Ezért drágább a 4G hálózatú telefon

2021.08.22| GsmArena
Címkék:

4G

,

5G

,

MediaTek

,

Qualcomm


Kiderült, hogy miért emelkedik a 4G támogatottságú készülékek árai és miért csökken az 5G chippel rendelkezőké.

Különböző ipari források szerint az 5G chip árainak az esése az év második felében is folytatódni fog, míg várhatóan a 4G chip árai ezzel szemben folyamatosan emelkedni fognak. Ennek a magyarázata meglehetősen egyszerű, a 4G chipek iránti kereslet még mindig nagy, a kínálat azonban egyre csökken.

A hardvergyártók már arra fókuszálnak, hogy 5G kompatibilis chipseteket készítsenek, ennek érdekében a Qualcomm és a MediaTek is kínál már megfizethető áron 5G támogatottságú megoldásokat. Ezáltal a 4G hálózatú készülékek árai egyre magasabbak.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A kínai okostelefonok ODM-ből származó források szerint az 5G támogatottságú telefonok iránti kereslet a következő 2-3 évben meg fog duplázódni, így még több készüléket kell majd a piacra dobni.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.