5G teszthálózatot kap egy magyar cég

2019.02.26| Magyar Telekom

Dedikált, lokális mobil hálózati megoldással készül a Magyar Telekom és a BorgWarner az 5G-re.

A gyártóegységek számára Magyarországon szigetszerűen elérhető 5G-s hálózatok előszobájának tekinthető, 4G (azaz LTE) alapú ipari hálózatot épít ki Magyarországon és a régióban elsőként a Magyar Telekom a BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén. A Campus Network elnevezésű megoldás dedikált, vezeték nélküli kapcsolódást tesz lehetővé a gyár területén, ami nagy biztonsággal kielégíti a felhasználó által igényelt átviteli kapacitást, az alacsony késleltetést és a magas rendelkezésre állást. A BorgWarner a hagyományos telekommunikációs igények mellett elsősorban a gyártásvezérlést, telephelyen belüli logisztikát segítő szenzorok, eszközök hálózatba kapcsolásához használja a nyárra elkészülő hálózatot. A megoldás lehetővé teszi a későbbiekben az 5G hálózatra való átállást is.

A gyártó és logisztikai cégek számára a dedikált, vezeték nélküli kapcsolódás jelentős mértékben javítja a gyártási folyamatok rugalmasságát és hatékonyságát. A hálózati kapcsolódás az ipari megoldások és fejlesztések kulcsfontosságú összetevője. Erre alapozva hoz létre a high-tech járműipari alkatrészeket gyártó BorgWarner oroszlányi gyárában úgynevezett campus network megoldást a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország. A nyilvános mobilhálózat és a most kialakítás alatt lévő, 4G/LTE alapú helyi hálózat kombinációja kiváló lehetőséget nyújt a két cég számára az IoT megoldások ipari környezetben való tesztelésére és testreszabására, ami fontos a majdani 5G bevezetését követő igényeknek való mielőbbi megfelelésben.

5G teszthálózatot kap egy magyar cég

A campus hálózat tervezése 2018 novemberében kezdődött, és várhatóan nyárra fejeződik be a rendszer telepítése.  Az oroszlányi telephelyen a campus hálózat beszállító partnerei az Ericsson Magyarország és a Cisco Magyarország.  A Cisco a gyártóegységek számára optimalizált vezetékes gerinchálózat mellett a virtuális mobil maghálózatot (vEPC – virtual Evolved Packet Core) biztosítja a gyár területén, ezzel lehetővé téve a kis késleltetésű mobil adatforgalmat.

„Az Ipar 4.0 követelményeinek megfelelően ügyfeleink kivételesen megbízható és nagy teljesítményű - egyéni igényeikhez szabott – helyi hálózati megoldásokat várnak el” - mondta Kalmár Ákos, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Az általunk nyújtott dedikált campus megoldás lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy kifejlesszék és optimalizálják gyártási, logisztikai folyamataikat. A mostani együttműködés ugyanakkor komoly lehetőséget biztosít számunkra, hogy előzetesen feltérképezzük az 5G hálózat megjelenésével kapcsolatos iparági igényeket, és hogy termékfejlesztési tevékenységünk az 5G irányába elmozduljon.”

A Campus Network speciális mobil hálózati megoldásként az ügyfelek telephelyére - például egy ipari létesítményhez - dedikáltan telepített bázisállomást és beltéri lefedettséget biztosít, amit az adott területen jellemző ügyféligények és szükséges megoldásokhoz lehet igazítani. Az LTE-vel induló, majd a jövőben az 5G felé továbbfejlődő Campus Network a felhasználó által igényelt átviteli kapacitást, látenciát (késleltetést), megbízhatóságot, biztonságot és egyéb szolgáltatásminőségi összetevőket garantál. A Campus Network megoldások jelentősen növelik az ipar 4.0-val érkező IoT megoldások megbízhatóságát és rugalmasságát.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei