Hatékonyabb gyártást és önvezető autókat ígér az 5.5G

2021.03.25| (x)
Címkék:

5.5G

,

szabvány

,

technológia

,


A mobilkommunikációs technológia majd minden újítása körülbelül egy évtizedig volt uralkodó, mielőtt egy újabb szabvány felváltotta.

A technológiai márkák számára ma már nem az 5G, hanem az utána következő generáció, az 5.5G a vízió, amely a három jelenleg szabványosított modell – a Fejlett mobil szélessáv (eMBB), a masszív gép típusú kommunikáció (mMTC) és a nagy megbízhatóságú alacsony késleltetésű kommunikáció (URLLC) – továbbfejlesztését és három újabbal való kiegészítését jelenti.

A mobilkommunikációs technológia majd minden újítása körülbelül egy évtizedig volt uralkodó, mielőtt egy újabb szabvány felváltotta. A 2G, a 3G, majd a 4G fejlődéstörténete az elmúlt 30 évben is azt mutatja, hogy az egyes generációkban folyamatos fejlődésre van szükség, hogy kiaknázhassák a technológia kínálta lehetőségeket.

Nincs ez másként az 5G kapcsán sem: szakértők szerint 2030-ra a legfontosabb mobilkommunikációs technológiává válik és várhatóan 2040-ig lesz üzemben. Az 5G korszak több frekvenciasávot, több típusú eszközt, szolgáltatást, ezáltal felhasználót kapcsol össze, mint bármely korábbi technológia. Gondoljunk csak bele, hogy az erősödő digitalizációnak köszönhetően már akár a sportfogadásunkat is online intézzük, elég, ha csak az Unibet oldalán nézünk körül.

Hatékonyabb gyártást és önvezető autókat ígér az 5.5G

Az 5.5G felgyorsítja az ipar fejlesztését

Az 5G képességek alapjaira épülő technológia lehetővé teszi a feltöltési sávszélesség tízszeres növekedését, amivel számtalan új lehetőség nyílik akár olyan alkalmazások megvalósítására is, amelyekben a gépi adatfeldolgozáshoz nagy mennyiségű képi adatot kell feltölteni. Ezzel számos folyamatot, például a gyártást vagy a logisztikát is sokkal hatékonyabbá lehet tenni. Azért, hogy ezen komplex feladatokat kezelni tudja, az 5.5G-nek teljes mértékben össze kell fonódnia a mesterséges intelligencia használatával.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

David Wang, a Huawei ügyvezetője ehhez három javaslattal állt elő: az ipar valamennyi szereplőjének a lehető leghamarabb el kell kezdenie az 5,5G-szabványositási munkálatait a 3GPP keretein belül; a távközlési iparnak együtt kell működnie, hogy a lehető legtöbbet kihasználva a 100 GHz alatti spektrumból, az 5G jobb hálózati adottságaival tovább fejlessze a Dolgok Internetét (IoT); az iparági szereplőknek további specifikus 5G alkalmazásokat kell kidolgozniuk az egyes vertikumokkal, hogy felgyorsítsák azok digitális átalakulását.

Cél a sávszélesség tízszeres növekedésének elérése

Az RTBC egyszerre támogatja a nagy sávszélességet és az alacsony késleltetést. Ez egészen újszerű, magával ragadó élményt nyújthat a felhasználóknak, például amikor kapcsolatba lépnek a virtuális világgal: interaktív 3D-s vagy holografikus alkalmazások valós használatát teszi lehetővé játékok vagy videókonferenciák esetében, de a távorvoslásban is nagy segítséget nyújthat. Ez utóbbi a koronavírus-járvány miatt is lényeges.

A HCS-t úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a csatlakoztatott autók és drónok számára az önvezetési funkciókat. A Massive MIMO nyaláb szkennelési megoldásának használatával a HCS kommunikációs és érzékelési funkciókat egyaránt el tud látni, így akár beltéri pozicionálásra is használható.

A fenti 5.5G funkciók megvalósításához több, 100 GHz alatti spektrumra lesz szükség, hogy a le- és feltöltési sávok szétválaszthatók legyenek, illetve, hogy a teljes elérhető sávban össze lehessen fogni a vivőfrekvenciákat a nagyobb sávszélesség eléréséhez.

 Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei