Bajban a Honor, tilthatja az USA

2021.09.22| Phone Arena
Címkék:

Honor

,

USA

,

entitás


Négy amerikai biztonsági ügynökség fontolóra venné a Honor felvételét az entitáslistára.

Tavaly, hogy a Honor almárkájának ne kelljen ugyanazokkal a korlátozásokkal szembesülnie, amelyeket az Egyesült Államok szabott rá, a Huawei 15 milliárd dollárért eladta a Honor márkát. Mint tudjuk, 2019-ben a Huawei felkerült az entitások listájára, ami megakadályozta, hogy a cég hozzáférjen amerikai beszállítóihoz, köztük a Google-höz.

Pontosan egy évvel később az Egyesült Államok felülvizsgálta exportszabályait, és megakadályozta, hogy az amerikai technológiát használó öntödék a legmodernebb chipeket szállítsák a Huawei-hez.

Az Egyesült Államok továbbra is nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti a Huawei-t, mert állítólagos kapcsolatai vannak a kommunista kínai kormánnyal. És annak ellenére, hogy a Huawei a világ legnagyobb hálózati berendezések szállítója a világon, az USA egyértelművé tette, hogy nem akarja, hogy szövetségesei Huawei berendezéseket használva 5G hálózatokat építsenek ki, hogy megakadályozzák a kínai céget abban, hogy hátsó ajtók segítségével kémkedhessenek amerikai emberek és vállalatok után.

Míg a Huawei továbbra is tűz alatt áll az Egyesült Államok részéről, a Honor válása az anyacégről azt jelenti, hogy a továbbiakban semmi nem akadályozza meg a Google Mobile Services használatát, és a lapkakészletek beszerzése sem jelent problémát. A Honor 50 és a Honor 50 Pro Google Mobile Services-zel érkezik, ami azt jelenti, hogy a Google saját alkalmazásai és szolgáltatásai használhatók rajtuk gyárilag.

A múlt hónapban 14 képviselőházi republikánus kérte az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumát, hogy tegye a Honorra ugyanazokat a korlátozásokat, mint a Huawei-re. A republikánusok a Kereskedelmi Minisztériumhoz intézett levelükben azt mondták, hogy a Huawei Honor eladásáról szóló döntését "azzal a céllal hozták meg, hogy elkerüljék az amerikai exportellenőrzési politikát, amelynek célja az volt, hogy az amerikai technológiákat és szoftvereket a Kínai Kommunista Párt (KKP) kezéből távol tartsák".

A The Washington Post szerint négy amerikai biztonsági ügynökség dönt arról, hogy a Honort is fel kell-e venni az entitáslistára. A Pentagon és az Energiaügyi Minisztérium munkatársai támogatják a vállalatnak az entitáslistára való felvételét, míg a Külügyminisztérium és a Kereskedelmi Minisztérium munkatársai több névtelen forrás szerint ellenezik azt.

A négy ügynökség politikai kinevezettjei most vizsgálják az ügyet és előfordulhat, hogy döntetlen eredmény után a kabinet tagjainak kell dönteniük arról, hogy korlátozzák-e a Honort. Ha nem sikerül döntést hozni, a végső döntés Biden elnöké lesz.

A Honor nem értékesíti készülékeit az Államokban. Paul Triolo, az Eurasia Group egyik vezetője azt mondta: „Elég nehéz azt állítani, hogy a Honor mobiltelefonjai nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek. Ez nem nukleáris anyag vagy alkatrész.” - mondta.

A Honor helyreállította kapcsolatait a Huawei korábbi amerikai beszállítóival. Az egyik szállító, a Qualcomm most értékesítheti 5G lapkakészleteit a Honornak, és élénk üzleti tevékenységet folytat is vele. A Huawei ezzel szemben kénytelen volt olyan chipeket vásárolni, amelyeken az 5G kapcsolat letiltásra került, mivel nem engedélyezett a cégtől élvonalbeli chipek beszerzése.

Míg egyes politikai szakértők úgy gondolták, hogy Biden elnök az első hivatalba lépésekor visszavonja a Huawei-re vonatkozó korlátozásokat, nemcsak hogy ez nem így volt, de úgy tűnik, semmi jel nem utal arra, hogy Biden az Egyesült Államok vállalattal kapcsolatos politikájának enyhítését tervezi.

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

2020.10.27
| XDA Developers
A Googlefier a legegyszerűbb út a Google appokhoz Huawei és Honor telefonokon.
Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

2017.04.24
| Telefonguru
Nálunk járt a Huawei P10 Lite és maradandó élményt hagyott bennünk.
A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

2020.04.12
| Telefonguru
2019-ben bannolta az Egyesült Államok elnöke a Huawei-t, ezzel hatalmas pofont adva neki. Vajon túléli?
Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

2017.12.06
| Phone Arena
Megjelent a Huawei leányvállalatának új modellje, a Honor 7X, méghozzá 200 dolláros áron.