Olcsóbb a Galaxy S21. A Samsungnak is.

2021.04.29| Phone Arena

A Samsung Galaxy S21 gyártása akár 13%-kal is olcsóbb, mint a Galaxy S20 esetében - derül ki egy friss elemzésből.

A Samsung Galaxy S21 sorozat 200 dollárral olcsóbb, mint a Galaxy S20 termékcsalád, és a Counterpoint Research által készített elemzés (BoM, bill of material, anyagköltség) azt mutatja, hogy az új telefonok gyártása is olcsóbb.

Az elemzőcég szerint a Galaxy S21 sorozat optimalizált költségstruktúrával rendelkezik, költségük 400 és 600 dollár közé esik. Akár 13 százalékkal olcsóbban előállíthatók, mint elődeik, köszönhetően egy költségcsökkentési stratégiának, amely magában foglalja a több házon belüli alkatrész, kevésbé ambiciózus hardveres specifikáció és a kiegészítők eltávolítását a kiskereskedelmi dobozból.

Olcsóbb a Galaxy S21. A Samsungnak is.

A BoM szerint a 128 GB-os, 1199 dolláros kiskereskedelmi Galaxy S21 Ultra a Samsung gyártásának 533 dollárba kerül. Ez hét százalékkal kevesebb, mint a Galaxy S20 Ultra. A Samsung S21 Ultra két mmWave antennamodullal felszerelt, eggyel kevesebbel, mint elődje. Az UWB és az S Pen támogatása miatt a csatlakozási költségek is kissé megemelkedtek.

A Galaxy S21 és az S21+ viszont költségorientált kialakítású. BoM költségük látszólag 12-13 százalékkal csökkent a Galaxy S20-hoz és az S20+ modellhez képest. Mindkét telefon alacsonyabb felbontású kijelzővel rendelkezik, és a Galaxy S21+ kevesebb RAM-mal is rendelkezik. Az új sorozat eldobta az előd Time-of-Flight (ToF) egységét is, ami a fogyasztók számára nem hiányzó darab.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Olcsóbb a Galaxy S21. A Samsungnak is.

A tavalyi modellektől eltérően az új telefonokhoz nem tartozik töltő és fülhallgató a gyári dobozban, ami szintén pénzt takarít meg a vállalat számára. A nemzetközi változatokat a saját fejlesztésű 5G-képes Exynos 2100 hajtja, amely tovább segíti a költségcsökkentést. A Samsung által gyártott termékek a teljes BoM költség 63 százalékát tették ki.

Ezeket a megtakarításokat az alacsonyabb árak révén megkapták a fogyasztók, ami minden bizonnyal bevált stratégia, elnézve a keresletet az S21 széria iránt. A Samsung most jelentette be első negyedéves pénzügyi kimutatásait. A vállalat negyedéves rekordot ért el, részben az erős Galaxy S21 eladásoknak köszönhetően. Az ellenpont azt mondja, hogy a szokásosnál korábbi kiadás is segíteni látszott.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei