A Google és a Samsung egyesíti erőit: az Android Nearby Share mostantól Quick Share

2024.01.10| Android Authority

A Google és a Samsung összefogott, hogy a Nearby Share-t Quick Share névre cseréljék.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Google 2020-ban vezette be a Nearby Share megoldást az Apple AirDrop megoldására válaszként. A legtöbb Android-felhasználó már nagyon jól ismeri ezt a funkciót. Azok számára, akik nem, a Közeli megosztás alapvetően lehetővé teszi képek, videók, fájlok, hivatkozások és Wi-Fi-jelszavak megosztását Android-, Chromebook- és Windows-eszközök között. A funkció új nevet kap a Google Samsunggal való szoros kapcsolatának köszönhetően.

A Google és a Samsung egyesíti erőit: az Android Nearby Share mostantól Quick Share

A Közeli megosztás neve mostantól Gyors megosztás lesz. Azok, akik Samsung telefont használnak, tudják, hogy a Quick Share a cég saját fejlesztésű fájlátviteli eszköze. Nagyon hasonlít a Közeli megosztáshoz. Mindkét megoldás Bluetooth Low Energy és Wi-Fi Direct funkciót használ a közeli eszközök megkeresésére és fájlok átvitelére. A Nearby Share-től eltérően azonban a Samsung Quick Share csak a Galaxy-felhasználókat célozza meg, és nem működik nem Samsung eszközökkel. Van egy megoldás, de ez további lépéseket tartalmaz.

A másik különbség a Google és a Samsung fájlmegosztó megoldásai között, hogy a Quick Share lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre akár öt eszközzel is megosszák a fájlokat, de a Nearby Share egyszerre csak egy eszközre korlátozza az átvitelt. Mindkét megoldás fájlátviteli korlátai is eltérőek, a Nearby Share 500 fájl/nap korlátlan méretű, a Quick Share pedig akár 1 GB-os fájlokat tesz lehetővé egyetlen átvitelhez, és összesen 5 GB-ot naponta.

A Google és a Samsung egyesíti erőit: az Android Nearby Share mostantól Quick Share

Ezek a különbségek most eltűnnek, amikor a Közeli megosztás és a Gyors megosztás egybeolvad, és csak a Gyors megosztás lesz. Az azonban nem világos, hogy az egyesített megoldás a Google Nearby Share vagy a Samsung meglévő Quick Share verzióján alapul.

„Integráltuk az élményeket, és létrehoztuk a legjobb alapértelmezett, beépített opciót a peer-to-peer tartalommegosztáshoz az Android-ökoszisztéma minden típusú eszközén, beleértve a Chromebookokat is” – írja a Google blogbejegyzésében.

A cégek tárgyalásokat folytatnak olyan PC-gyártókkal is, mint az LG, hogy a Quick Share előre telepített alkalmazásként Windows PC-kre is kiterjesszék.

A Google azt állítja, hogy a Quick Share a következő hónapban megkezdődik a Nearby Share-kompatibilis eszközökön.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei