Egyre többen roamingolnak a Tesconál

2014.10.08| Tesco Mobile

Míg a nagyobb távközlési vállalatok kivárnak, és csak fokozatosan csökkentik uniós roamingdíjaikat, a gyorsabban alkalmazkodó szolgáltatók teret nyerhetnek

Míg a nagyobb távközlési vállalatok kivárnak, és csak fokozatosan csökkentik uniós roamingdíjaikat, a gyorsabban alkalmazkodó szolgáltatók teret nyerhetnek. A Tesco Mobile drasztikus roamingdíj-csökkentő akciójának köszönhetően háromszorosára nőtt a negyedik mobilszolgáltató ügyfeleinek külföldi használata. Közel fél éve szavazta meg az Európai Parlament a többek között a roamingdíjak jövő decemberi megszüntetését célzó jogszabálycsomagot. A fogyasztóknak egyértelműen kedvező a változtatás iránya, azonban a nagy távközlési szolgáltatók csak lassan csökkentik barangolás során alkalmazott percdíjaikat, így az új szabályozástól remélt áttörés az európai távközlési piacon még várat magára.

A Tesco Mobile felismerve a valós fogyasztói igényeket és a piaci növekedés lehetőségét már 2014 közepén úgy döntött, hogy drasztikus lépést tesz a roamingdíjak területén. Ennek megfelelően ez év júliusa óta, mindmáig egyedüliként a magyar piacon, hazai percdíjon kínálja az Európai Unió területéről kezdeményezett (roaming) hívásokat ügyfelei számára. A legkedvezőbb kártyás tarifacsomaggal ez 39 forintos percdíjat eredményez, ami közel 50%-os megtakarítás a nagy mobilszolgáltatók szokásos 74,4 forintos díjával összevetve.

A bevezetés óta eltelt három hónap felmérése alapján a külföldi mobilhasználat alapvetően változik a roaming felár eltűnésével: a kedvezőbb percdíj hatására az országhatárok átlépése szimbolikussá válik, azaz a külföldi használat az odahaza megszokott használathoz közelít. A magyarok utazási szokásainak megfelelő módon a legnagyobb forgalmat Németországból, Ausztriából, Romániából és Szlovákiából tapasztalta a Tesco Mobile, és ugyancsak jelentős növekedést mutatott a nyári szezonban az olasz, horvát és görög mobilhálózatok irányából érkező hívásmennyiség is.

A Tesco Mobile-nál rövid idő alatt háromszorosára nőtt a roaming alatti hívásforgalom – a kifejezetten országhatáron túli használatot kereső ügyfelek megjelenése mellett ez a régi ügyfelek felszabadultabb külföldi használatának köszönhető. A pozitív fogadtatásnak köszönhetően a Tesco Mobile továbbra is, legalább 2015. márciusig garantálja kedvezményes percdíjait.



 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!



Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.