét, mind fontosságát tekintve, tekintettel az eseményen eltöltött képernyőidőre. Ez egy teljesen új okosóra kategória az Apple kínálatában.

Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

Elöljáróban az Apple Watch Ultra azonnal megkülönböztethető az Apple többi hordható eszközétől. Hatalmas, 49 mm-es tokkal rendelkezik, amely magában foglalja az Apple Watch eddigi legnagyobb (és legfényesebb) kijelzőjét. A tok titánból készült, emelt éllel a kijelző védelme érdekében. A megjelenítő egy lapos zafírkristály borítás alatt helyezkedik el. Az Apple akár 2000 nit fényerőt is állít a kijelzőre – ez hihetetlen adat (szó szerint!).

Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

Az Apple kifejezetten a nagyobb kijelzőhöz készített új órafelületet, a Wayfinder nevet. Sokkal több információt tartalmaz, és testreszabható a különféle környezetekhez, amelyekben találja magát.

A bal oldalon található az Apple Watch Ultra extra hangszórója, amivel vészhelyzet esetére 86 decibeles sziréna is előállítható, valamint egy új, nagy kontrasztú nemzetközi narancssárgára festett Action gomb. A gomb testreszabható az edzések, a Compass Wayponts vagy a Backtrack azonnali eléréséhez – ez a funkció lehetővé teszi, hogy visszataláljon egy nyomvonalon.

Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

A szokásos home gomb és a digitális korona a jobb oldalon található. A korona nagyobb átmérőjű és durvább barázdákkal rendelkezik. Három mikrofon található a Watch Ultrán, az Apple állítása szerint még szeles időben is hallani lehet bennünket segítségükkel hívásnál.

Mivel nagyobb, mint társai, az Apple Watch Ultra jobb üzemidővel rendelkezik – akár 36 óra normál használat mindig bekapcsolt kijelzővel, automatikus edzésprogram és állandó pulzusszám, valamint akár 60 óra Ultra alacsony teljesítmény mellett, amely még ebben az évben érkezik.

A Watch Ultra -20°C-, de akár 55°C-on is működőképes marad, MIL-STD-810H kompatibilis, szóval ellenáll az alacsony nyomásnak (magasságnak), a magas hőmérsékletnek, az alacsony hőmérsékletnek, a hőmérsékleti sokknak, a folyadékoknak, az esőnek, a páratartalomnak, a merítésnek, a homoknak és a pornak, ezek mellett fagyásnak/olvadásnak, jégnek/fagyott esőnek, ütésnek és vibrációnak.

Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

Használhatja a Watch Ultrát vízi sportokhoz, például kite szörfözéshez és wakeboardozáshoz, de akár komoly búvárkodáshoz is. A WR100 és az EN 13319 szerint tanúsított - a búvártartozékok elismert szabványa. Van egy beépített mélységmérő, amely a Mélység alkalmazással együtt mutatja az időt, a mélységet, a víz hőmérsékletét, a víz alatti időtartamot és az elért maximális mélységet.

Az Apple Watch Ultra három szíjjal elérhető: Trail Loop, Alpine Loop és Ocean Band. Minden egység GPS- és mobilkapcsolattal rendelkezik, és hazánkban 420 ezer forintért kapható. Az óra kiszállítása szeptember 23-án kezdődik.

Apple Watch Series 8

Az Apple bemutatta a Watch Series 8-at is. Fizikailag majdnem teljesen megegyezik a 7-es sorozattal, de az új S8 chipet használja, hozzáadott egy hőmérséklet-érzékelőt, ütközésérzékelőt és egy új, Ultra alacsony fogyasztású módot.

Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

A hőmérséklet-érzékelő öt másodpercenként letapogatja a bőr hőmérsékletét, két érzékelő kombinációjával – az egyik a bőrön, a másik pedig közvetlenül a kijelző alatt. Már 0,1°C-os változásokat is képes észlelni, és segít az ovuláció előrejelzésében és a ciklus eltéréseinek követésében.

Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

Az ütközésészlelés a 3 tengelyes giroszkóp-érzékelőnek és az új, nagy G-erősségű gyorsulásmérőnek köszönhetően működik, amely akár 256 G-t is képes érzékelni. Az új érzékelő 4-szer gyorsabban méri a mozgást, mint a régi gyorsulásmérő, és képes lesz megkülönböztetni az első vagy oldalirányú ütközést, a hátulról történő ütközést vagy a borulást. Baleset észlelésekor a Watch Series 8 automatikusan értesíti a segélyszolgálatokat és az Ön vészhelyzeti kapcsolattartóit.

A Watch Series 8 18 órányi üzemidőt biztosít mindig bekapcsolt kijelzővel, automatikus tevékenységkövetéssel és zuhanásérzékeléssel, de az opcionális alacsony fogyasztású üzemmód lehetővé teszi bizonyos funkciók kihasználását, így ennek dupláját, 36 órát is mert ígérni a gyártó.

Megjelent az Apple Watch Series 8 és a Watch Ultra

Az Apple Watch Series 8 négy színben kapható – Lunar, Astronomy, Metropolitan és Modular, 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült tokkal, valamint három rozsdamentes acél modellel. Az értékesítés már elkezdődött, hazánkban 210 ezer forintos kezdőártól a csak GPS-es modellért, mobilnetes kapcsolatért további 50 ezer forint felárat kell fizetni. A szállítás szeptember 16-án kezdődik.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokAz iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
Van egy kis gond az Apple Watch Series 8-cal és a Watch Ultrával

Van egy kis gond az Apple Watch Series 8-cal és a Watch Ultrával

2022.10.06
| Phone Arena
Egy belső Apple memo szivárgott ki, a fő gond az Apple Watch Series 8-at és a Watch Ultrát érinti.
Kiszivárgott az Apple Watch 8

Kiszivárgott az Apple Watch 8

2021.11.22
| GsmArena
Az Apple Watch Series 8 csak jövő szeptemberben érkezik meg, de máris elkezdtek özönleni róla szóló információk az interneten.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei