Megérkezett a világ elsõ UFS sorozata

2016.07.12| Samsung

A Samsung cserélhetõ memóriakártya-sorozata 256 GB-os kapacitásig terjed.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A fejlett memóriatechnológiák terén piacvezetõ Samsung Electronics bemutatta az iparág elsõ cserélhetõ memóriakártyáit, amelyek a JEDEC Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension Standard* szabványon alapulnak. Az eszközök nagy felbontású mobil fényképezõ- és videorögzítõ eszközökben, például digitális tükörreflexes fényképezõgépekben, 3D VR kamerákban, akciókamerákban és drónokban használhatók. A Samsung sokféle 256, 128, 64 és 32 gigabájtos (GB) tárolókapacitással elérhetõ UFS-kártyái jelentõs teljesítménynövekedést hoznak a külsõ memóriatárolók piacán, és teljesebb multimédiás élményt kínálnak.

„Az új 256 GB-os UFS-kártya amellett, hogy ideális felhasználói élményt nyújt a digitális gondolkodású felhasználók számára, élen jár a versenyképes memóriakártya-megoldások között” – mondta Jung-bae Lee, a Samsung Electronics Memory Product Planning & Application Engineering tervezõcsoportjának szenior alelnöke – „Új nagy kapacitású és teljesítményû UFS-kártyasorozatunk bevezetésével kitoljuk a memóriakártya-piac növekedésének határait és teljesítményét, így a felhasználói kényelmet helyezzük elõtérbe.”

A Samsung új 256 GB-os UFS cserélhetõ memóriakártyája (röviden UFS-kártya) sokkal jobb felhasználói élményt nyújt, különösen, ami a nagy felbontású 3D játékokat és a nagy felbontású filmlejátszást illeti. A tipikus microSD-kártyához képest több mint ötszörös, másodpercenként 530 megabájtos (MB/s) szekvenciális olvasási teljesítményt biztosít, amely hasonló a legszélesebb körben használt SATA SSD-k szekvenciális olvasási sebességéhez. Ezzel az UFS-kártyával a fogyasztók egy 5 GB-os, Full-HD videót körülbelül 10 másodperc alatt tudnak beolvasni, míg ez egy tipikus UHS-1 microSD-kártya 95 MB/s szekvenciális olvasási sebességével 50 másodpercig tartana. Továbbá 40 000 IOPS véletlenszerû olvasási sebességnél a 256 GB-os kártya több mint 20-szor nagyobb tetszõleges elérésû olvasási teljesítményt nyújt a tipikus microSD-kártyák körülbelül 1800 IOPS-éhez képest.

Megérkezett a világ elsõ UFS sorozata

Az írás során az új 256 GB-os UFS-kártya 35 000 tetszõleges elérésû IOPS-t dolgoz fel, ami 350-szer több mint egy tipikus microSD-kártya 100 IOP-je, valamint 170 MB/s szekvenciális írási sebességet ér el, szinte megduplázva a microSD-kártya maximális sebességét. Ennek a lényeges teljesítményjavulásnak köszönhetõen az új 256 GB-os UFS-kártya jelentõsen csökkenti a multimédiás adatok letöltési- és a fényképminiatûrök betöltési idejét, valamint a sorozatfelvételi üzemmódban a puffertár kiírási idejét, mindezek együttesen különösen elõnyösek lehetnek a digitális tükörreflexes fényképezõgépek felhasználói számára. 24 nagy/extra felbontású JPEG-fénykép (kb. 1120 megabájt (MB)) folyamatos rögzítése egy csúcskategóriás digitális tükörreflexes fényképezõgéppel a 256 GB-os UFS-kártyával kevesebb, mint hét másodpercig tart, míg egy UHS-1 microSD-kártyával, 35 MB/s sebesség mellett tipikusan körülbelül 32 másodpercet vesz igénybe.

A legjobb teljesítmény és a leginkább energiahatékony adatátvitel megvalósítása érdekében az UFS-kártya többféle parancsot is támogat parancskezelési funkciókkal, valamint a külön kijelölt útvonalak használata révén egyidejû olvasást és írást tesz lehetõvé, megduplázva a teljesítményt.

Vezetõ memóriatároló-gyártóként a Samsung határozottan látott neki az UFS-megoldások elõkészítésének, miközben 2013 szeptemberében hozzájárult az Universal Flash Storage 2.0 mûszaki jellemzõinek JEDEC szabványosításához, illetve 2016 márciusában az Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension szabványhoz. Az iparág elsõ 128 GB-os beépített UFS-chipjének 2015. januári bevezetését követõen a vállalat idén februárban a csúcskategóriás mobileszközök számára sikeresen bemutatott egy 256 GB-os beépített UFS-memóriát. A hónap elején a Samsung teljesítette az Universal Flash Storage Association** (UFSA) UFS-kártyák kompatibilitásának elektromos és funkcionális jellemzõit értékelõ minõsítési programját is, melynek eredményeként a Samsung új UFS-kártya termékei UFSA által ajánlott UFS-kártya minõsítést kaptak és az iparágban elõször jogot kaptak a hivatalos UFS-logó használatára.messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei