Összehasonlítás: Xiaomi Mi Band 2 vs 3

2018.06.06| Xiaomi Today

Nyolc fontos újítás, amiben jobb a Xiaomi Mi Band 3 az elődjénél.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

2018 május 31-én mutatta be kedvenc kínai gyártónk a Mi Band széria negyedik tagját. A Mi Band 3 teste hőre lágyuló elasztomer anyagból készült, ahol bőrrel érintkezik, ott puhább anyagot használtak. Dizájnban nem sok minden változott, a tömeg nőtt a Mi Band 2-höz képest 8.5 grammal, valamint a lapos kijelző helyett lekerekítettet alkalmazott a Xiaomi és az eddig különálló gomb beleolvadt a lényegesen fényesebb előlapba.

A szíj gyárilag fekete, narancs és sötétkék színekben lesz elérhető, a test marad fekete. A Mi Band 3 hagyományos és NFC-s változatban is napvilágra került, az ára egyelőre azonban még elég húzós. Most akciósan lehet 50 dollárért beszerezni, míg 20-22 dollár az előd Mi Band 2, a dupla ár miatt egyelőre még nem éri meg az újat választani.

A fő különbség az, hogy az elődnél 0.42 colos OLED panel helyett már 0.78 col lett az új okoskarkötő PMOLED megjelenítője, ezzel együtt a felbontást is megnövelték, így részletgazdagabb a tartalommegjelenítés. A korábbi helyett már 128×80 pixel áll rendelkezésre, a megnövelt fényerőnek köszönhetően pedig többé nem lesz gond az értesítések láthatóságával kültéren sem.

A képernyő – alatt található „gomb” – támogatja az érintés alapú kezelést, köszönhetően az érzékenységének, ehhez kapcsolódik az interaktivitás is a telefonnal, a karkötőn is indítható egy hívás felvétele, valamint az értesítés tartalma is megtekinthető. Ehhez természetesen UV100 védelmet is biztosító réteggel látták el a kijelzőt, valamint egy zsírtaszító oleofób réteget is kapott, főként a kopásállóság javítására.

A Xiaomi Mi Band 3 ugyanúgy IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik, akárcsak elődje, tehát fröccsenés- és porálló, lehet mosogatni vagy esőben is sétálni benne, de úszáshoz és szörfözéshez és egyéb, víz alatt tevékenységhez a Mi Band 2 még nem volt jó. A Mi Band 3 már akár 5 ATM nyomást is kibír, ez nagyjából 40 méter vízmélységet jelent, továbbá mivel ez statikus nyomás valójában, vízbe való becsapódáskor sem megy tönkre, míg a Mi Band 2-nél fennállt ez a veszély. Praktikusan az 5 ATM annyiban előrelépés, hogy most már bátran vihető úszni is a Mi Band 3.

A Xiaomi Mi Band 3 új funkciót kapott, a sport módban megtalálható lett a Xiaomi app, amely négy típusú edzést ismer fel és rögzít, a kinti és benti futást, a kinti biciklizés és séta. A karkötő gyorsan megjeleníti az alap adatokat ilyenkor a képernyőn egy kézemelés mozdulatra. Ugyanakkora, ha a sport sebessége túllép egy megadott értéket, vibrálva jelez.

A karkötő nem csak az aktuális időt, lépést, pulzust és elégetett kalóriát tudja mutatni, de megjeleníthető alapértelmezetten a napi elért lépés, az éjszakai alvás, így a Mi Band 3 akár 24 órás személyi egészségügyi asszisztensként is felfogható. Igény szerint jelez, ha nem mozdultunk meg régóta és mozogni küld.

Az óra háromnapos időjárás előrejelzést is ad, hogy a kültéri eseményeket preferáljuk inkább vagy a beltérit. A korább 70 mAh-s akkumulátor 110 mAh-ra nőtt, továbbra is 20+ nap készenlétet ígér egyetlen feltöltéssel a Mi Band.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Összehasonlítás: Xiaomi Mi Band 2 vs 3

Összehasonlítás: Xiaomi Mi Band 2 vs 3

2018.06.06
| Xiaomi Today
Nyolc fontos újítás, amiben jobb a Xiaomi Mi Band 3 az elődjénél.
Samsung Galaxy Watch Active és Buds teszt

Samsung Galaxy Watch Active és Buds teszt

2019.04.08
| Telefonguru
Ha egy könnyű és kicsi, de valódi okosóra az álmod, akkor a Galaxy Watch Active-ban nagy eséllyel megtalálod, amit keresel.
Még okosabb lett a karkötő, ez a Mi Band 3

Még okosabb lett a karkötő, ez a Mi Band 3

2018.05.31
| GSM Arena
Bemutatkozott a Xiaomi Mi Band 3, a gyártó negyedik okoskarkötője a szériában.
30 dollárnál is olcsóbb az okoskarkötő

30 dollárnál is olcsóbb az okoskarkötő

2018.05.29
| Phone Arena
Május 31-én tartja a Xiaomi a sajtótájékoztatóját, ahol a nagyon várt Xiaomi Mi Band 3 is bemutatkozik.