Tesco Mobile

Egyre többen roamingolnak a Tesconál

2014.10.08

Míg a nagyobb távközlési vállalatok kivárnak, és csak fokozatosan csökkentik uniós roamingdíjaikat, a gyorsabban alkalmazkodó szolgáltatók teret nyerhetnek

Míg a nagyobb távközlési vállalatok kivárnak, és csak fokozatosan csökkentik uniós roamingdíjaikat, a gyorsabban alkalmazkodó szolgáltatók teret nyerhetnek. A Tesco Mobile drasztikus roamingdíj-csökkentő akciójának köszönhetően háromszorosára nőtt a negyedik mobilszolgáltató ügyfeleinek külföldi használata. Közel fél éve szavazta meg az Európai Parlament a többek között a roamingdíjak jövő decemberi megszüntetését célzó jogszabálycsomagot. A fogyasztóknak egyértelműen kedvező a változtatás iránya, azonban a nagy távközlési szolgáltatók csak lassan csökkentik barangolás során alkalmazott percdíjaikat, így az új szabályozástól remélt áttörés az európai távközlési piacon még várat magára.

A Tesco Mobile felismerve a valós fogyasztói igényeket és a piaci növekedés lehetőségét már 2014 közepén úgy döntött, hogy drasztikus lépést tesz a roamingdíjak területén. Ennek megfelelően ez év júliusa óta, mindmáig egyedüliként a magyar piacon, hazai percdíjon kínálja az Európai Unió területéről kezdeményezett (roaming) hívásokat ügyfelei számára. A legkedvezőbb kártyás tarifacsomaggal ez 39 forintos percdíjat eredményez, ami közel 50%-os megtakarítás a nagy mobilszolgáltatók szokásos 74,4 forintos díjával összevetve.

Egyre többen roamingolnak a Tesconál

A bevezetés óta eltelt három hónap felmérése alapján a külföldi mobilhasználat alapvetően változik a roaming felár eltűnésével: a kedvezőbb percdíj hatására az országhatárok átlépése szimbolikussá válik, azaz a külföldi használat az odahaza megszokott használathoz közelít. A magyarok utazási szokásainak megfelelő módon a legnagyobb forgalmat Németországból, Ausztriából, Romániából és Szlovákiából tapasztalta a Tesco Mobile, és ugyancsak jelentős növekedést mutatott a nyári szezonban az olasz, horvát és görög mobilhálózatok irányából érkező hívásmennyiség is.

A Tesco Mobile-nál rövid idő alatt háromszorosára nőtt a roaming alatti hívásforgalom – a kifejezetten országhatáron túli használatot kereső ügyfelek megjelenése mellett ez a régi ügyfelek felszabadultabb külföldi használatának köszönhető. A pozitív fogadtatásnak köszönhetően a Tesco Mobile továbbra is, legalább 2015. márciusig garantálja kedvezményes percdíjait.

Árukereső
Huawei P30 Lite 128GB 4GB RAM Dual
Huawei P30 Lite 128GB 4GB RAM Dual
i-Shop Webáruház 67 860 Ft
MobilEx Webáruház 68 375 Ft
TopMobil 69 490 Ft
Apple iPhone X 64GB
Apple iPhone X 64GB
Telepartner 190 000 Ft
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB 12GB RAM Dual
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB 12GB RAM Dual
EUmobil 342 480 Ft
Telepartner 344 000 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 344 990 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei