Még mindig nem lesz csúcs az iPhone 14 Pro kamerája

2022.07.26| Phone Arena

Az Apple iPhone 13 Pro Max és a Samsung Galaxy S22 Ultra önmagukban is nagyszerű kamerás okostelefonok, de az utóbbit lenyűgöző zoom képessége különbözteti meg főként a másiktól.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Apple iPhone 13 Pro Max és a Samsung Galaxy S22 Ultra önmagukban is nagyszerű kamerás okostelefonok, de az utóbbit lenyűgöző zoom képessége különbözteti meg főként a másiktól, és ha a közelmúltban megjelent pletykák és újonnan megjelent képek valósak, a hamarosan megjelenő iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max ezen a téren továbbra is lemarad a Samsung zászlóshajója mögött.

Az iPhone 14 sorozatot valószínűleg szeptember 13-án jelentik be. A pletykák és a kiszivárgott renderek azt sugallják, hogy a Pro modellekben a 12 MP-es fő kamerát egy nagyobb, 48 MP-es érzékelőre cserélik, de valószínűleg ugyanolyan felbontású, 12 MP-es ultraszéles és 12 MP-es teleobjektív érzékelőkkel rendelkeznek majd, mint elődeik.

Az Apple jelenleg egyperiszkópos teleobjektív kamerán dolgozik, amely akár 6-szoros zoomolást tesz lehetővé, de ez az egység valószínűleg csak jövőre mutatkozik be az iPhone 15 Pro-val. Az iPhone 14 Pro és Pro Max viszont továbbra is 3x optikai zoomot és esetleg 15x digitális zoomot kínál majd.

Ezt az információt erősítette meg Digital Chat Station, aki megosztotta azokat a képeket, amelyek a 6,1 colos iPhone 14 és 6,7 colos iPhone 14 Max készülékeket, valamint a 6,1 colos iPhone 14 Pro és 6,7 colos iPhone 14 Pro Max készülékeket mutatják. A hagyományos modellek dual kamerával rendelkeznek a hátlapon és várhatóan nem kapják meg az új 48 MP-es érzékelőt.

Referenciaként az S22 Ultra tízszeres periszkóp egységgel rendelkezik, amely 100-szoros digitális zoomra képes. Technikai szempontból igazán csúcs, a kapott végeredmény látványa is. A zoomolási képességek előnyt jelentenek az S22 Ultra számára az iPhone 14 Proval szemben. Még a hamarosan megjelenő Galaxy Z Fold 4 sem várható 10-szeres optikai zoommal, ami Ice szerint az S22 Ultrát pótolhatatlanná teszi a Samsung rajongók számára. Természetesen egy okostelefon kamerája többről szól, mint pusztán a nagyítási képességei, de fontos lehet új telefon keresésekor.

A pletykák szerint az iPhone 14 család továbbfejlesztett szelfi kamerát is kap. A Prok emellett várhatóan új dizájnt kapnak, kapszula alakú lyukkivágást az előlapon, valamint az új A16 Bionic chipet, míg a standard modellek valószínűleg inkább kisebb módosításokkal rendelkeznek majd.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.