Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

2016.01.14| SamMobile

Sokakban felmerül, hogy vajon mit lehet tenni akkor, ha Samsung okostelefonján elfelejti a lezárt képernyõ feloldó jelszavát, kódját vagy a mintát. Szerencsére van megoldás.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Elsõ és legfontosabb teendõ – ha akár az enyhén ittas haver, akár a cuki unokahúgi állított be kódot, amire persze véletlen sem emlékszik – hogy ne ess pánikba. Na jó, ess, de emlékezz erre a hírre! Pontosan azért, hogy a telefon gazdája vissza tudja szerezni készülékét és a rajta lévõ adatokat minden káresemény nélkül, az Android és a Samsung egyaránt biztosít lehetõséget a pozitív végkifejlethez.

  1. megoldás: Google fiókkal való feloldás
    Ha legalább hússzor írtunk be rossz jelszót, akkor már csak a készüléken megadott, elsõdleges Google fiók e-mail címmel és jelszavával tudunk bejutni a készülékbe, ezután a Gmailben meg kell erõsíteni a belépés tényét. Ha már bejelentkeztünk, célszerû lehet megváltoztatni a biztonsági jelszót is, bár a módosítások száma erõsen limitált, célszerû tényleg csak vészhelyzet után élni vele.

  1. megoldás: Find My Mobile
    Az évek óta igen hasznos opció a Keresd meg a telefonom, ehhez számítógépen be kell lépni a Samsung oldalára a Samsung fiókunkkal (remélhetõleg ezt a lehetõséget nem bliccelte el senki), majd számos lehetõség közül választhatunk, ahol megtalálható minden teendõ részletes leírása. Természetesen ez esetben fontos, hogy a telefon be legyen kapcsolat és mobilnet vagy Wi-Fi segítségével, de interneten legyen fenn. Az Unlock my Device opciót kiválasztva pár másodperc alatt feloldódik a képernyõzár, úgyhogy gyorsan megadható új jelszó a beállításokban.
  2. megoldás sajnos nem megoldás, de jó tudni, hogy minden androidos készülékhez használható a Google-féle Eszközkezelõ, ám itt nincs lehetõség zár feloldására, cserébe megcsörgethetõ a telefon, bemérhetõ a holléte (ha be van kapcsolva a GPS a készüléken), valamint a mobil teljes tartalma is törölhetõ a távolból, ha ellopták.


A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.