Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

2023.09.13| MacRumors

Az Apple iPhone 15 Pro titánium dizájnnal, akciógombbal, A17 Pro chippel és egyéb nyalánkságokkal érkezett.

Az Apple bejelentette az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket, a legújabb zászlóshajó okostelefonjait. A készülékek számos újdonsággal rendelkeznek, többek között titániumkerettel, A17 Pro chippel, Action Button funkcióval és még sok mással.

Az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max a legnagyobb frissítés a termékcsaládban a 2019-es első Pro Max óta. A markáns változás évekig váratott magára - de az iPhone végre USB-C-vel rendelkezik. Viszlát Lightning és helló, univerzális kábelek minden platformon!

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

A Prok USB 3.0-t kapnak, akár 10 Gbps sebességgel. Az új iPhone-ok töltésére az iPad Pro, a MacBook Pro vagy a Galaxy töltőjét és kábelét használhatod majd. A gyorsabb töltésről azonban nem mondott semmit az Apple. 

Az új titánváz csiszolt felületű. Ez az iPhone-t könnyebbé teszi, mint bármelyik korábbi Pro modell, miközben növeli a tartósságot. A keret kontúrozott peremmel rendelkezik, hogy kényelmesebb legyen a kézben. A kijelző körüli keretek is lényegesen vékonyabbak.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az iPhone 15 Pro a némító kapcsoló helyett Action gombbal rendelkezik. A felhasználók egy lenyomással és lenyomva tartással válthatnak a csörgés és a némítás között, az állapotváltozást pedig haptikus visszajelzés jelzi. A felhasználók különböző műveletek között válthatnak, így elindíthatják a hangfelvételt, a kamerát, aktiválhatnak egy kedvenc elérhetőséget, funkciót vagy futtathatnak egy parancsikont.

Az új iPhone 15 Pro előlapja a 14 Pro modellekhez hasonlóan Ceramic Shield üvegből készült. A kijelző mérete nem változott - az iPhone 15 Pro 6,1 hüvelykes Super Retina XDR OLED kijelzője adaptív 120 Hz-es (ProMotion) képfrissítési frekvenciával, HDR10, Dolby Vision és 2000 nit csúcsfényerővel rendelkezik. Az iPhone 15 Pro Max 6,7 hüvelykesre növeli a méretet. Az Always-on kijelző kibővült a Stand-by, a mindig bekapcsolt tájképi móddal töltés közben.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az új készülékek az Apple A17 Pro chipet tartalmazzák, amely az első 3 nanométeres eljárással készült. Az A17 Pro hatmagos CPU-val rendelkezik, ami 10%-kal gyorsabb CPU-teljesítményt és 20%-kal gyorsabb GPU-teljesítményt biztosít. Kétszer gyorsabb, 16 magos neurális motorral rendelkezik, amely felgyorsítja a gépi tanulást, például a pontosabb automatikus korrekciót vagy a témának a képből való kiemelését. Másodpercenként akár 35 trillió műveletet is képes feldolgozni.

Az A17 Pro vadonatúj GPU-t tartalmaz, az Apple által tervezett shader architektúrával. Az Apple szerint ez az Apple GPU-k történetének legnagyobb újratervezése, amely a teljesítményre és a hatékonyságra, az összetett alkalmazások futtatására és az új renderelési funkciókra helyezi a hangsúlyt. Hardveresen gyorsított sugárkövetést és új Mesh árnyékolási képességeket kínál. A konzoljátékok, például a Resident Evil 4 mostantól játszhatók iPhone-on.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az új iPhone 15 Pro kamerarendszere teljesen új. Minden a 48 megapixeles fő kamerával kezdődik, amely nagyobb, 1,22 µm-es pixelekkel és második generációs szenzor-eltolásos stabilizálással rendelkező érzékelővel rendelkezik. Az objektív 24 mm-es f/1,78-as.

A főkamera megnyit néhány képalkotási lehetőséget az iPhone 15 Pro számára. Mostantól 48MP-es HEIF képek készíthetők a 48MP-es ProRAW mellett. Az új, nagyobb érzékelő 28 mm-es, 35 mm-es és 48 mm-es digitális zoom üzemmódot is lehetővé tesz, és az iPhone lehetővé teszi, hogy ezek közül a fókusztávolságok közül egyet válasszon alapértelmezett beállításként.

Az iPhone 15 Pro Max képében debütál az első periszkópos kamera iPhone-on. Az összecsukott optikai kialakításnak köszönhetően a Pro Max végre 3x-os zoomot meghaladó, akár 5x-es, azaz 35mm-es egyenértékben 120mm-es zoomot is lehetővé tesz. Az optikai kialakítás egyedülálló. Az Apple tetraprizmának nevezi, és négyszeresen veri vissza a fényt a lencse pupillanyílásától az összehajtott érzékelőig. Maga a lencse f/2,8-as, a legfényerősebb egy 120 mm-es telefonos kamerán, ami bevallottan elég különleges. Van optikai stabilizálás is, amely az Apple szerint másodpercenként 10.000 mikrobeállítást végez az elmosódás semlegesítése érdekében.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az iPhone 15 Pro egy gyalogos, 77 mm-es, 1 µm-es pixelekkel és f/2,8-as objektívvel rendelkező, 3x zoomos kamerával rendelkezik, amely nem különbözik a tavalyi telefonon lévő kamerától.

Mindkét modell osztozik egy új 13 mm-es f/2,2 1,4µm-es ultraszéles, 100%-os fókuszpixelekkel és makrófókuszálási képességekkel rendelkező 13 mm-es f/2,2 ultraszéles objektíven.

Egy kábel segítségével a felhasználók azonnal átküldhetik a 48MP-es ProRaw fotókat egy Mac számítógépre, vagy ProRes videót rögzíthetnek közvetlenül egy külső tárolómeghajtóra. A külső meghajtókhoz magasabb minőségű rögzítési lehetőségek állnak rendelkezésre, első alkalommal 4K60 támogatással, valamint Log kódolással.

Az iPhone 15 Pro a normál iPhone 15 modellekhez hasonlóan rendelkezik egy új generációs Portré móddal, amely automatikusan felismeri, ha a képen van egy téma, és lehetővé teszi, hogy a kép elkészülte után Portré módra váltson. Új fókusz- és mélységvezérlő eszközök is vannak, amelyekkel a fénykép elkészítése után át lehet váltani a fókuszt egyik személyről a másikra. Az éjszakai mód is javult, míg a Smart HDR és a Smart HDR lehetővé teszi, hogy a készülék egyszerre rögzítse az eget és a témát.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az iPhone 15 Pro rendelkezik az Apple második generációs Ultra Wideband chipjével, amely lehetővé teszi, hogy a chippel rendelkező más eszközök akár 3x nagyobb távolságból is csatlakozhassanak, a tartózkodási helyüket megosztó barátok pedig AirTag-szerűen, irányítottan bemérhetők legyenek. 

A készülékek támogatják a Wi-Fi 6E-t, a Qi2 töltést és a Thread-t is, ami jövőbeli lehetőségeket nyit a Home alkalmazás integrációjára. A műholdas SOS vészhelyzetre építve mostantól lehetőség van műholdhoz csatlakozni az útmenti segítségnyújtáshoz. A hívások hangminőségét egy fejlettebb gépi tanulási modellel frissítették, amely a hangot előnyben részesíti.

Az iPhone 15 Pro modellek fekete titán, fehér titán, kék titán és természetes titán színben kaphatók.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei