Itt a Quick Share, az AirDrop alternatívája

2020.01.24| GSM Arena

Az Android 10 kinyírta az Android Beam funkciót, az újdonság pedig meglepően működik.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Android Beamnek annyi, de a mobil gyártók nem lettek elégedettek maradéktalnaul a Google által javasolt alternatív megoldásokkal, így a Samsung hamarosan, várhatóan a február 11-i bejelentéskor bemutatja saját opcióját, a Quick Share-t.

Ez a szolgáltatás hasonlít az AirDropshoz, közeli telefonokkal lehet megosztani fájlokat. Meglepő módon a fájlátvitel felhő alapú lesz, tehát először a Samsung Cloudra töltődik fel az adott fájl és onnan tudja a fogadó fél letölteni a Samsung SmartThings eszközre. Éppen emiatt a méret nagyon nem mindegy, a szigorú korlátozás 1 gigabájtos maximális fájlt tesz lehetővé és naponta legfeljebb 2 gigabájt engedélyezett felhasználónként. További hátrány, hogy ha feltöltésről beszélünk, ez adatforgalmat generál, ez pedig sokak számára ellehetetleníti a Quick Share használatát.

A Link Sharing egyébként pontosan ugyanez, mint amit a Samsung bemutatni tervez, annyival egyszerűbb a helyzet a Quick Share-rel, hogy megspórolja a fájlra mutató link másolását és chatbe illesztését.

Jelenleg a Google a Közeli Megosztáson dolgozik, amelyet integrálnak a Google Play Szolgáltatásokba és offline is működni fog, azonban a GMS-t kihagyva az Oppo, a vivo és a Xiaomi összeálltak, hogy saját szabvánnyal álljanak elő és csökkentsék a Google-től való függőséget.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.