Megérkezett a világ elsõ UFS sorozata

2016.07.12| Samsung

A Samsung cserélhetõ memóriakártya-sorozata 256 GB-os kapacitásig terjed.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A fejlett memóriatechnológiák terén piacvezetõ Samsung Electronics bemutatta az iparág elsõ cserélhetõ memóriakártyáit, amelyek a JEDEC Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension Standard* szabványon alapulnak. Az eszközök nagy felbontású mobil fényképezõ- és videorögzítõ eszközökben, például digitális tükörreflexes fényképezõgépekben, 3D VR kamerákban, akciókamerákban és drónokban használhatók. A Samsung sokféle 256, 128, 64 és 32 gigabájtos (GB) tárolókapacitással elérhetõ UFS-kártyái jelentõs teljesítménynövekedést hoznak a külsõ memóriatárolók piacán, és teljesebb multimédiás élményt kínálnak.

„Az új 256 GB-os UFS-kártya amellett, hogy ideális felhasználói élményt nyújt a digitális gondolkodású felhasználók számára, élen jár a versenyképes memóriakártya-megoldások között” – mondta Jung-bae Lee, a Samsung Electronics Memory Product Planning & Application Engineering tervezõcsoportjának szenior alelnöke – „Új nagy kapacitású és teljesítményû UFS-kártyasorozatunk bevezetésével kitoljuk a memóriakártya-piac növekedésének határait és teljesítményét, így a felhasználói kényelmet helyezzük elõtérbe.”

A Samsung új 256 GB-os UFS cserélhetõ memóriakártyája (röviden UFS-kártya) sokkal jobb felhasználói élményt nyújt, különösen, ami a nagy felbontású 3D játékokat és a nagy felbontású filmlejátszást illeti. A tipikus microSD-kártyához képest több mint ötszörös, másodpercenként 530 megabájtos (MB/s) szekvenciális olvasási teljesítményt biztosít, amely hasonló a legszélesebb körben használt SATA SSD-k szekvenciális olvasási sebességéhez. Ezzel az UFS-kártyával a fogyasztók egy 5 GB-os, Full-HD videót körülbelül 10 másodperc alatt tudnak beolvasni, míg ez egy tipikus UHS-1 microSD-kártya 95 MB/s szekvenciális olvasási sebességével 50 másodpercig tartana. Továbbá 40 000 IOPS véletlenszerû olvasási sebességnél a 256 GB-os kártya több mint 20-szor nagyobb tetszõleges elérésû olvasási teljesítményt nyújt a tipikus microSD-kártyák körülbelül 1800 IOPS-éhez képest.

Az írás során az új 256 GB-os UFS-kártya 35 000 tetszõleges elérésû IOPS-t dolgoz fel, ami 350-szer több mint egy tipikus microSD-kártya 100 IOP-je, valamint 170 MB/s szekvenciális írási sebességet ér el, szinte megduplázva a microSD-kártya maximális sebességét. Ennek a lényeges teljesítményjavulásnak köszönhetõen az új 256 GB-os UFS-kártya jelentõsen csökkenti a multimédiás adatok letöltési- és a fényképminiatûrök betöltési idejét, valamint a sorozatfelvételi üzemmódban a puffertár kiírási idejét, mindezek együttesen különösen elõnyösek lehetnek a digitális tükörreflexes fényképezõgépek felhasználói számára. 24 nagy/extra felbontású JPEG-fénykép (kb. 1120 megabájt (MB)) folyamatos rögzítése egy csúcskategóriás digitális tükörreflexes fényképezõgéppel a 256 GB-os UFS-kártyával kevesebb, mint hét másodpercig tart, míg egy UHS-1 microSD-kártyával, 35 MB/s sebesség mellett tipikusan körülbelül 32 másodpercet vesz igénybe.

A legjobb teljesítmény és a leginkább energiahatékony adatátvitel megvalósítása érdekében az UFS-kártya többféle parancsot is támogat parancskezelési funkciókkal, valamint a külön kijelölt útvonalak használata révén egyidejû olvasást és írást tesz lehetõvé, megduplázva a teljesítményt.

Vezetõ memóriatároló-gyártóként a Samsung határozottan látott neki az UFS-megoldások elõkészítésének, miközben 2013 szeptemberében hozzájárult az Universal Flash Storage 2.0 mûszaki jellemzõinek JEDEC szabványosításához, illetve 2016 márciusában az Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension szabványhoz. Az iparág elsõ 128 GB-os beépített UFS-chipjének 2015. januári bevezetését követõen a vállalat idén februárban a csúcskategóriás mobileszközök számára sikeresen bemutatott egy 256 GB-os beépített UFS-memóriát. A hónap elején a Samsung teljesítette az Universal Flash Storage Association** (UFSA) UFS-kártyák kompatibilitásának elektromos és funkcionális jellemzõit értékelõ minõsítési programját is, melynek eredményeként a Samsung új UFS-kártya termékei UFSA által ajánlott UFS-kártya minõsítést kaptak és az iparágban elõször jogot kaptak a hivatalos UFS-logó használatára.





Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.