Teszt: Honor Choice, ha olcsón kell jó füles

2020.09.20| Telefonguru

A Honor új, büdzsé kategóriás fülese kevés kompromisszumot kér a durván jó árért cserébe.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Manapság már tonnányi TWS füles érhető el a piacon, ember legyen a talpán, aki kiigazodik köztük. A kínálat hatalmas, a nevetségesen olcsótól a horror árúig minden megtalálható, viszont az ár nem mindig tükrözi hűen a tudást, jó értelemben véve ez a helyzet a Honor Choice-szal is.

A Honor Choice nem tökéletes, messze van tőle, azonban sokkal-sokkal megfizethetőbb a prémium kategóriánál. A Choice-ért a gyártó 35 eurót kér el, hazánkban 15 ezer forint alatt megkapható, ennek több mint a triplájába kerül alaphangon egy valóban minden igényt kielégítő darab. Ez hatalmas különbség és ilyen áron abszolút rugalmasnak kell lenni némi kompromisszumra.

Teszt: Honor Choice, ha olcsón kell jó füles

Elsőként a stabil és kompakt összerakás tűnik fel, az első piros pont. A dizájn az AirPods Prot másolja, nincs ebben meglepő, ez már az Apple által is továbbfejlesztett változat. A legtöbb fülhallgató ebben a kategóriában nyikorog vagy érezhetően túl könnyű, itt semmi ilyesmiről nincs szó, első körben rezignáltam fogadtam a minőséget, majd a füles árát keresve az állam szedtem fel a földről. Ja, hogy ennyiért is lehet ilyet gyártani?

Miután kibontottam a dobozból a fülest, első körben kerestem hozzá appot, megszoktam, hogy minden ilyen kiegészítőhöz már a gyártók készítenek, ahol is picit, de személyre lehet szabni őket. Nos ehhez nem jár, semmi varázslatra nincs szükség, egyszerűen a telefon Bluetooth-ával megkeressük a legalább 10 mp-ig lezárt, majd kinyitott, tokban lévő füles párost, párosítjuk őket és működik. Ez az az eset volt, amikor ezer év után először valóban elolvastam a hozzá adott pár papírlapot, azon van ugyanis a how-to rész, avagy hogyan működik. Fontos apróság, hogy a burkolat IP54-es, avagy kis eső vagy izzadság még nem árt meg neki, de úszni nem illik vele.

Teszt: Honor Choice, ha olcsón kell jó füles

Egy szó a késésről és a kapcsolat erősségéről. A Honor Choice fülhallgató hihetetlenül erős jellel rendelkezik. Kicsit több mint 15 méterre a csatlakoztatott telefontól, zárt térben, oszlopokkal és bútorokkal és a jel tökéletesen tartott. Nem vettünk észre problémákat a késéssel. A Honor a Bluetooth 5.0-nak köszönhetően akár 130 ms-ra is csökkentette a késleltetést. Mi cssak annyit mondhatunk, hogy nem észleltünk késést a telefon és a fülhallgató között.

A fülesek és a tok is műanyagból készült, az összeszerelés minősége jó, a tok teteje könnyedén nyílik és csukódik, de magától nem tesz ilyet. Ezen kívül a tok meglepően kicsi, így a hordozhatóságot a méret nem akadályozza.

Teszt: Honor Choice, ha olcsón kell jó füles

A fülhallgatók szépen állnak a fülben, a tökéletes illeszkedésért három pár gumidugót találunk a csomagban. Ezek a szilikon párnácskák segítenek a zajszigetelésben és kényelmesebbek a műanyag megoldásnál is. A fülesek a tokba szó szerint bele kell, hogy kerüljenek, ebben erős mágnes segíti őket, így ki sem esnek, a töltés így működik.

A töltőtok belsejében és kívül is egyaránt találunk LED kijelzőt, előbbi a tok töltöttségéről ad jelzést, míg utóbbiak valójában a füleseken találhatók és picit bután néz ki, hogy a kinyitott fedél felé mutatják az aktuális akkumulátor állapotot.

A hangminőség alapvetően minden fülhallgató legfontosabb része, a Choice pedig jó Nem a legjobb, amit valaha próbáltuk, de ár-érték arányban konkrétan a kategória győztese. A magas- és középhangok kiegyensúlyozottak, a mélyhangok pedig szépen előjönnek magasabb hangerőn is. Nem túl mély a basszus, de egyértelműen jelen van és nem csak várja az ember a csodát. A hangerő valóban lehet túl sok is és nem veszít a tisztaságából magasabb fokozaton sem, ez pedig az, amit a büdzsé fülesek nem szoktak tudni.

Teszt: Honor Choice, ha olcsón kell jó füles

A Choice AAC támogatással is rendelkezik, így még a hagyományos SBC kodek fülhallgatónál is jobban élvezhető a magas bitrátájú zene. Amit viszont 15 ezer forintért nem ad a Honor Choice, az az ANC, avagy az aktív zajcsökkentés. Ezt az esti első tesztnél rögtön észre is vettem, ugyanis csendben dolgoztam, füles a fülemben, párom mellettem nem sokkal, majd pár perc után összerezzenve vettem észre, hogy mellettem áll. Kiderült, percek óta beszél hozzám, de nem hallottam. :) Ennek megfelelően közlekedjetek az utcán, mert míg a mentőt és tűzoltót meghalljátok, a villamost tuti nem.

Fontos még a hívás hangminősége. Nos a Honor Magic Earbuds e tekintetben jobban teljesít, de háromszor ennyibe is kerül és ennyivel nem jobb. A minőség kellemes, nem gyenge, nem is kiemelkedő, hallgattunk már jobbat is zajos területen, de használat közben egyetlen partnerem sem panaszkodott a beszélgetés minőségére, legfeljebb néha tompább hangokra.

Valószínűleg sokat segít, hogy a Honor két mikrofont is elhelyezett a két egységen, ezek Digital Signal Processing technológiát használnak, nagymértékben segíthetik a zajcsökkentést. Összességében ilyen árcédula mellett kiváló a beszélgetés minősége.

A Honor Choice mindkét egysége érintéssel vezérelhető, összesen négyféle opciót kapunk. Például két érintésre lejátszható vagy szüneteltethető a zene lejátszása, egy megérintése és úgy tartása elutasítja a bejövő hívás. Okos részlet, hogy egy érintés semmit sem csinál. Ez már csak azért is jó, mert nem vált ki egy véletlen érintés semmilyen reakciót.

Teszt: Honor Choice, ha olcsón kell jó füles

Szintén pici hiányérzete támadhat az embernek, ha használt drágább Bluetooth fülest, hogy nem történik semmi fülbe helyezéskor vagy kivételkor sem, hiszen a Honor Choice nem tudja érzékelni a helyzetét, így mindent manuálisan kell indítani, pedig jó móka, hogy berakáskor elindul a zene onnan, ahol abbahagytuk, illetve kivételkor leáll.

Ami az akkumulátort illeti, a Honor nagyvonalúan 24 óra lejátszást ígér, 6 óra zenehallgatás vagy 4 óra beszélgetés a maximum, amit az 55 mAh-s, fülesekbe épített telepek biztosítani tudnak, mielőtt a tokba kellene tenni őket tölteni. Ez utóbbi 500 mAh kapacitású. Felfelé kerekítettek a gyártónál a „szebb” számok miatt, de azért a 6 órát tényleg hozza nem végig max hangerőn. A tok egyetlen töltési lehetősége a kábeles megoldás, összesen 1.5 órára van szükség a teljes töltöttséghez nulláról.

A fülesek háromszor tölthetők fel a tokból, mielőtt magát a tokot is tölteni kellene, ez pontos. Maga a Choice teljesítménye így átlagosnak felel meg, nem valószínű, hogy ezzel az üzemidővel sokan panaszkodnának rá.

Teszt: Honor Choice, ha olcsón kell jó füles

A Choice hátránya az, hogy lehetnének jobbak az érintésvezérlők és a vezeték nélküli töltést is hiányoltuk, viszont mellette szól a jó minőségű összerakás és anyagok, a kompakt töltőtok, a fülhallgató kifejezetten ergonomikus kialakítása, de mindenképp meg kell említeni azt is, hogy a hívás minősége egyáltalán nem rossz, sőt az akkumulátor üzemidejéről is ugyanez mondható el. 

Ahogy eddig olvashattad, kifejezetten jó tapasztalataim vannak a Honor Choice fülessel, igazság szerint jobban sikerült, mint több, drágább TWS füles. Persze helyén kell kezelni a dolgot, de újra csak hangsúlyozni tudom, hogy 15 ezer forint alatti áron kapunk stabil zenei élményt és beszédminőséget.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

2020.10.27
| XDA Developers
A Googlefier a legegyszerűbb út a Google appokhoz Huawei és Honor telefonokon.
Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

2017.04.24
| Telefonguru
Nálunk járt a Huawei P10 Lite és maradandó élményt hagyott bennünk.
A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

2020.04.12
| Telefonguru
2019-ben bannolta az Egyesült Államok elnöke a Huawei-t, ezzel hatalmas pofont adva neki. Vajon túléli?
Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

2017.12.06
| Phone Arena
Megjelent a Huawei leányvállalatának új modellje, a Honor 7X, méghozzá 200 dolláros áron.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei