A várakozásnak vége, itt az iPhone 12

2020.10.14| Phone Arena

Az Apple tegnap este bemutatta a komplett iPhone 12 szériát. Isten hozott az 5G-s iPhone-ok világában!

Megjelent az iPhone 12 mini, az iPhone 12 Pro és Pro Max, valamint cikkünk témája, az iPhone 12. A telefon 799 dolláros áron indít a tengerentúlon, ez lesz várhatóan a legnépszerűbb modell a négyesből. Milyen újdonságokat kaptunk az iPhone 12-ben az iPhone 11-hez képest?

Az iPhone 12 OLED kijelzőt kapott a korábbi LCD helyett, a burkolata lapos, mint az új iPad Air és az iPad Pro esetében. Az iPhone 11-hez képest az utód kamerája valamivel jobb, szélesebb apertúra, továbbfejlesztett szoftver jellemzi, valamint az újdonságba ugyanaz az A14 processzor került, mint az iPhone 12 Pro-ba.

Az új modell új MagSafe csatlakozót kapott, így kompatibilis mágneses töltőkkel és kiegészítőkkel, emellett a kijelzőre újfajta kerámia bevonat kerül, amely jobb törésállóbb. A rossz hír az, hogy se töltőt, se fülhallgatót nem kapunk az Apple iPhone 12 mellé a gyári dobozban.

Tavaly a gyártó úgy vezette fel az iPhone 11-et, mint „az iPhone, amit megveszel”. 700 dollártól indult az ára és a Pro modellel egyezett a tudása és a kamera, azonban nem volt AMOLED a kijelző, nem volt teleobjektív optika benne és a keret sem alumíniumból készült. Ennek ellenére jó ára miatt vitték, mint a cukrot és elképesztően népszerű lett. Na most ennél jobb lett az iPhone 12, ráadásul vékonyabb, könnyebb és kisebb is!

A burkolat alumínium, az elő- és hátlap üveg, így utóbbi a vezeték nélküli töltést is segíti. A hagyományoknak megfelelően ötféle színben kerül a piacra, fekete, piros, fehér, zöld és kék. A hátlap a megszokott, két kamera található rajta.

A kijelzőt is továbbfejlesztette az Apple az iPhone 11 óta, bár 120Hz-et ne várjunk, viszont a panel OLED, a keret keskeny, előbbi a Super Retina XDR nevet kapta, támogatja a HDR10-et, a Dolby Vision-t és a HLG-t. A kijelző 6.1 colos, felbontása 1170×2535 pixel, így jön ki a 19.5:9 képarány. A pixelsűrűség 457ppi, jóval élesebb, mint az iPhone 11 324ppi-je volt tavaly.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A MagSafe visszatért! Nos, a MacBookokon nem, de legalább ennyire jó lesz az iPhone-okon is. A mágneses megoldás sokkal-sokkal könnyebbé teszi az iPhone 12 vezeték nélküli töltőn történő igazítását. Az Apple már bemutatott néhány klassz MagSafe tartozékot a töltéshez, valamint a tokokat. Egy új MagSafe bőr tokban most egy apró ablak található az értesítések számára. Az iPhone "tudja", amikor belekerül, és megvilágít egy speciális kis felületet az ablakhoz.

Az iPhone 12 kamerája 12+12 megapixel felbontású, f/1.6 fényértékkel. Adott a Deep Fusion, az új Night Mode, a Smart HDR 3. Jó tudni, hogy az éjszakai módot mindhárom kamera, a szelfi is ki tudja használni. Az önarcképek készítéséhez is 12 megapixeles érzékelő mellett döntött az Apple, megtartotta a tavalyit.

Az iPhone 12-ben az Apple A14 chipsete dolgozik 30%-kal jobb energiahatékonyság mellett, ehhez 64, 128 vagy 256 gigabájt tárhely választható. Az 5G-támogatás természetesen itt is adott. Az előrendelés október 16-án indul, a megjelenésre egy hetet kell várni, október 23-án kapják az első szerencsések csak kézbe.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.