Teszt: Honor Choice, ha olcsón kell jó füles

2020.09.20| Telefonguru

A Honor új, büdzsé kategóriás fülese kevés kompromisszumot kér a durván jó árért cserébe.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Manapság már tonnányi TWS füles érhető el a piacon, ember legyen a talpán, aki kiigazodik köztük. A kínálat hatalmas, a nevetségesen olcsótól a horror árúig minden megtalálható, viszont az ár nem mindig tükrözi hűen a tudást, jó értelemben véve ez a helyzet a Honor Choice-szal is.

A Honor Choice nem tökéletes, messze van tőle, azonban sokkal-sokkal megfizethetőbb a prémium kategóriánál. A Choice-ért a gyártó 35 eurót kér el, hazánkban 15 ezer forint alatt megkapható, ennek több mint a triplájába kerül alaphangon egy valóban minden igényt kielégítő darab. Ez hatalmas különbség és ilyen áron abszolút rugalmasnak kell lenni némi kompromisszumra.

Elsőként a stabil és kompakt összerakás tűnik fel, az első piros pont. A dizájn az AirPods Prot másolja, nincs ebben meglepő, ez már az Apple által is továbbfejlesztett változat. A legtöbb fülhallgató ebben a kategóriában nyikorog vagy érezhetően túl könnyű, itt semmi ilyesmiről nincs szó, első körben rezignáltam fogadtam a minőséget, majd a füles árát keresve az állam szedtem fel a földről. Ja, hogy ennyiért is lehet ilyet gyártani?

Miután kibontottam a dobozból a fülest, első körben kerestem hozzá appot, megszoktam, hogy minden ilyen kiegészítőhöz már a gyártók készítenek, ahol is picit, de személyre lehet szabni őket. Nos ehhez nem jár, semmi varázslatra nincs szükség, egyszerűen a telefon Bluetooth-ával megkeressük a legalább 10 mp-ig lezárt, majd kinyitott, tokban lévő füles párost, párosítjuk őket és működik. Ez az az eset volt, amikor ezer év után először valóban elolvastam a hozzá adott pár papírlapot, azon van ugyanis a how-to rész, avagy hogyan működik. Fontos apróság, hogy a burkolat IP54-es, avagy kis eső vagy izzadság még nem árt meg neki, de úszni nem illik vele.

Egy szó a késésről és a kapcsolat erősségéről. A Honor Choice fülhallgató hihetetlenül erős jellel rendelkezik. Kicsit több mint 15 méterre a csatlakoztatott telefontól, zárt térben, oszlopokkal és bútorokkal és a jel tökéletesen tartott. Nem vettünk észre problémákat a késéssel. A Honor a Bluetooth 5.0-nak köszönhetően akár 130 ms-ra is csökkentette a késleltetést. Mi cssak annyit mondhatunk, hogy nem észleltünk késést a telefon és a fülhallgató között.

A fülesek és a tok is műanyagból készült, az összeszerelés minősége jó, a tok teteje könnyedén nyílik és csukódik, de magától nem tesz ilyet. Ezen kívül a tok meglepően kicsi, így a hordozhatóságot a méret nem akadályozza.

A fülhallgatók szépen állnak a fülben, a tökéletes illeszkedésért három pár gumidugót találunk a csomagban. Ezek a szilikon párnácskák segítenek a zajszigetelésben és kényelmesebbek a műanyag megoldásnál is. A fülesek a tokba szó szerint bele kell, hogy kerüljenek, ebben erős mágnes segíti őket, így ki sem esnek, a töltés így működik.

A töltőtok belsejében és kívül is egyaránt találunk LED kijelzőt, előbbi a tok töltöttségéről ad jelzést, míg utóbbiak valójában a füleseken találhatók és picit bután néz ki, hogy a kinyitott fedél felé mutatják az aktuális akkumulátor állapotot.

A hangminőség alapvetően minden fülhallgató legfontosabb része, a Choice pedig jó Nem a legjobb, amit valaha próbáltuk, de ár-érték arányban konkrétan a kategória győztese. A magas- és középhangok kiegyensúlyozottak, a mélyhangok pedig szépen előjönnek magasabb hangerőn is. Nem túl mély a basszus, de egyértelműen jelen van és nem csak várja az ember a csodát. A hangerő valóban lehet túl sok is és nem veszít a tisztaságából magasabb fokozaton sem, ez pedig az, amit a büdzsé fülesek nem szoktak tudni.

A Choice AAC támogatással is rendelkezik, így még a hagyományos SBC kodek fülhallgatónál is jobban élvezhető a magas bitrátájú zene. Amit viszont 15 ezer forintért nem ad a Honor Choice, az az ANC, avagy az aktív zajcsökkentés. Ezt az esti első tesztnél rögtön észre is vettem, ugyanis csendben dolgoztam, füles a fülemben, párom mellettem nem sokkal, majd pár perc után összerezzenve vettem észre, hogy mellettem áll. Kiderült, percek óta beszél hozzám, de nem hallottam. :) Ennek megfelelően közlekedjetek az utcán, mert míg a mentőt és tűzoltót meghalljátok, a villamost tuti nem.

Fontos még a hívás hangminősége. Nos a Honor Magic Earbuds e tekintetben jobban teljesít, de háromszor ennyibe is kerül és ennyivel nem jobb. A minőség kellemes, nem gyenge, nem is kiemelkedő, hallgattunk már jobbat is zajos területen, de használat közben egyetlen partnerem sem panaszkodott a beszélgetés minőségére, legfeljebb néha tompább hangokra.

Valószínűleg sokat segít, hogy a Honor két mikrofont is elhelyezett a két egységen, ezek Digital Signal Processing technológiát használnak, nagymértékben segíthetik a zajcsökkentést. Összességében ilyen árcédula mellett kiváló a beszélgetés minősége.

A Honor Choice mindkét egysége érintéssel vezérelhető, összesen négyféle opciót kapunk. Például két érintésre lejátszható vagy szüneteltethető a zene lejátszása, egy megérintése és úgy tartása elutasítja a bejövő hívás. Okos részlet, hogy egy érintés semmit sem csinál. Ez már csak azért is jó, mert nem vált ki egy véletlen érintés semmilyen reakciót.

Szintén pici hiányérzete támadhat az embernek, ha használt drágább Bluetooth fülest, hogy nem történik semmi fülbe helyezéskor vagy kivételkor sem, hiszen a Honor Choice nem tudja érzékelni a helyzetét, így mindent manuálisan kell indítani, pedig jó móka, hogy berakáskor elindul a zene onnan, ahol abbahagytuk, illetve kivételkor leáll.

Ami az akkumulátort illeti, a Honor nagyvonalúan 24 óra lejátszást ígér, 6 óra zenehallgatás vagy 4 óra beszélgetés a maximum, amit az 55 mAh-s, fülesekbe épített telepek biztosítani tudnak, mielőtt a tokba kellene tenni őket tölteni. Ez utóbbi 500 mAh kapacitású. Felfelé kerekítettek a gyártónál a „szebb” számok miatt, de azért a 6 órát tényleg hozza nem végig max hangerőn. A tok egyetlen töltési lehetősége a kábeles megoldás, összesen 1.5 órára van szükség a teljes töltöttséghez nulláról.

A fülesek háromszor tölthetők fel a tokból, mielőtt magát a tokot is tölteni kellene, ez pontos. Maga a Choice teljesítménye így átlagosnak felel meg, nem valószínű, hogy ezzel az üzemidővel sokan panaszkodnának rá.

A Choice hátránya az, hogy lehetnének jobbak az érintésvezérlők és a vezeték nélküli töltést is hiányoltuk, viszont mellette szól a jó minőségű összerakás és anyagok, a kompakt töltőtok, a fülhallgató kifejezetten ergonomikus kialakítása, de mindenképp meg kell említeni azt is, hogy a hívás minősége egyáltalán nem rossz, sőt az akkumulátor üzemidejéről is ugyanez mondható el. 

Ahogy eddig olvashattad, kifejezetten jó tapasztalataim vannak a Honor Choice fülessel, igazság szerint jobban sikerült, mint több, drágább TWS füles. Persze helyén kell kezelni a dolgot, de újra csak hangsúlyozni tudom, hogy 15 ezer forint alatti áron kapunk stabil zenei élményt és beszédminőséget.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

    Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

    2020.10.27
    | XDA Developers
    A Googlefier a legegyszerűbb út a Google appokhoz Huawei és Honor telefonokon.
    Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

    Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

    2017.04.24
    | Telefonguru
    Nálunk járt a Huawei P10 Lite és maradandó élményt hagyott bennünk.
    A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

    A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

    2020.04.12
    | Telefonguru
    2019-ben bannolta az Egyesült Államok elnöke a Huawei-t, ezzel hatalmas pofont adva neki. Vajon túléli?
    Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

    Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

    2017.12.06
    | Phone Arena
    Megjelent a Huawei leányvállalatának új modellje, a Honor 7X, méghozzá 200 dolláros áron.