Megjelent az új Samsung Galaxy S21 - miben jobb, mint az elődje?

2021.02.10| (x)

Galaxy S21 kontra Galaxy S20? 400 és 600 ezer Ft közötti csúcskategóriás Samsung okostelefonról beszélünk.

Az 5G hálózat ezeknél az okostelefonoknál már alap. Aki ilyen készülékben gondolkodik sok szempont alapján juthat döntésre, illetve az ár-érték arány mellett leginkább azt kell elhatározni, hogy valóban ki tudjuk-e majd használni az új Samsung Galaxy telefont. Alábbi cikkünk ebben segíthet.

Mit változtatott a Samsung az új telefonjain

A Samsung  Galaxy S21 tartalmaz egy 6,2 hüvelykes, dinamikus AMOLED 2X kijelzőt 120 Hz-es frissítési frekvenciával, 4000 mAh-s akkumulátort és három hátsó kameraobjektívet, köztük egy 12 megapixeles ultraszéles objektívet. Android 11 operációs rendszeren fut, és új Snapdragon 888 processzorral szerelték fel. Színvilágot tekintve pedig lila, szürke, fekete és rózsaszín kivitelben is beszerezhető hozzávetőlegesen 300 ezer Ft-tól.

Összehasonlítás kivitel, képernyőméret és súly tekintetében

A Galaxy S21 és a Galaxy S20 rendkívül hasonló a kijelzők tekintetében. Mindkettő 6,2 hüvelykes, dinamikus AMOLED képernyőket, 120 Hz-es frissítési gyakoriságot és képernyőn megjelenő ujjlenyomat-érzékelőt tartalmaz. A különbségek kevésbé eltérőek: Az S21 pixelsűrűsége 421 ppi, szemben az S20 563 ppi-jével. Az egyetlen jelentős különbség a hátsó kamera modul - az S21-nél fém fedél van. Mindkét telefon víz- és porállósága IP68 besorolású. Ugyanakkor egyik telefon sem rendelkezik fejhallgató csatlakozóval.

Professzionális kamerakialakítás

A Galaxy S20 és a Galaxy S21 alapmodell pontosan ugyanolyan kamera beállítással rendelkezik: A hátsó kamera modulok 64 megapixeles teleobjektívvel, 12 megapixeles széles látószögű kamerával és 12 megapixeles ultraszéles kamerával rendelkeznek. Mindkét telefonhoz tartozik egy 10 megapixeles szelfikamera is. A nagyobb kamerafejlesztések az S21 Ultra-vel érkeznek. Ennek a modellnek négy hátsó kamerája van: egy fő, 108 megapixeles széles érzékelő és egy 12 megapixeles ultraszéles kamera, valamint két 10 megapixeles teleobjektív - az egyik háromszoros, a másik pedig 10-szeres. Nem beszélve arról, hogy gyors úgynevezett - Bright Night érzékelővel és pixelrögzítési technológiával is büszkélkedhet, amely részletesebbé teszi az eszközzel készített képeinket.

Határtalan sebesség

A Samsung  Galaxy S21 két legnagyobb újítása a telefon processzora és az általa futtatott szoftver – amely már az Android 11-es, Snapdragon 888 processzorral, ami a sebesség és a teljesítmény növekedéséhez vezethet. A Samsung Galaxy S20-as modell eredetileg Android 10-zel jelent meg, és Snapdragon 875-ös rendszerrel.

Hosszú üzemidő

A Galaxy S20 és S21 modellek azonos akkumulátormérettel rendelkeznek, 4000 mAh-val. Az akkumulátor mérete mind az S20 Ultra, mind az S21 Ultra esetében 5000 mAh-ra emelkedik. Az egyetlen különbség a modellek között a Plus verziókban figyelhető meg: Az S21 Plus akkumulátorának mérete 4800 mAh-ra nő, míg az S20 Plus 4500 mAh-val rendelkezik. Az intelligens aksi tehát tovább bírja a strapát még az éjszakai baglyoknál is A szupergyors töltésnek köszönhetően pedig órákig elegendő töltöttséget biztosít mindössze néhány perc után. A vezeték nélküli gyorstöltés 2.0 gyors feltöltést biztosít. Van lehetőség töltésmegosztásra, amelynek segítségével a fülhallgatónkba, okosóránkba vagy a haver telefonjába is új erőt adhatunk.

A Samsung  Galaxy S21 a nyerő

A processzoron kívül talán a legnagyobb különbség az alap S20 és S21 között maga az ár, a 128 GB-os S21-es 380 ezer forintért szerezhetjük be, aki pedig képes áldozni többet, az Ultra verziót 480 ezerért veheti meg, ugyanakkor a Samsungokra jellemző módon a belső tárhely bővíthető. Az S21-s modell mellett szól, hogy eszméletlenül gyors és brutál jó képeket lehet vele készíteni. Azonban érdemes elgondolkodnunk azon, hogy ezekért az újításokért hajlandóak vagyunk ennyit áldozni.

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

    A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

    2023.05.12
    | 9to5 Mac
    Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
    Örülhetnek a Samsung Galaxy S23 FE ára miatt a rajongók

    Örülhetnek a Samsung Galaxy S23 FE ára miatt a rajongók

    2023.09.26
    | SamMobile
    Még néhány hét van hátra a Galaxy S23 FE megjelenéséig, de a képek és az összes specifikációja már kiszivárgott.
    Gyönyörű a Galaxy S21+ lapos kijelzővel

    Gyönyörű a Galaxy S21+ lapos kijelzővel

    2020.12.29
    | SamMobile
    Több friss fotón látható a Samsung Galaxy S21+ modellje teljes valójában. És nekünk tetszik.
    Viszlát, Galaxy Note család!

    Viszlát, Galaxy Note család!

    2020.11.13
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S széria átveszi a hatalmat, a Galaxy S21 Ultra már S Pen támogatással érkezik.