Hatékonyabb gyártást és önvezető autókat ígér az 5.5G

2021.03.25| (x)
Címkék:

5.5G

,

szabvány

,

technológia

,


A mobilkommunikációs technológia majd minden újítása körülbelül egy évtizedig volt uralkodó, mielőtt egy újabb szabvány felváltotta.

A technológiai márkák számára ma már nem az 5G, hanem az utána következő generáció, az 5.5G a vízió, amely a három jelenleg szabványosított modell – a Fejlett mobil szélessáv (eMBB), a masszív gép típusú kommunikáció (mMTC) és a nagy megbízhatóságú alacsony késleltetésű kommunikáció (URLLC) – továbbfejlesztését és három újabbal való kiegészítését jelenti.

A mobilkommunikációs technológia majd minden újítása körülbelül egy évtizedig volt uralkodó, mielőtt egy újabb szabvány felváltotta. A 2G, a 3G, majd a 4G fejlődéstörténete az elmúlt 30 évben is azt mutatja, hogy az egyes generációkban folyamatos fejlődésre van szükség, hogy kiaknázhassák a technológia kínálta lehetőségeket.

Nincs ez másként az 5G kapcsán sem: szakértők szerint 2030-ra a legfontosabb mobilkommunikációs technológiává válik és várhatóan 2040-ig lesz üzemben. Az 5G korszak több frekvenciasávot, több típusú eszközt, szolgáltatást, ezáltal felhasználót kapcsol össze, mint bármely korábbi technológia. Gondoljunk csak bele, hogy az erősödő digitalizációnak köszönhetően már akár a sportfogadásunkat is online intézzük, elég, ha csak az Unibet oldalán nézünk körül.



Az 5.5G felgyorsítja az ipar fejlesztését

Az 5G képességek alapjaira épülő technológia lehetővé teszi a feltöltési sávszélesség tízszeres növekedését, amivel számtalan új lehetőség nyílik akár olyan alkalmazások megvalósítására is, amelyekben a gépi adatfeldolgozáshoz nagy mennyiségű képi adatot kell feltölteni. Ezzel számos folyamatot, például a gyártást vagy a logisztikát is sokkal hatékonyabbá lehet tenni. Azért, hogy ezen komplex feladatokat kezelni tudja, az 5.5G-nek teljes mértékben össze kell fonódnia a mesterséges intelligencia használatával.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

David Wang, a Huawei ügyvezetője ehhez három javaslattal állt elő: az ipar valamennyi szereplőjének a lehető leghamarabb el kell kezdenie az 5,5G-szabványositási munkálatait a 3GPP keretein belül; a távközlési iparnak együtt kell működnie, hogy a lehető legtöbbet kihasználva a 100 GHz alatti spektrumból, az 5G jobb hálózati adottságaival tovább fejlessze a Dolgok Internetét (IoT); az iparági szereplőknek további specifikus 5G alkalmazásokat kell kidolgozniuk az egyes vertikumokkal, hogy felgyorsítsák azok digitális átalakulását.

Cél a sávszélesség tízszeres növekedésének elérése

Az RTBC egyszerre támogatja a nagy sávszélességet és az alacsony késleltetést. Ez egészen újszerű, magával ragadó élményt nyújthat a felhasználóknak, például amikor kapcsolatba lépnek a virtuális világgal: interaktív 3D-s vagy holografikus alkalmazások valós használatát teszi lehetővé játékok vagy videókonferenciák esetében, de a távorvoslásban is nagy segítséget nyújthat. Ez utóbbi a koronavírus-járvány miatt is lényeges.

A HCS-t úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a csatlakoztatott autók és drónok számára az önvezetési funkciókat. A Massive MIMO nyaláb szkennelési megoldásának használatával a HCS kommunikációs és érzékelési funkciókat egyaránt el tud látni, így akár beltéri pozicionálásra is használható.

A fenti 5.5G funkciók megvalósításához több, 100 GHz alatti spektrumra lesz szükség, hogy a le- és feltöltési sávok szétválaszthatók legyenek, illetve, hogy a teljes elérhető sávban össze lehessen fogni a vivőfrekvenciákat a nagyobb sávszélesség eléréséhez.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.