Jobb lesz az üzemidő az 5G-vel? Nem, dehogy!

2020.04.02| Android Authority
Címkék:

4G

,

5G

,

üzemidő


Joggal merül fel a kérdés, hogy mennyi energiát fogyaszt az 5G a 4G-hez képest. A Redmi válaszolt.

Az 5G-s telefonok, mint például a Redmi K30 Pro több energiát fogyasztanak, és nagyobb akkumulátort igényelnek a korábbi modellekhez képest, amelyek 4G hálózatra képesek csak. A legtöbb 5G-s telefon nagy akkumulátort kínál, ennek egyik fő oka, hogy az 5G modemek megnövekedett energiafogyasztással és a csatlakoztathatósággal bírnak. De mennyivel több energiára van szükség egy 5G-telefonhoz egy 4G-eszközhöz képest?

A Redmi ügyvezetõ igazgatója, Lu Weibing Weibon válaszolt a kérdésre, azt állítva, hogy az 5G telefonok nagyjából 20 százalékkal több energiát fogyasztanak, mint egy 4G telefon. Ez azt sugallja, hogy az 5G telefonoknál legalább 20 százalékos akkumulátorméret-növelésére van szükség ahhoz, hogy ugyanolyan üzemidő legyen elérhető, mint a 4G-es változat (feltételezve, hogy minden más adottság egyforma).

Jobb lesz az üzemidő az 5G-vel? Nem, dehogy!

A Redmi ügyvezetője hozzátette, hogy a Qualcomm 800 sorozatú zászlóshajóinak processzorai 20 százalékkal többet fogyasztanak, mint egy felső-közép kategóriájú Snapdragon 700-as lapkakészlet. Ez együtt azt jelenti, hogy az 5G-es zászlóshajó lényegesen több energiát fogyaszt, mint egy közepes kategóriájú 4G-telefon, tehát az akkumulátor kapacitása és az optimalizálás kulcsfontosságú a csúcskategóriás 5G-telefonok számára.

Weibing megemlítette a nehézséget, amivel szembesültek a Redmi K30 Pro gyártásakor, amely nemcsak 5G-s, de pop-up szelfi kamerát is kapott. A végső kialakítást egy „szendvics” alaplap és egy ultravékony, képernyőbe integrált ujjlenyomat-érzékelő jelentette, ezekre volt szükség, hogy helyet kapjon a telefon 4700 mAh-os akkumulátora a burkolatban. A gyártó már a 2019-es MWC-n bemutatta az 5G PowerSave megoldását, amivel egy évvel ezelőtt is versenyképes üzemidőt próbáltak elérni az LTE-s modellekkel szemben.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Hasonló ok miatt látható, hogy az idén bejelentett csúcsmobilok 5G-vel sorra méretes akkumulátort kapnak. Ez nem egyszerű fejlesztés, az eddig elért üzemidő megtartásához van rájuk szükség.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei