Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

2023.09.13| MacRumors

Az Apple iPhone 15 Pro titánium dizájnnal, akciógombbal, A17 Pro chippel és egyéb nyalánkságokkal érkezett.

Az Apple bejelentette az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket, a legújabb zászlóshajó okostelefonjait. A készülékek számos újdonsággal rendelkeznek, többek között titániumkerettel, A17 Pro chippel, Action Button funkcióval és még sok mással.

Az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max a legnagyobb frissítés a termékcsaládban a 2019-es első Pro Max óta. A markáns változás évekig váratott magára - de az iPhone végre USB-C-vel rendelkezik. Viszlát Lightning és helló, univerzális kábelek minden platformon!

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

A Prok USB 3.0-t kapnak, akár 10 Gbps sebességgel. Az új iPhone-ok töltésére az iPad Pro, a MacBook Pro vagy a Galaxy töltőjét és kábelét használhatod majd. A gyorsabb töltésről azonban nem mondott semmit az Apple. 

Az új titánváz csiszolt felületű. Ez az iPhone-t könnyebbé teszi, mint bármelyik korábbi Pro modell, miközben növeli a tartósságot. A keret kontúrozott peremmel rendelkezik, hogy kényelmesebb legyen a kézben. A kijelző körüli keretek is lényegesen vékonyabbak.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az iPhone 15 Pro a némító kapcsoló helyett Action gombbal rendelkezik. A felhasználók egy lenyomással és lenyomva tartással válthatnak a csörgés és a némítás között, az állapotváltozást pedig haptikus visszajelzés jelzi. A felhasználók különböző műveletek között válthatnak, így elindíthatják a hangfelvételt, a kamerát, aktiválhatnak egy kedvenc elérhetőséget, funkciót vagy futtathatnak egy parancsikont.

Az új iPhone 15 Pro előlapja a 14 Pro modellekhez hasonlóan Ceramic Shield üvegből készült. A kijelző mérete nem változott - az iPhone 15 Pro 6,1 hüvelykes Super Retina XDR OLED kijelzője adaptív 120 Hz-es (ProMotion) képfrissítési frekvenciával, HDR10, Dolby Vision és 2000 nit csúcsfényerővel rendelkezik. Az iPhone 15 Pro Max 6,7 hüvelykesre növeli a méretet. Az Always-on kijelző kibővült a Stand-by, a mindig bekapcsolt tájképi móddal töltés közben.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az új készülékek az Apple A17 Pro chipet tartalmazzák, amely az első 3 nanométeres eljárással készült. Az A17 Pro hatmagos CPU-val rendelkezik, ami 10%-kal gyorsabb CPU-teljesítményt és 20%-kal gyorsabb GPU-teljesítményt biztosít. Kétszer gyorsabb, 16 magos neurális motorral rendelkezik, amely felgyorsítja a gépi tanulást, például a pontosabb automatikus korrekciót vagy a témának a képből való kiemelését. Másodpercenként akár 35 trillió műveletet is képes feldolgozni.

Az A17 Pro vadonatúj GPU-t tartalmaz, az Apple által tervezett shader architektúrával. Az Apple szerint ez az Apple GPU-k történetének legnagyobb újratervezése, amely a teljesítményre és a hatékonyságra, az összetett alkalmazások futtatására és az új renderelési funkciókra helyezi a hangsúlyt. Hardveresen gyorsított sugárkövetést és új Mesh árnyékolási képességeket kínál. A konzoljátékok, például a Resident Evil 4 mostantól játszhatók iPhone-on.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az új iPhone 15 Pro kamerarendszere teljesen új. Minden a 48 megapixeles fő kamerával kezdődik, amely nagyobb, 1,22 µm-es pixelekkel és második generációs szenzor-eltolásos stabilizálással rendelkező érzékelővel rendelkezik. Az objektív 24 mm-es f/1,78-as.

A főkamera megnyit néhány képalkotási lehetőséget az iPhone 15 Pro számára. Mostantól 48MP-es HEIF képek készíthetők a 48MP-es ProRAW mellett. Az új, nagyobb érzékelő 28 mm-es, 35 mm-es és 48 mm-es digitális zoom üzemmódot is lehetővé tesz, és az iPhone lehetővé teszi, hogy ezek közül a fókusztávolságok közül egyet válasszon alapértelmezett beállításként.

Az iPhone 15 Pro Max képében debütál az első periszkópos kamera iPhone-on. Az összecsukott optikai kialakításnak köszönhetően a Pro Max végre 3x-os zoomot meghaladó, akár 5x-es, azaz 35mm-es egyenértékben 120mm-es zoomot is lehetővé tesz. Az optikai kialakítás egyedülálló. Az Apple tetraprizmának nevezi, és négyszeresen veri vissza a fényt a lencse pupillanyílásától az összehajtott érzékelőig. Maga a lencse f/2,8-as, a legfényerősebb egy 120 mm-es telefonos kamerán, ami bevallottan elég különleges. Van optikai stabilizálás is, amely az Apple szerint másodpercenként 10.000 mikrobeállítást végez az elmosódás semlegesítése érdekében.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az iPhone 15 Pro egy gyalogos, 77 mm-es, 1 µm-es pixelekkel és f/2,8-as objektívvel rendelkező, 3x zoomos kamerával rendelkezik, amely nem különbözik a tavalyi telefonon lévő kamerától.

Mindkét modell osztozik egy új 13 mm-es f/2,2 1,4µm-es ultraszéles, 100%-os fókuszpixelekkel és makrófókuszálási képességekkel rendelkező 13 mm-es f/2,2 ultraszéles objektíven.

Egy kábel segítségével a felhasználók azonnal átküldhetik a 48MP-es ProRaw fotókat egy Mac számítógépre, vagy ProRes videót rögzíthetnek közvetlenül egy külső tárolómeghajtóra. A külső meghajtókhoz magasabb minőségű rögzítési lehetőségek állnak rendelkezésre, első alkalommal 4K60 támogatással, valamint Log kódolással.

Az iPhone 15 Pro a normál iPhone 15 modellekhez hasonlóan rendelkezik egy új generációs Portré móddal, amely automatikusan felismeri, ha a képen van egy téma, és lehetővé teszi, hogy a kép elkészülte után Portré módra váltson. Új fókusz- és mélységvezérlő eszközök is vannak, amelyekkel a fénykép elkészítése után át lehet váltani a fókuszt egyik személyről a másikra. Az éjszakai mód is javult, míg a Smart HDR és a Smart HDR lehetővé teszi, hogy a készülék egyszerre rögzítse az eget és a témát.

Apple iPhone 15 Pro és Pro Max: helló akciógomb!

Az iPhone 15 Pro rendelkezik az Apple második generációs Ultra Wideband chipjével, amely lehetővé teszi, hogy a chippel rendelkező más eszközök akár 3x nagyobb távolságból is csatlakozhassanak, a tartózkodási helyüket megosztó barátok pedig AirTag-szerűen, irányítottan bemérhetők legyenek. 

A készülékek támogatják a Wi-Fi 6E-t, a Qi2 töltést és a Thread-t is, ami jövőbeli lehetőségeket nyit a Home alkalmazás integrációjára. A műholdas SOS vészhelyzetre építve mostantól lehetőség van műholdhoz csatlakozni az útmenti segítségnyújtáshoz. A hívások hangminőségét egy fejlettebb gépi tanulási modellel frissítették, amely a hangot előnyben részesíti.

Az iPhone 15 Pro modellek fekete titán, fehér titán, kék titán és természetes titán színben kaphatók.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei